Citindu-le pe Greer Hendricks și Sarah Pekkanen. Cartea „Fata anonimă”!

Greer Hendricks a petrecut peste două decenii ca redactor la Simon & Schuster. Înainte de a fi ocupat de publicare, a lucrat la revista Allure și a obținut masterul în jurnalism de la Universitatea Columbia. Scrierile ei au fost publicate în The New York Times și Publishers Weekly. Locuiește în Manhattan alături de soțul ei și de cei doi copii. „Soția dintre noi” este primul ei roman.

Sarah Pekkanen, este autoare a opt bestselleruri internaționale, a fost publicată în People, TheWashington Post, USA Today, The New Republic, The Baltimore Sun, Reader’s Digest și Washingtonian, printre altele. Romanul ei de debut, The Opposite of Me, a fost publicat în martie 2010. Scrie o coloană lunară pentru Revista Bethesda și a fost colaborator la NPR și E! „Gossip Show” de divertisment. Ea este câștigătoare a unui premiu Dateline. Sarah locuiește în Chevy Chase, Maryland, împreună cu soțul și cei trei fii săi.

Am început să citesc cartea „Fata anonimă” fără să fi citit bestsellerul „Soţia dintre noi”, precedentul roman scris de duetul Greer Hendricks și Sarah Pekkanen, cu toate că toată lumea lăuda prima carte într-o manieră electrică. Eu ca nimeni, eu ca mine, am început în felul știut… și cred că niciodată nu e târziu să citesc și prima carte scrisă de autoare!

Vreau să încep cu câteva cuvinte ce ar defini cartea… “Fata anonimă” este un thriller psihologic care se joacă cu mintea ta, cu emoțiile, cu viața și te pune în situații pe muchie de cuțit…

Ce s-ar întâmpla dacă ai participa la un studiu psihologic în care ți se vor trezi la viață secretele, fricile, anxietățile, angoasele și cele mai mari temeri pe care le știai depozitate undeva în subconștient? Ce așteptări vei avea de la un studiu care având o temă fixă te analizează și din alte puncte, te face să te simți folosită, utilizată, ca un obiect pentru cele mai meschine minți? Cred că nu există răspunsuri corecte… doar cele care ne sunt comode, doar instincte și speranțe că ceea ce faci este just… într-o oarecare măsură.

O scurtă descriere a cărții: o avem ca eroină principală pe Jessica Farris, care din nevoia de a câștiga bani în plus participă la un studiu psihologic despre etică și moralitate inițiat de doamna doctor Shields, psihiatru și profesor universitar. Ai zice simplu și totodată fără mari implicații. Însă nu e totul așa de ușor precum pare. Jessica lucrează de fapt ca make-up artist pentru BeautyBuzz și aleargă orașul în lung și-n lat pentru ședințele la domiciliu, pentru a asigura banii necesari pentru ședințele surorii mai mici dar și pentru a-și ajuta părinții la nevoie. Dar și pentru a-și absorbi vina pe care o simte față de ei. Astfel aceasta în urma unei ședințe de machiaj face rost de numărul pentru programare la studiu care îi va aduce „bani ușori”… sau, cine știe?

O dată ce studiul o definește ca Subiect 52 aceasta ajunge să răspundă la întrebări poticnindu-se de o realitate dură. Iar banii deja o trag în jos ca o piatră de moară, Jess simte că doamna doctor Shields pare să știe nu doar ce gândește ea, ci și ce ascunde. Atunci când Thomas, soțul doamnei doctor intră în joc, lucrurile devin complicate, duse chiar la extreme periculoase. Iar din negura nopții se strecoară secrete grele, adulter, chiar și o sinucidere a unei foste participante la studiu, iar toate acestea o strâng ca într-o menghină pe Jessica încurcând-o tot mai mult. Jessica cade la mijlocul triunghiului, nu doar că este folosită într-un mod machiavelic dar îi este și amenințată viața. La propriu…

Chiar dacă este aruncată dintr-o întâmplare în alta Jess este o fată atentă la detalii, iar acest aspect o face diferită, astfel aceasta pornește singură o investigație legată de studiu și viața dmn. Shield. Alipește piesă cu piesă pentru a descoperi că în nimeni nu trebuie să aibă încredere, ci doar în ea. Ce va descoperi o va terifia, dar trebuie să-și joace bine rolul în continuare pentru că amenințarea nu este doar asupra ei ci și a familiei sale. Psihologul și-a întrecut măsura bunului simț, iar presiunea e din ce în ce mai mare. Iar manipularea e dusă la culmile nebuniei. Va reuși oare Jessica să se salveze din încurcătura în care singură s-a băgat? Va putea oare să afle adevărul cu privire la moartea suspectă a Subiectului 5? Vă îndemn să aflați! Pot doar să mai adaug că mi-a plăcut foarte mult cartea „Fata anonimă”. Este un thriller psihologic de excepție ce merită atenția fiecăruia!

Älä pidätellä, taiteilijana on erittäin tärkeää, että opit piirtää kasvoja tulevaan työhön. Olen sijoittanut niin sitten saat irti kykyjä ja voittaa Dibujando piirustus kasvoja. #curso #dibujosalapiz #dibujo #aprendeadibujar #dibujosderostros

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s