Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Aripi frânte”!

Alina Cosma, autoare originară din Oradea. Buchetul său literar numără cărțile: „O singură minune”, Seria: Ducele de Castle – vol1 „Fiica regelui”, vol2 „Tratatul de pace”, Seria: Tărâmul Mistic – volume: „Îngerului luminii ”și „Suflete pereche”, „Darul vieții”, „Atingerea destinului”, „Înger de pază”, „Darul vieții. Predestinați”, „Luna de topaz”, „Legături fatale”, și „Aripi frânte”.

Astăzi alintul meu „cititoresc” este stăvilit de cartea „Aripi frânte”, o poveste cutremurătoare ce te poartă într-o avalanșă de momente, de jumătăți de măsură pe care treptat le așezi la locul lor. Aici vom avea parte de declinuri emoționale duse în pragul nebuniei și o intensă doză de romantism diluată cu o încărcătură psihologică care până la urmă se estompează.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Cartea pornește cu un suicid misterios, care nu are temei și care atrage după el un lanț de evenimente ce răscolesc secrete marcante. Întrebarea ce plutește în aerul paginilor e de ce s-ar sinucide Flavius, un tânăr medic cardiolog aflat la început de carieră, sclipitor de inteligent și fără probleme financiare sau de sănătate? Totuși drama lui Flavius și a fratelui său Darius este încă din fragedă copilărie pe când parinții lor decid să divorțeze și să îi separe, fiecare locuind cu un părinte în țări diferite, medii diferite, doar o suferință și un gol la comun. În timp ce unul crește fără iubire maternă, celălalt crește sub severitatea și influența strictă a bunicilor.

Nici unul din ei nu face pasul mare pentru a se revedea peste ani, iar după înmormântarea lui Flavius golul e și mai mare, iar Darius încearcă să afle, să caute răspunsuri, iar ce descoperă îl înfricoșează. Angajându-se ca manager la același spital unde acesta a profesat, încearcă să construiască un tablou,.. „cine a fost” fratele său. Instictul și cercetările făcute îl va aduce față în față cu una dintre colegele lui Flavius, singura lui prietenă Lara, dar și cu multe dezvăluiri șocante din trecutul acestuia, pe care ar fi preferat să nu le cunoască… Totul îi pare atât de străin. Bizar. Nefiresc. Ai zice uneori, știi un om di-o viață și ți-a fost străin, dar ce să mai zici de un frate pe care știi că-l ai dar nu l-ai aflat și nici nu ai contribuit la al cunoaște. Și totuși, cât de pregătiți suntem să aflăm totul despre cei apropiați?

Treptat își dă seama că Lara a făcut parte în viața fratelui său într-o manieră intimă dar nu sexuală, s-au ajutat unul pe altul, și-au alungat demonii și s-au sprijinit unul pe altul profesional. În acest mod află că tânăra are și secretele ei, fiind reținută și de o naivitate drăguță aceasta îi stârnește interesul lui Darius. În toată vâltoarea de descoperiri și atribuții profesionale din partea celor doi, între Darius și Lara se aprinde o pasiune tot mai puternică, dar și de o lejeritate comodă pentru cei doi. Totuși Lara ascunde până în ultimul moment dezvăluirea ce a purat-o ca o piatră grea de-a lungul anilor, de rușine, de neînțelegere sau din angoasele și frigiditatea ce a lăsat-o abuzul asupra sa, probabil nici ei nu îi este clar motivul, însă această ușurare de a se povesti i-a apropiat mai mult, legându-i pe viață și în felul acesta i-a vindecat „aripile frânte”! Dacă doriți să aflați povestea lui Darius și Larei vă îndemn să citiți cartea autoarei Alina Cosma, „Aripi frânte” de la Editura Petale Scrise, cartea poate fi achiziționată, aici.

Notă: Cartea m-a impresionat profund, a îmbinat alura psihologică cu realitatea așa cum e, fără retușuri și jumătăți de măsură. Cu conturarea vieții într-o manieră originală prin curajul de a atașa problemele existențiale, cum ar fi: droguri, suicid, homosexualitate, frigiditate, avort, mită, depresie și multe altele. Povestea este încărcată de emoție, de scene dramatice și intense pe care le-am trăit într-o coeziune profundă!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 6bae2b1c-eab5-4da3-823c-2e67ec4f68a3.jpeg

Critici literare:

  1. Un roman impresionant despre tarele psihologice din societatea modernă (depresie, criză de panică sau de identitate, dependență de droguri, sinucidere), despre curajul de a fi diferit, despre iubirea înfiripată în saloane de spital, sub spectrul morții, și o reflecție profundă despre ce înseamnă aparenta normalitate într-o veritabilă nebunie. Marius Andrei, Analogii – Antologii
  2. Un roman tulburător, aflat la granița dintre realitate și ficțiune, ce abordează subiecte spinoase, de actualitate, precum problemele din sistemul sanitar, lipsurile, neajunsurile, dar și tensiunile din sala de operație, totul pe fundalul unei povești de dragoste cu suișuri și coborâșuri, de o suavitate înduioșătoare. Alina Geambașu, Literatura pe tocuri

8 gânduri despre „Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Aripi frânte”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s