Citind-o pe Judith Kerr. Cartea „Mog, pisica uitucă”!

Judith Kerr s-a născut la Berlin, dar familia ei a părăsit Germania în 1933 pentru a fugi de venirea la putere a parti­dului nazist și s-a refugiat în Anglia. Judith Kerr a început să scrie și să ilustreze cărţi pentru copii inspirată de cei doi copii ai săi. În 2012 i-a fost acordat Ordinul de Excelenţă al Impe­riului Britanic pentru serviciile pe care le-a adus literaturii pentru copii și educaţiei despre Holocaust. Judith Kerr spune că prima pisică a familiei sale se nu­mea Mog și că o uimeau atât de tare lucrurile ciudate pe care le făcea, încât s-a hotărât să scrie și să ilustreze o carte despre ea. Astfel a luat naștere seria Mog.


Mog pare să intre mereu în bucluc.
Uită că are o ușiţă specială și că tocmai a luat cina.
Dar într-o seară zăpăceala ei pică la ţanc!

Mog, Pisica Uituca - Judith Kerr - eMAG.ro

„Mog, pisica uitucă” este o cărticică foarte adorabilă pentru copii mari și mici, de grădiniță, de școală, sau pentru cei care pur și simplu adoră pisicile, mâțele pline de moliciune drăgălașă și care atrag pe oricine cu murrr-murrr al lor simpatic. Iar cititul acestei cărți îmbină atât dorința de lectură cât și plăcerea de a avea ca erou principal un pisoi grăsun și uituc. Astfel cu umor și curiozitate la maxim am parcursc peripețiile lui Mog într-o lecturare alertă de a afla încotro îl vor duce aventurile uituce. Totul ia o întorsătură nepotrivită atunci când Mog uită unde îi este ușița de pisici pentru a putea intra în casă. Din această cauză, Mog ajunge să facă anumite boroboațe pentru care este adesea numită „pisică nesuferită”. Însă Mog suferă că nu îl place nimeni. Enorm de mult suferă… ai mei au zis să-l înfiem noi dacă nimeni nu-l place. Însă până la finalul cărții vom afla și cum rezolvă el situația de a fi un pisoi răsfățat și cum își capătă un bun renume în familia sa.

Noi recomandăm cartea cu cea mai mare plăcere, deoarece este o poveste foarte simplă și ușor de asimilat pentru copii înainte de somn, e și cu ilustrațiile plăcute pentru micii exploratori, dar are și un text închegat îmbinând simpatia, emoția, amuzamentul cu o morală ce cu ușurință poate ajunge la mintea celor mici.

Povestea poate fi ascultată și aici: https://anchor.fm/alina-iga/episodes/Mog–pisica-uituc–de-Judith-Kerr-ehs5t3

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s