Citind-o pe Patricia Lidia. Cartea „Albinuța Uța-Uța”!

Patricia Lidia (Popescu-Cevei) este inginer programator, scriitor și președinta Asociației Bastionul ArtLitTim. Organizează evenimente culturale, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Din anul 2016 este organizator de activități culturale în cadrul Penitenciarului Timișoara, unde moderează un club de lectură și un atelier de scriere creativă pentru persoanele private de libertate. A debutat în anul 2017 cu volumul de teatru absurd „Dialog cu sufletul”. A publicat mai multe volume de poezie și proză scurtă, dar și povești și poezii pentru copii.

Noi am descoperit-o pe autoare prin intermediul cărțuliei „Albinuța Uța- Uța”, o poveste încântătoare ce îmbină morala cu înmugurirea unei prietenii. Prietenia e cel mai frumos dar pe care ni-l poate face viața, iar prin intermediul acestei cărți drăguțe o putem distinge, iar imaginile simpatice o fac și mai atrăgătoare pentru cei mici. O poveste fascinantă despre virtutea răbdării, magia prieteniei, beneficiile ajutorului necondiționat.

Albinuta Uta-Uta - eMAG.ro

O avem ca eroină pe mica albinuța Uța -Uța, cea care datorită prietenilor ei simpatici, fluturașul și greierașul, reușește să se salveze și să se întoarcă teafără acasă fără mari primejdii/obstacole. Face o călătorie lungă însă una educativă. înțelege, află și prețuiește ce-i este dat să primescă, „prieteni” adevărați. Urmărind un subiect simplu, într-un limbaj adecvat, povestea aduce în prim plan pățaniile unei albinuțe prinsă în strâmtoarea unei păpădii. Ca în viață, pe înțelesul celor mici, personajul principal trece prin diverse stări și se gândește la soluții și metode de a se salva.

Cartea deapănă povestea prin folosirea cuvintelor simpliste, pe înțelesul celor mici, reușind să se strecoare acolo în suflet și să te facă să prețuiești acel timp în compania ei. M-a lăsat sincer cu zâmbetul pe buze dar și cu doi copii mulțumiți de compania unei lecturi plăcute. Ilustrațiile după cum am menționat sunt pe măsură, sunt atât de gingașe și pastelate, totul într-un colorit superb. Și susțin, cărțile despre prietenie, fapte bune și ajutor necondiționat nu ar trebui să lipsească din nici o bibliotecă, fie că vorbim de adulți fie de copii. În special la copii, de ce?, pentru ai antrena la bine și frumos. La ajutor și empatie. Vă îndemn la lectură, cu mic cu mare, pentru a afla povestea micii albinuțe Uța- Uța.

Notă: Transformaţi momentul citirii într-unul presărat cu zâmbet, glume şi mici dovezi de iubire. Încercaţi să vă conectaţi la momentul prezent, transformaţi-l într-o sursă de bucurie în familie şi cultivaţi în acest mod acest factor protector pe care îl constituie parentingul pozitiv.

Lansarea cărții Albinuța Uța-Uța

Pagina autoarei: https://patricialidia.ro/2018/12/20/lansare-albinuta-uta-uta/

Pagina de vânzări: Cartea poate fi comandată prin mesaj privat către pagina de Facebook a Editurii Creanga Fermecată sau email la adresa creanga.fermeata@yahoo.ro

https://www.librarie.net/p/351375/albinuta-uta-uta

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s