Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Ducele Castle. Fiica regelui”!

Alina Cosma, născută în Oradea. A terminat Liceul Teoretic „Emanuil Gojdu” Oradea, profil informatică. După spusele autoarei: „… eram pasionată de matematică, dar mama m-a dat la Medicină. Așa s-a născut pasiunea mea pentru Medicină. Am terminat Facultatea de Medicină Generală, Universitatea Oradea, sunt medic specialist Pediatrie. Sunt căsătorită și am un băiețel.” Buchetul său literar numără cărțile: „O singură minune”, Seria: Tărâmul Mistic – volumele: „Îngerului luminii ”și „Suflete pereche”, „Darul vieții”, „Atingerea destinului”„Înger de paz㔄Darul vieții. Predestinați”, „Legături fatale”Aripi frânte „Luna de topaz” și Seria: Ducele de Castle – „Fiica regelui” și „Tratatul de pace”.

Astăzi este despre minunata serie Ducele de Castle, ce cuprinde două cărţi – Fiica regelui şi Tratatul de pace, serie romantică cu iz istoric scrisă de Alina Cosma, o autoare dragă mie care mă încântă cu fiecare carte descoperită din palmaresul acesteia.

Este posibil ca imaginea să conţină: floare

Povestea descoperită în aceste pagini mirifice mi-au dantelat și voalanat un cadru historical-romance de excepție, m-am îndrăgostit de timpul ales dar și de unduirea imaginației autoarei care m-a purtat pe vrăjile unor descrieri istorice plăcute, suave, inocente dar și pline de provocări. Totul se începe în Regatul Lycaste, unde o fată este găsită într-o temniță fadă și dusă la palatul Comandantului oștirii, Alexandru. Acesta este un bărbat destul de tânăr pentru această funcţie, dar care este respectat de soldaţii şi apropiaţii săi pentru corectitudine și capacitatea sa de a diseca greutățile apărute la regat. Pentru început, fata nu acceptă să vorbească cu nimeni, dar treptat, începe, doar cu El. După îndelungi replici și cuvinte aruncate la repezeală Miriam i se destăinuie lui Alexandru, aflând astfel de circumstanțele în care a ajuns închisă în temniță.

Istoricul lui Miriam este destul de întortocheat, deși a fost crescută în familia unui medic, ea este de origine nobilă, fiica unui rege… mai exact… bastarda fostului monarh Ferdinand, adevăratul său tată. Acum Regatul Lycaste este condus de fiul lui Ferdinand, regele Eduard, un desfrânat și de o cruzime inegalabilă, cu mercenari plătiți pentru a menține ordinea și cu înclinații spre violență tulburătoare. După cum v-ați dat seama Miriam este sora regelui actual, iar asta o pune la tot pasul în pericol, însă Alexandru își asumă protecția ei, mai cu seamă că tânără îi trezește în el sentimente pe care le credea de mult uitate, sau mai bine zis renegate.

„Lumea din jur amuți. Regele își schimbă mimica. Miriam rămase surprinsă de cuvântul „prințesă”, dar văzând mimica regelui, se îngrozi. Comandantul scoase o scrisoare din haină și i-o întinse regelui.”

Urmările sfidării regelui îi costă mult pe cei doi, însă cu încăpățânare și dorință de a obține țelul mult dorit își cizelează întrebările și răspunsurile. Cu toate că Miriam dă dovadă de inocentă şi pe alocuri de naivitate, aceasta ajunge încet încet la inimile tuturor, într-o oarecare măsură formând un cerc al persoanelor de încredere. Însă frământările şi incertitudinile apar atunci când trebuie să se titularizeze, iar apariția sa la palat stârnește revolte și răscoale sângeroase. Ei se vor apăra în faţa propriilor familii şi a întregii lumi.

Pe parcursul aventurilor lor, a provocărilor la care sunt supuși cei doi își încheagă sentimentele tot mai mult, cireașa de pe tot sunt ironiile pipărate și fulgerările emoționale care le scapă din frâu freamătul emoțional. Gesturi tandre, chiar dacă puține și reținute le dezvăluie sentimentele, iar treptat se coace o dragoste pregătită să înfrunte tot, și mai mult de atât. Dacă la început Alexandru era comandantul puternic și bărbatul reținut care apără o tânără la ananghie, spre finalul cărţii lucrurile se inversează, rolurile se schimbă iar Miriam va fi cea care va lupta intens pentru ce este mai important în viaţa fiecărui om, dragostea. Protagoniștii romanului evoluează spectaculos pe parcursul său, cresc în ochii cititorului dându-le o valoare innegalabilă, iar toate întâmplările tragice prin care trec împreună îi maturizează, îi fac mai pregătiți și mai siguri pe picioarele lor, astfel formând într-un final un tot întreg gata să înfrunte nobilimea găunoasă și gurile rele.

 Se naște o dragoste interzisă între doi oameni din lumi pe cât de diferite, pe tot atât de rigide, un El şi o Ea ce trebuie să-și înfrunte destinele și să-și găsească fericirea într-o societate dominată de reguli nemiloase.

Fiica regelui este un roman semeni unui basm, cu cavaleri și dame cu haine deosebite, cu iubiri reținute și modeste și cu noțiunea de onoare. Cu cavalerism și bună conduită. O poveste cu lupte în numele reginei și a corectitudinii, cu spadă, cu mercenari și domnițe la ananghie, o carte pe care aș ține-o aproape mereu dornică să mă dizolv în vremea iubirilor interzise și a puterii, să văd dincolo de castelele măiestuoase și aventurilor periculoase. Cartea îmbină o transpunere în istorie cu o iubire aventuroasă și pătimașă care m-a cucerit fără rețineri. Finalul m-a lăsat măgulită de direcția în care s-a îndreptat, atât de dulce mi-am zis. Sincer cumva speram să fie ceva diferit la urmă, un personaj să apară, să strice armonia abia creată, însă autoarea cu măiestria ei mi-a demonstrat încă o dată că iubirea învinge tot, și cu zâmbetul pe buze aștept continuarea… sper că voi găsi o armonie și o coagulare dintre cei doi frumoasă, deoarece merită.

Vă îndemn la lectură. La frumosul scris al autoarei Alina Cosma. La lumea mirifică al Editurii Petale Scrise.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

9 gânduri despre „Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Ducele Castle. Fiica regelui”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s