Citind-o pe Simona Tănăsescu. Cartea „Prin Telescop”!

Autoarea Simona Tănăsescu, născută în data de 12 august 1978 la București, a urmat studii la Jurnalism și la Dimitrie Cantemir- Management Turistic și Comercial. La moment este editor la Editura Velvet Story cât și o autoare care are în palmares un buchet de scrieri literare, printre care se numără-, „Karma-i o zdreanță„Lacrima Stejarului”,  și Ciclul Vital nouă, prin apariția primelor două volume: „Pe Gaura cheii” și „Prin Telescop”, urmată în scurt timp de cartea a treia, ”La Microscop”!

Astăzi este despre cartea „Prin telescop”, o relatare într-o poveste ce va dezvălui un amalgam de trăiri intense ce se cer așezate una câte una pentru a avea o complexitate și o vizualizare mai lucidă. Ai zice o continuare a primei cărți însă cu o altă traiectorie, o întorsătură mai degrabă a universului, a lumilor greu de definit purtând un crunt război al emoțiilor și în primul rând al Iubirii.

„Numele meu este Lily Rose Germay. Experiment 11.08 Soare sunt tot eu, acceași Lily Rose, prinsă în capcana propriilor amintiri, ca și experiment al hipofizienilor. O singură amintire avea să îmi schimbe destinul, să întrevadă un altul și să-mi dea forța necesară pentru a-mi continua povestea…”

„Eu, Lily Rose, sunt reprezentant umil al vieții, eu voi străbate din nou Universul, pentru a-mi salva dragostea!

După cum știm din primul volum o avem ca eroină principală pe Lily Rose Germay, Experiment supus care a întrecut sistemul doar prin simplu motiv că „simte”. Crăpăturile din sistemul ei creat de hipofizi acum o duc tot mai aproape de iubirea vieții ei, cel puțin la nivel emoțional. Totul ia intensitate, iar o dată cu întocmirea unui plan aceasta devine din ce în ce mai determinată să-și găsescă sufletul pereche orice preț al plăti pentru asta.

– Și ce este dragostea asta pe care o vrei cu atâta putere înapoi?

– Dragostea este totul!

– Dragostea este nimic, Lily Rose! Te înșeli! riposta ea, emanând raze de lumina din ce în ce mai puternice.

– Din nimic a luat naștere totul. Dragostea l-a îmbrăcat în sentimente! Dar tu nu vei cunoaște decât nimicul, căci iubirea ar topi lumina ta rece!”

Povestea ne disecă un adevăr crud, oricât nu ar fi de determinată Lily aceasta se confruntă cu bariere greu de depășit, iar când granițele timpului îți joacă feste încă o dată îți dai seama că ești doar o picătură în mare în tumultul existențial, iar cea mai mare lecție e atunci când îți dai seama că cineva/ceva de acolo de sus are alte planuri cu tine. Aici, în acest context coagulat de inexplicabilul întâlnit destinul ei se creionează dincolo de granițele astralului, purtându-ne pe noi cititorii spre lumi nebănuite. Lily fiind unul dintre acele personaje care te cuceresc și îți captează tot interesul prin dârzenie și încăpățânare, o ea care va lupta până în pânzele albe pentru a susține sentimentele pur omenești. Acestea îi vor determina acțiunile spre al converti pe Edouard, spre ai ajunge în inimă acolo departe de Experimentul perfect 18.02 Uranus și al purta pe culmile emoțiilor de iubire pură.

“Încerc să-mi imaginez cu mintea slaba a omului, cum te vei regăsi tu…în fața acestor pagini…iar inima îmi zâmbește. …te rog, încearcă sa închizi ochii. Simte cum emoțiile mele îți sunt transmise de vântul ce-și pierde din violență, în locul, în care tu te vei afla. Acum, caută în întuneric razele soarelui! (…) deschide larg ferestrele sufletului și simte esență cuvintelor mele. Deschide larg ochii și înfruntă imaginea unui drum ce ți se va părea demonic, dar la capătul căruia te voi așteptă eu.”

Prin Telescop” este diluarea iluziei cu realitatea într-o consistență chinestezică. O luptă prin izbirea violentă între rațional și praf de stele, între lumină și întuneric, între umbre și reproșuri mute. Aici vom găsi printre pagini o imensă scenă de universuri paralele, toate menite să atingă un singur punct, iubirea. Iar cum totul nu poate fi într-o manieră simplistă, eroina revarsă din sinea sa o permanentă disonanță de caractere ce cuprind povestea sa de dragoste și așteptarea, cu duritatea dusă la extreme însoțită de Experimentele ce le sunt pe urme într-o goană de nimicire a refugiaților. Totul e un dute vino, într-o vâltoare amețitoare și amenințătoare de situații imposibile. Iar acolo unde nu poți, mai poți un pic. Acest gen de scriere este, fără îndoială scris cu un scop, să nu stingă curiozitatea cititorilor ci să o alimenteze până la o nouă poveste, cea pe care o aștept cu sufletul la gură. Ciclul Vital Nouă are imagine și substanță, conținut și continuitate. Absoarbe și îmbie. Te însetează dar și te alimentează cu sentimentalism. Cartea își spune singură povestea. Te teleportează acolo printre pagini și parcă te îndrumă să îți înșiruiești propriile stări o dată cu personajele în plină evoluție. Aici totul se pulsează, se trăiește, se simte prin orice por!

Recomand cu drag cărțile autoarei, sunt o mângâiere dar și un zbor spre înălțimile cuvintelor și poveștilor care te fac mai aproape de perfecțiune.

„- Ție, Lily Rose Germay, nu ți-a fost menită înfrângerea! Tu ești puternică! Amintește-ți, Lily Rose, amintește-ți vorbele tale:” M-am încumetat și am închis ușile trecutului pentru a deschide larg ferestrele prezentului. Vântul ce trecea prin ele avea să aducă parfumul florilor de liliac și, odată cu el, amintirile soțului meu, trecute pe gaura cheii…”

Cartea este disponibilă pentru comandă pe site-ul editurii Velvet Story...  pe mine mai nou mă găsiți pe pagina- @apostolcristinuta unde puteți afla noutăți literare din biblioteca mea!

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Simona Tănăsescu. Cartea „Prin Telescop”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s