Citind-o pe Holly Webb. Cartea „Jess, cățelușa singuratică”!

Holly Webb (născută în 1976 la Londra) este o scriitoare britanică pentru copii. A studiat clasicele la Colegiul Newnham de la Universitatea Cambridge, Istoria artei bizantine și medievale la Courtauld Institute of Art, apoi a lucrat ca redactor până în 2005. Locuiește împreună cu soțul ei Jon și cei trei copii ai săi, Ash, Robin și William. Lucrările ei au fost traduse în 31 de limbi diferite, inclusiv rusă și poloneză. Cărțile ei sunt publicate de Scholastic, Stripes, Orchard și Nosy Crow.

Potrivit Russia Beyond the Headlines, ea a fost unul dintre cei mai populari 10 scriitori pentru copii din Rusia în 2016. 97 de cărți ale ei, cu un tiraj total de 595.000 de exemplare au fost publicate acolo în acel an. În Kazahstan, cartea ei Maisie Hitchins și Cazul pisicii fantomă a fost a cincea cea mai vândută carte pentru adolescenți din 2017. Este foarte populară și în Polonia. S-a estimat că seria ei Povești cu animale, destinată fetelor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, a vândut peste 500.000 de exemplare în această țară până în februarie 2013.

Astăzi am finisat minunata cărțulie „Jess, cățelușa singuratică” scrisă de Holly Webb, una dintre o serie întreagă de cărțulii cu căței simpatici pe care cu siguranță o s-o suplinim considerabil deoarece ne-am îndrăgostit enorm de frumoasa lume crerionată de autoare.

Când Will, fratele lui Chloe, își rupe piciorul și rămâne imobilizat în spital preț de câteva săptămâni, acasă nu mai e nimeni care să aibă grijă de Jess, cățelușa border collie a familiei. Jess se simte singură și părăsită, iar Chloe nu îi poate fi de niciun ajutor, căci se teme de câini. În plus, cățelușa nu îl vrea lângă ea decât pe Will. Vor reuși oare Jess și Chloe să se împrietenească?

O avem ca eroină pe o patrupedă drăguță pe nume Jess și stăpânul acesteia Will, într-o zi nefastă acesta se lovește destul de rău la picioare și este transportat de urgență la spital, unde i se spune că va sta câteva săptămâni pentru reabilitare. Jess rămâne în grija familiei, însă cum prinții sunt mereu ocupați cățelușa este ignorată, ba chiar abandonată până când încetul cu încetul Chloe o descoperă și o privește dincolo de temerile sale. Ea are grijă de Chloe, în timp ce fratele ei mai mare, Will, se află în spital cu un picior rupt, dar de multe ori se ciocnește cu neascultarea micii pufoșenii, neintenționat desigur însă ajunge să o supere chiar pe mama când într-o zi descoperă toate pachetele cu cereale împrăștiate pe jos, apoi răscolind în grădină tufa de flori preferată a acestia. Când tabăra de vacanță a lui Chloe cu Maddy este anulată, Chloe devine devastată, aleargă la etaj în camera ei și sfârșește să ia un pui de somn în timpul prânzului. Una peste alta fratele ei este gelos pe ea când află că a început să îngrijească de biata cățelușă, acesta își dă seama că Jess o va alege preferată pe Chloe în locul lui. Treptat îi trece, în special după ce aude de la bunic faptul că Chloe duce patrupeda la cursuri de dresaj și se ocupă de ea cum se cuvine. Acesta înțelege gestul său nesăbuit și-și cere scuze. O dată venit acasă acesta descoperă că pufoasa lui e fericită și îi vrea alături pe ambii frățiori. Concursul final aduce pe toată lumea alături susținând-o pe Jess pentru a fi învingătoare și a demonstra că ea e unică și iubită de familia ei!

Recomandăm cu căldură cărțulia, am primit o doză de bine și frumos datorită energiei pe care a dăruit-o autoarea prin intermediul cățelușei, am parcurs cu plăcere această poveste ce ne-a încântat de-a dreptul. Cu mic cu mare am ascultat și am făcut cu rândul la citit, pentru ca fiecare dintre noi să contribuie frumos la susținerea cititului în rândul celor mici… și mari desigur!

Holly Webb - Read for Good
Autoarea Holly Webb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s