Citind-o pe Helen Exley. Cartea „Valori Eterne”!

Am primit de curând o carte ce m-a surprins enorm de mult. Nu știu dacă ați avut așa senzație vreodată când simți că cartea te-a ales, uite culegerea de citate și îndemnuri ale lui Helen Exley e exact de ce aveam nevoie în biblioteca mea personală. Frumos copertată și cu o avalanșă de idei ce te fac pur și simplu să aspiri la o viață frumoasă, această carte e un balsam pentru suflet. E o lucrare pe care aș recomanda-o oricui, pentru a reveni la ea oricând simte nevoia unui imbold spre reușite, spre o luminiță de la capătul tunelului!

„Valori Eterne” este o antologie de cugetari despre valorile individuale – de la textele antice pana la scriitorii moderni. Totul bine ancorat într-o serie de imagii ce te poartă fugar prin natură și nu numai. E benefică astfel de scriitură deoarece tot mai des întâmpinăm dificultăți de ordin emoțional astfel o culegere pe cât de simplistă pe atât de convingătoare vine însoțită de multă sevă a calmului și al binecuvântării rin bine. E ca o mână întinsă atunci când cazi.

Toate aceste principii sunt valabile și relevante pentru problemele contemporane: consumismul, crima, necinstea și credințele deviate. Sunt valori puternice, neperisabile, care ne ajută să ne redescoperim integritatea, bunătatea, corectitudinea și curajul, în muncă, în familie și în viața personală.

Drumul personal către stabilitate emoțională și sociala implică numeroase provocări și obstacole recurente. Din acest motiv, unele cărți au efect pozitiv asupra cititorului. Astfel cartea sus menționată e o bogăție literară cum alta nui, îmi rămâne doar să o recomand cu încredere pentru tot ce înseamnă îndemn și înclinație în bine. Și susțin, astfel de cărți ne ajută să descoperim lumea mai ușor și pe deasupra să-i înțelegem tainele.

Citate din carte:

  • „Caută să trăiești în așa fel, încât în fiecare zi să fii mulțumit de viața ta, încât sfârșitul ei, fie și mâine, să te găsească împăcat cu tine însuți” – Jane Seymour
  • „Victorios este acela care a trăit corect, a râs ades și a iubit mult; care s-a bucurat de încrederea și dragostea unor oameni de ispravă; care s-a realizat și s-a achitat de îndatoriri; care a lăsat în urma lui o lume mai bună…” – Bessie A. Stanley

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s