Definiție sau doar emoție…

„Iubirea este un sărut furat, un zâmbet inocent, o îmbrățișare pătimașă… și un suflet smuls din piept…”. Octavian Paler

Iubirea cu greu poate fi definită în cuvinte, parcă niciodată prea multe slove, parcă niciodată prea pecetluite, și cu toate acestea, nu ne putem opri din a căuta definiții, a o despica în părți pentru ai ajunge la miezul frământărilor. Parcă răspunsurile sau povestea nu ne mulțumește de a da un verdict a ceea ce simțim și făurim în numele ei. Și totuși, ea există, e aici și e acolo, au trăit-o și-o trăim zi de zi, indiferent de vârstă, culoare, moment, o simțim chiar dacă suntem sau nu pregătiți. Iubirea, îndrăgosteala cea care îți dă aripi nu poate fi descrisă în cuvinte, ea se simte, se înnobilează, se trăiește și atunci când are cea mai mare intensitate știi că este adevărată, pură, pregătită.

Iubirea e un sentiment nobil ce-ţi căptuşeşte protectoare fiecare odaie a inimii, ea îți picură balsam pe bătăturile suferințelor și îți tămăduiește suflarea pentru un „doi” mai puternic. Iubirea poate să fie o nebunie copilărească ce te face să dansezi în ploaie sau să te avânți în nămeții emoțiilor cu cele mai sincere încrederi. Ea, iubirea îți crează confort și sentimentul de siguranță, poate să fie pasiunea care te devorează pe dinăuntru evoluând și cea care te purifică prin acest sentiment și delir maestuos.

Iubirea e fiorul ce-ţi pătrunde năvalnic în simţiri, te cutremură și te poartă pe valul aventurier al retrăirilor efemere. Ea tatonează în fiecare por al trupului făcându-l să vibreze a pasiune, a atracție, a muzicalitate sexuală … a fericire, ea îmbie la grație și acorduri romantice, ea creionează emoția, sensibilul sufletului. Iubirea e sclipirea din priviri și șuvoiul de plăceri ce se întrevede prin mișcări, e strălucirea ce-ţi luminează chipul la ceas de noapte, e enigma dar și plăcerea de a descoperi, e piatra neșlefuită a unui bijutier priceput, ea e cea care tatuează zâmbete seducătoare și pline de semnificații, e cea care freamătă buzele roşii în cel mai pătimaș sărut, e gustul nesațului de a poseda.

Iubirea e cea mai mare binecuvântare ce poate mângâia omenirea. Ea e cea care poate pătrunde în orice cotlon al minţii dând aripi fanteziilor, a scenariilor de adorație, ordonând gândurile răzleţe într-o spirală magică ce accede către infinit și praf de stele. Ea e cea care înnoadă acolo unde nu mai sunt șanse, ea balsamând sufletele rănite, dând putere pentru un nou zbor, mai timid dar mai pregătit, mai lent dar mai amplificat, mai senzual… ce va atinge treptat apogeul perechii. La nivel de artă. La sezația unei tornade. La intensitatea unui uragan. La fiebințeala unui vulcan.

Iubirea, cea care mocneşte silențios semeni unei flacăre în plin câmp, ea care va lua intensitate și va pârjoli orice și pe oricine. Ea care va semăna în fiecare dintre noi o lavă fierbinte ce ne va inunda viaţa mai devreme sau mai târziu, dezlănțuind focarul emoțiilor descătuşând dorinţe pătimaşe şi simţăminte euforice ce ne vor da un nou curs al vieții. Ne vor marca. Ne vor face mai aproape de univers. Ne vor face mai poetici. Mai aproape de piedestalul celor care au dăinuit prin istorie datorită iubirii lor. Iubirea nu e slăbiciune cum zic unii, din contra … e acea stare care te face să fii invincibil. Și după cum spunea Roque Schneider: „Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vieții. Fără ea, ai fi un etern afon în corul imens al omenirii”….

Iubirea… ce poate fi mai aproape de ceea ce simt eu… ea s-a născut într-un sărut fugar parcă de teama să nu epuizăm magia, într-un zâmbet suav care a răspuns tuturor întrebărilor, într-o privire arzătoare care a înaintat să ardă până nu a atins culmile emoției, într-o îmbrățișare plină de promisiuni unice… iar din acel moment, sufletul meu și al tău nu ne-a mai aparținut, au format un întreg….

KissesandMartini💋&🍸 on Instagram: “Someday, we’ll run into each other again, I know it. Maybe I’ll be older and smarter and just plain better. If that happens, that’s when…”
Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s