Citind-o pe Marina Costa. Cartea „Drumuri și doruri”!

Marina Costa (pe numele real Lelia-Elena Vasilescu) este născută în Bucureşti, în anul 1968. În anii de gim- naziu s-a remarcat în cadrul cenaclului „Pasiuni” al Liceului de Filologie-Istorie „Iulia Haşdeu”, condus de scriitorul Marcel Petrişor, făcându-și debutul literar în revista acestuia, în anul 1978, cu „Poem interminabil”. Absolventă a Facultăţii de Management a Academiei de Studii Economice, şi-a luat doctoratul în economie mondială în anul 1996. A publicat mai multe lucrări de specialitate, printre care „Managementul proiectelor cu finanţare internaţională”, în 1999. Meandrele vieţii profesionale au dus-o pe tărâmul cifrelor, însă scrisul i-a rămas o pasiune constantă. A debutat editorial în anul 2016, la Editura Betta, cu romanul istoric, de aventuri, intitulat „Pribegii mărilor”. Urmată de„Soarta Mercenarului și alte Destine”,  „Farmecul mării”,  „Ocrotiți de sirene”„Prietenii dreptății V-I”, „Prietenii dreptății V-II”, „Echipajul” , „A doua cursă”, și ultima carte citită de mine, și mai exact un volum de versuri „Drumuri și doruri”.

Volumul de poezii „Drumuri și doruri”, semnat de Marina Costa m-a emoţionat profund după lecturare şi, prin urmare, am hotărât să scriu despre frumuseţea acestuia. După ce m-a bucurat nemărginit cu freamătul valurilor și al poveștilor istorice pline de aventură și romantism, dragoste și experiență, scriitoarea Marina Costa atinge notele sensibilității scriitorești abordând poezia în tot freamătul ei.

Cartea m-a umplut de frumos încă de la primele pagini, aidoma unor colorituri pline de drumuri bătătorite în ani pentru a închega o trăire intensă prin rimă. De rugăciuni și flori sălbatice, de iubire adâncă și legende străvechi, de la Atena până la malurile Dunării. Întreaga lectură m-a ajutat să îmi relaxez mintea și spiritul, m-am bucurat de fiecare vers în parte şi am apreciat gândurile autoarei mele dragi. Am descoperit între pagini stări de doruri și tristeţe dar şi de speranţă, de melancolie târzie dar și de trecere… de fapt ca viața unui om.

“Iartă-mă

pentru așteptările neîmplinite

știi că m-am străduit.”

Din poezia „Iartă-mă

Drumurile prin vers a autoarei Marina Costa ne poartă pe aripile cunoașterii de sine și nu numai. Simbolistica istorică este nelipsită cât și suava plonjare în albastrul mărilor și în peisagistica unicată marcată de operele și stilul autoarei inegalabil. Fiecare poezie are intensitatea trăirii unui anumit moment al vieții… de la, până dincolo de… Fiece metaforă e definiția clipei zbuciumate, al amintirii, al toamnelor. Neliniști autumnale, așteptare năvalnică, stingere, urmate toate într-o construncție literară predestinată sufletelor pregătite pentru împlinire și fericire prin poezie.

În cartea „Drumuri și doruri” iubirea își are formele ei, unice, diferite – concentrate pe perceperea lumii dintr-un punct unic, probabil aceasta a dus la inspirația Marinei Costa. Perfecțiune prin spiritual și rezonanță cu spiritul neîmblânzit la armoniei universale. Eu am perceput totul ca o coabitare a eului cu magnificul.

“Aș vrea ca inima mea să devină lăută

pentru o doină încă nescrisă.”

din poezia „Introspecție

Recomand cu căldură volumul de poezie, mai mult de atât, vă îndemn să descoperiți întreaga operă a autoarei Marina Costa, ve-ți avea parte de compoziții textuale nemaipomenite însoțite de aventură și istoric, dragoste și aventură, bucăți de istoric și legendar! Și versuri plăcute ce încununează opera….

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

2 gânduri despre „Citind-o pe Marina Costa. Cartea „Drumuri și doruri”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s