Citindu-l pe Quentin Greban. Cartea „Totul este bine, când se termină cu bine!”

Quentin Greban s-a născut în 1977. A studiat ilustrarea la Institut Saint-Luc din Bruxelles și a publicat primul său album al edițiilor Mijade în lunile următoare absolvirii sale. În 2000, a primit premiul Saint-Exupéry pentru „Basmele alfabetului”, iar ilustrațiile sale au fost selectate de mai multe ori în selecția anuală a Târgului de la Bologna. Talentul său este recunoscut la nivel mondial, lucrările sale sunt traduse în mai multe limbi și, de la album la album, ilustrațiile sale sunt izbitor de frumoase.

A citi împreună cu copiii, începând de la vârste foarte mici, este unul dintre cele mai eficiente moduri prin care noi, adulții, putem susține dezvoltarea armonioasă și complexă a tinerelor minți care încep, pas cu pas, să descopere lumea. Iar noi cum susținem lectura pe cât posibil am plonjat printre cărțile autorului Quentin Greban și ne-am ascuțit simțurile de cititori mici și mari cu cărțulia „Zefir, iar astăzi cartea de pe noptieră e „Totul este bine, când se termină cu bine”, o încântare literară plină de amuzament!

Quentin Greban - Totul este bine, cand se termina cu bine ...

„Cine ar fi crezut ca o portocală poate ajunge în scurt timp celebră doar prin rostogolire? Cine ar fi crezut că într-o zi de vară, o simplă portocală poate pune în mișcare armata marelui sultan? Dacă ar fi stat cuminte în portocal, nimic din nu s-ar fi întâmplat, poate nici cartea acesata nu ar fi existat. Dar prin căzătura ei destinul s-a produs, iar întâmplările s-au rostogolit cu repeziciune.Cum a realizat acest lucru? Citiți povestea portocalei și bucurați-vă de ilustratiile frumoase ale lui Quentin Greban. Dacă încă nu știți să citiți, puteți continua povestea fluturelui albastru, a cămilelor îmbufnate, a negustorilor de condimente, a înțeleptului sultan. Totul este bine, când se termina cu bine. Și nu uitați portocala coaptă și zemoasă care….”

Cărțulia ni s-a părut o desfătare, am parcurs un drum al unor întâmplări în altele…când totul se termină dar parcă nu… când totul parcă e bine sau mai e puțin până a fi. Copii au râs cu drag și au comentat pătărania ‘haciu-ului”, a fluturelui poznaș și a portocalei buclucașe! Noi, cu mic cu mare recomandăm cărțuliile autorului Quentin Greban deoarece au niște ilustrații superbe iar însăși textul este unul plin de fler și morale amuzante din care copii pot învăța și învăța!

Comfortably reading, 1920s / Flickr by Steve Given

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s