Citindu-l pe Quentin Gréban. Cartea „Un cadou pentru Lea”!

Quentin Gréban a studiat ca ilustrator la Institutul Sint-Lukas din Bruxelles. Destul de tânăr, era un cititor avid de benzi desenate și avea plăcere să le copieze. De la vârsta de 18 ani a început să se intereseze puternic pentru ilustrațiile de carte pentru cărțile pentru copii. A fost influențat de munca lui van Lisbeth Zwerger, cinematograful lui Jean-Pierre Jeunet și Tim Burton. Iubește arta lui Manet și Mucha. Gréban a ilustrat și a scris mai mult de 50 de cărți pentru copii în diferite limbi începând cu 1999. În propriile sale cuvinte, el este puternic inspirat de basmele lui Hans Christiaan Andersen. Artistul care locuiește în prezent în Wemmel lucrează în principal cu culori moi de acuarelă cu figuri expresive cu care creează un limbaj vizual de recunoscut.

În seara aceasta noi avem o cărțulie mega drăguță pe noptieră, despre niște șoricei simpatici, cartea fiind intitulată „Un cadou pentru Lea”!

Un cadou pentru Lea 0

Un cadou pentru Lea 2

Povestea începe cu căutarea unui cadou de ziua de naștere a micuței Lea, sărbătoare ce se apropie cât de curând, iar tatăl sau dorește să îi facă un cadou nemaivăzut, original și special pentru micuța sa, un dar nemaipomenit, dar… nu este ușor pentru un șoarece care trăiește la țară. Pentru a duce la bun sfârșit planul său, Archibald – tatăl micuței Lea- se hotărăște să meargă la oraș. Acolo unde nu fusese niciodată pentru a-și încerca norocul de a găsi ceva original. Orașul este un loc teribil pentru un șoarece, teama, înățimile, totul îl sperie pe tata șoricel, orașul i se pare un loc unde întâlnești pericole mari și mici de la mașini până la pisci. Cu toate acestea, bravul Archibald se dovedește a fi un șoarece curajos care depășește pericolele și reușește să obțină darul perfect pentru fetița lui.

Povestea e una dulceagă, o alinare cerească pentru copii înainte de somn. Noi am primit o adevărată plăcere literară în urma lecturării. Astfel de cărți sunt mană cerească pentru ca copii să-și dezvolte imaginația, calmul și înclinația spre a învăța lucruri noi. Această cartea ne-a creat o punte a schimbărilor în lumea noastră lăuntrică, e plăcută, suavă și cu un motiv părintesc bine subliniat, „un dar pentru fetița mea”, oferindu-ne un sentiment de confort şi împlinire. Aceste momente de lectură sunt clipele noastre care ne unesc ne adună pentru a fi un întreg în căutarea liniilor poveștilor prin cuvinte.  Recomandăm cartea cu toată căldura…

Um momento de silêncio, 2010 | Flickr - Photo Sharing!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s