Citind-o pe M. K. Lynn. Cartea „Pene, morminte și flori”!

Autoarea M. K. Lynn (pseudonimul tinerei scriitoare Maria Buboc) m-a uimit într-un mod surprinzător. M.K.Lynn (n. 1996) este o scriitoare originară din Republica Moldova, Caușeni, ce abordează în principal genurile fantasy, dark fantasy și SF. A publicat povestiri în revistele NOI, Egophobia, Pov21 și Colecția Science Fiction și administrează pe Facebook o pagină dedicată scrisului cu peste 5000 de urmăritori – @oniricbook . Romanul de debut, „Pene, morminte și flori”, primul dintr-o trilogie, este în prezent nominalizat în cadrul concursului „Topul celor mai citite cărți ale anului 2019, scrise de autori autohtoni – secțiunea Debut” organizat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova și, de asemenea, în cadrul concursului „Cel mai bun debut SFFH în volum 2019” organizat de Antares Club. Autoarea poate fi urmărită pe pagina de Facebook menționată mai sus, sau pe Instagram, la @m.k.lynn.oniricbook.

Nuștiu dacă știți expresia „cartea alege omul”, uite că de data aceasta așa a fost, desigur cineva a contribuit la asta, însă „ea” -povestea m-a ales, astfel a ajuns și la mine tulburătorul roman „Pene, morminte și flori”, un dark fantasy-ul urban încărcat de mister și conotații thrilleristice, o aventură plină de tot felul de implicații angelice, demonice și umane…. cerul, pământul și străfundurile iadului în plină coagulare literară!

„Terra, Lumea celor Vii, Leeferion, Lumea celor Morți și Evelyon, lumea Zeilor”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Cartea în ansamblu e o întruchipare a unei lumi fantastice îmbinate cu misticism și căutări multiple, toate combinate cu niște elemente și scene apocaliptice care te poartă în diluarea unui film perindându-se între aceste pagini bine ticluite de autoarea M.K. Lynn. O dată luând cartea în mână am fost străbătută de stări multiple, emoții contradictorii, și vă asigur, nu e doar o poveste ci e o fascinație trăită prin cuvinte ce te atrage și vibrează o dorință aprigă de a afla mai mult și mai mult.

O avem ca eroină principală pe Fleur Brown, un înger încă netransformat, o tânără cu o familie încărcată de secrete ce se ascunde în Londra, departe de ochii curioșilor și mai ales a demonilor, care șterg de pe fața pământului tot mai mulți îngeri în raidurile sale. Însă cum cu o floare cu poți face un buchet iar o poveste nu se poate învârti în jurul doar a unui personaj, această fantastică carte îi are ca protagoniști atât pe Fleur cât și pe Ben, Klauss, Sirin și Loreley, toți sunt întruchipări a unui joc de-a viața și de-a moartea, prinși într-o luptă care nu le ieste până la urmă străină, toți într-o cauză comună.

„Demiurgul a avut trei cupe, în fiecare dintre ele câte un tip de magie. Prima cupă vărsată a fost cea cu Magia Întunericului, care a creat noaptea și monștrii ei. După, a fost vărsată Lumina, ce a aprins soarele și a adus din el Îngerii și Gardienii. Ultima, Magia Naturii, a creat uscatul, apa și tot ce era viu. Oamenii au fost făcuți cei din urmă, ca să încoroneze Creația, a fost vărsată Lumina, ce a aprins soarele și a adus din el Îngerii și Gardienii. Ultima, Magia Naturii, a creat uscatul, apa și tot ce era viu. Oamenii au fost făcuți cei din urmă, ca să încoroneze Creația”. 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 Cu fiecare pagină, am descoperit alte și alte informații. O altfel de Creare a Lumii creionată de o imaginație spectaculoasă! Iar cu implicarea familiei Brown toată acțiunea ne poartă în culmile nemaivăzutului. Cu personaje care mai de care, povestea precipită lupta împotriva forțelor Întunericului având ca focus însăși reședința familiei Brown, de acolo izvorând taine, sacrificii, suferințe, jumătăți de măsură, neiubiri, decepții și nu în ultimul rând catalizatorul pentru niște acțiuni demonice greu de digerat.

Fleur și Klauss, care au moștenit gena mamei lor și sunt Îngeri – la fel ca fratele lor Fred, nu ca Alexya, sora lor, care e Om după tată – și se găsesc în mijlocul unor neadevăruri. Ben este noul Gardian al familiei însă soarta lui poartă mult mai multe cauze importante. Însă dezlănțuirea abia începe, acolo în străfundurile Leeferionului, acolo în lumea morților, se încoronează noua regina Sirin iar o dată cu apariția ei și începutul noii domniri nimic nu va mai fi cum a fost, nici măcar pe pământ, acolo unde pogorârea demonilor și a făpturilor înfricoșătoare va semna noul început apocaliptic, iar Lumea celor Morți își va vrea supremația.

Cum vor evolua destinele personajelor menționate mai sus chiar vă îndemn să aflați, cert e că vor trăi sub amenințarea unor schimbări buște ce va genera distrugeri fel de fel. Inițierea bătăliilor fără un final bine definit, ce regină a întunericului va fi învingătoare, cum se vor așeza penele pe mormintele celor căzuți, vă provoc să aflați singuri. Autoarea m-a cucerit de-a dreptul, iar finalul fără un sfârșit bine însăilat mi-a dat speranța că poate totul va fi bine… sau nu… voi vedea în următorul volum!

Recomand această carte pentru toți iubitorii genului respectiv și nu numai!

Notă: Cartea „Pene, morminte și flori” de M. K. Lynn poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

Sursa foto: pinterest.com

5 gânduri despre „Citind-o pe M. K. Lynn. Cartea „Pene, morminte și flori”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s