Citind-o pe Simona Tănăsescu. Cartea „Pe gaura cheii”!

Autoarea Simona Tănăsescu, născută în data de 12 august 1978 la București, a urmat studii la Jurnalism și la Dimitrie Cantemir- Management Turistic și Comercial. La moment este editor la Editura Velvet Story cât și o autoare care are în palmares un buchet de scrieri literare, printre care se numără-, „Karma-i o zdreanță„Lacrima Stejarului”,  și Ciclul Vital nouă, prin apariția primelor două volume: „Pe Gaura cheii” și „Prin Telescop”, urmată în scurt timp de cartea a treia, ” La Microscop”!

Astăzi vreau să vă vorbesc despre cartea „Pe gaura cheii”, primul volum al ciclului Vital Nouă, cu o scriitură diferită de cele citite de mine și care te prinde în mrejele unor evenimente acaparatoare.

,Mi-am folosit inteligența îndrumată de fiorul iubirii și… l-am regăsit pe Edouard. Aceeași persoană minunată, aceeași privire curată și caldă a omului de care m-am îndrăgostit, dar… cu sufletul și amintirile captive, în aceleași locuri prin care și eu trecusem sute și sute de ani…,,

Cartea cuprinde viața mai bine zis viețile experimentului 11.08 Soare, a unei femei ce a fost cândva Lily Rose Germay, cea care a știut ce înseamnă iubire, pasiune, pierderi, suferințe, explozie de emoții și bucuria împlinirii până într-o zi în care i s-au luat tot. Lily e cea care depășește granițele timpului și spațiului contopindu-se într-o utopie, realizând că e doar într-o bulă a extraordinarului nefiresc, iar când aceasta simte senzații și emoții își dă seama de pericolul ce o paște. Lumea ei constă în a nu simți, a fi un bun soldat pentru El, de a sluji celui ce a creat un prezent total disfuncțional dar perfect, cu creaturi prin procese de regenerare prin nașteri multiple, nouă vieți li se dă, 900 de ani terrieni comprimați în imensitatea spațiului în doar 9 zile.

“Nu mă grăbesc, nu vreau să grăbesc cunoașterea. Deja la peste optzeci la sută, cât îmi foloseam din capacitatea creierului, era greu să mai dau peste necunoscut, deși puteam (…) să devin perfecțiune în cea mai reală formă.”

Lily Rose își trăiește devoratoarele experiențe sufletești. Încearcă să le ascundă, însă o dată ce găsește o carte și un jurnal aceasta este asaltată de o avalanșă de amintiri palpabile, mirosuri, senzații, și dorințe. Cartea combină o femeie dintre stadiul de experiment și ființa ce a fost o dată, combinându-le într-o poveste omogenă care m-a răvășit. În urma a tot ce află, Lily Rose pornește într-o luptă necunoscută pentru a readuce amintirile soțului ei, șterse de invazia Hipofizienilor care într-o zi au acaparat Pământul.

“Ochii îmi rămân ca o țintă pe carte. Părea un manuscris sacru, peste care trecuseră sute de ani de citire și păstrare. Nu știam ce să dezvălui mai întâi privirilor mele: jurnalul sau cartea?! (…) ”

“Trecuse ceva timp de când ființa mea se afla într-un război în care terminii păcii erau foarte simpli: trebuia doar să accept realitatea. Îmi era al naibii de greu, însă trebuia să iau din nou contact cu lumea.”

Cartea e ca deschiderea Cutiei Pandorei, știi că te îmbie, dar nu cunoști ce va fi înăuntru ei, știi că e ademenitoare însă nu conștientizezi ce impact va avea asupra ta. La fel am simțit legat de această carte. Esența ei e contopirea personajului cu emoția, combinarea viitorului cu trecutul, irealul cu o multitudine de senzații și trăiri, de emoții și de amintiri, de imagini parcă rupte dintr-un viitor ușor de atins, atât de real totuși nepalpabil încă. Ce pot să spun, …un roman viu, o altfel de lectură pe care o recomand cu toată căldura. Vă îndemn să aflați și voi povestea experimentului 11.08 Soare, și totuși a unei femei ce a fost cândva Lily Rose Germay… una care a iubit și din jurământ sacru pentru soțul ei îl caută și în această viață! Chiar peste ani…

“Fericirea este doar o stare de spirit trecătoare. Te umple într-o secundă, și la fel de repede pleacă lăsând în urma ei un gol infinit. Dacă reușești să-ți creezi o bază spirituală solidă în viață, atunci te poți juca deseori cu fericirea, dar și să o lași să plece fără a mai simți durere.”

Critici literare:

  • Romanul de debut al autoarei Simona Tănăsescu. „Pe gaura cheii” este o poveste aflată la limita dintre clasica poveste de dragoste și literatura de anticipație, plină de pasiune cartea de față aparține, de fapt, unui iluzionist.” – Dan Mucenic
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 7d8a9f9e-7056-4593-93b5-49cc55eab130.jpeg

Cartea este disponibilă pentru comandă pe site-ul editurii Velvet Story...  pe mine mai nou mă găsiți pe pagina- @apostolcristinuta unde puteți afla noutăți literare din biblioteca mea!

2 gânduri despre „Citind-o pe Simona Tănăsescu. Cartea „Pe gaura cheii”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s