Citindu-le pe Mary Logue și Pamela Zagarenski. Cartea „Să adormi ca un tigru”!

Mary Logue (născută: 16 aprilie 1952) scrie mistere și memorii, cărți pentru copii precum și poezie, căutând mereu lecțiile în pierdere. O povestitoare talentată, atenția ei este adesea concentrată pe frumusețea care se află în ambiguitate.

În seara aceasta am dormit ca tigri, cu obiceiuri de fiecare noapte dar cu gândul că undeva un tigrișor își face somnicul și încurajate de povestea „Să adormi ca un tigru”, am alunecat în aura somnului dulcic!

Sunt cărți de noapte bună care ne bucură enorm de mult, ne ghidează și parcă aștern o plăpumică sensibilă asupra ochișorilor de copii și cei mici sunt aici și în poveste, prinși în mrejele unei euforii ale somnului și a frumosului prin neobișnuit: felul în care curge povestea, ritmat și simetric, felul în care se intrepătrund culorile – toate au un efect aproape terapeutic pentru micii năzdrăvani, și mai ales acei care seara tot strigă… „nu vreau să dorm”. Să dormi ca un tigru este una dintre acele cărti de noapte bună care are toate secretele pentru a îndemna la liniște și închiderea pleoapelor! 

„Să dormi ca un tigru” este o carte despre cei mici și despre… somn. Despre o fetiță care învață că toate animalele dorm, cu mic cu mare. Fetița se spală pe dinți, se îmbracă în pijamaua ei preferată, doritoare să stea de veghe toată noaptea. Însă ghemuită în patul călduros și cu povestea încă spusă de părinții săi, ea adoarme. Cățelușii, pisicuțele dorm, urșii (cei mai mari somnoroși) dorm, melcii, balenele. Lumea întreagă se cufundă în tărâmul somnului pe timpul nopții iar fetița curioasă nu este o excepție, iar părinții o asigură că nu numai ea are nevoie de odihnă, urmând ca tigrul să fie cel care o convinge cu adevărat să închidă ochii. De ce? Pentru că fetița vrea să fie puternică ca tigrul care doarme tocmai pentru a-și recăpăta și menține forțele. Dacă aveți năzdrăvani care au probleme cu mersul la somn, vă recomandăm această carte. Povestioara și desenele viu colorate fac din această carte una ideală de citit celor mici înainte de culcare. Ilustrațiile cu texturi suprapuse și culori feerice semnate de Pamela Zagarenski au un hipnotism aparte, făcând mai ușoară trecerea spre poveste și apoi spre lumea viselor.

Notă: Cartea Să dormi ca un tigru a primit medalia Caldecott Honor în anul 2013.
5 Great Ways to Save Money on Books #guestpost
Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s