Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Ducele Castle. Tratatul de pace”!

Alina Cosma, născută în Oradea. A terminat Liceul Teoretic „Emanuil Gojdu” Oradea, profil informatică. După spusele autoarei: „… eram pasionată de matematică, dar mama m-a dat la Medicină. Așa s-a născut pasiunea mea pentru Medicină. Am terminat Facultatea de Medicină Generală, Universitatea Oradea, sunt medic specialist Pediatrie. Sunt căsătorită și am un băiețel.” Buchetul său literar numără cărțile: „O singură minune”, Seria: Tărâmul Mistic – volumele: „Îngerului luminii ”și „Suflete pereche”, „Darul vieții”, „Atingerea destinului”„Înger de paz㔄Darul vieții. Predestinați”„Legături fatale”Aripi frânte „Luna de topaz” și Seria: Ducele de Castle – „Fiica regelui” și „Tratatul de pace”.

Tratatul de pace” este volumul doi al duologiei Ducele de Castle, un roman al genului istorico-romance, scris de Alina Cosma. Și în această carte avem parte de multă acțiune, intrigi și lucruri imprevizibile care vor menține suspansul până la ultimul cuvânt scris.

Este posibil ca imaginea să conţină: mâncare

Aşa cum vă menţionam şi în recenzia primului volum, Fiica regelui, povestea se derulează la începutul secolului al XV-lea, în regatul Lycaste, unde îi are ca protagonişti pe Alexandru şi Miriam, două suflete ce se tămăduiesc prin dragoste și grijă reciprocă. Formează o uniune de unde se naște un copil, însă totul nu e ușor pe cât pare. Miriam nu are parte de o naștere ușoară și dacă nu ar fi fost Alexandru să o ajute, probabil nu ar fi supravețuit, însă acesta poartă după el sechelele propriei sale nașteri de la care se trage decesul mamei sale, astfel refuză să-i fie aproape soției sale după naștere. Nu poate să o privească fără să își aducă aminte că a fost pe punctul de a muri pentru a-i aduce copilul pe lume. Lucrurile între ei se răcesc, ba chiar duc într-o direcție suferindă, fiecare suspinând în colțul său, Alexandru demonstrează lașitate față de situația creată iar Miriam este condamnată să fie rănită cu fiecare acțiune asupra sa din partea soțului ei.

„- Cum îl poți apăra?! Te-a părăsit când aveai mai mare nevoie de el!

– Rănile sufletești se vindecă mai greu decât cele trupești! Iar prezența mea îl afectează!”

Pe lângă problemele lor personale, regatul se confruntă cu nenumărate probleme statale care încetul cu încetul duc la o ocupare de teritoriu și la un război în plină izbucnire. Chiar dacă se evită pe cât posibil în urma adunărilor necesare a consiliului Miriam nu este de acord cu deciziile lui Alexandru, ba chiar îl sfidează demonstrând încă o dată încăpățânare și o înclinație strategică strălucită. Însă cu fiecare zi trupele din partea regatului Meath sunt mai aproape, iar în loc ca Miriam să plece împreună cu fiul său la adăpost, aceasta încearcă să rezolve problemele în maniera sa proprie, fără a porni un război înaintând un tratat de pace. Aceasta însă nu palpează pericolul adevărat, iar o dată aflându-se în bârlogul celui mai viclean și pervers rege aceasta află secrete demult îngropate. Acum, când totul pare lipsit de speranță pentru Miriam și regatul ei, aceasta vine cu o propunere destul de îndrăzneață pentru o femeie, un duel cu cel mai temut rege, un om crud și lipsit de etică.

„Se înnoptase. Stătea lângă măsuță, nu avea somn, se simțea agitată. Privi la scaunul care și-l rezemase în ușa dormitorului. Afară era liniște, chiar dacă toată ziua fusese o forfotă continuă, ostași veneau și plecau. Era târziu. Privi la pat, dar nu se încumeta să se întindă. Se schimbase în cămașa de noapte și un halat lung, înăuntru era răcoare. Reușise să se odihnească în ultimele nopți alături de Alexandru. I se rupea sufletul gândindu-se că zăcea într-o temniță întunecată, probabil umedă și urât mirositoare. Se auzi zgomot pe coridor. Tresări. Apoi se auziră bătăi în ușă. Nu așteptă să i se răspundă și forță ușa. Miriam sări ca arsă. Privi în jur, nu avea nimic cu ce să se apere.”

Aici acțiunea se precipită, Regele Teodor nu este omul care să își respecte cuvântul iar Alexandru nu e comandantul care nu i-ar păsa de regina sa. Ce se va întâmpla cu veridicitatea tratatului? Va reuși Miriam să își protejeze regatul și pe soțul ei? Oare se va ajunge la un consens legat de ajutorul și contribuția tuturor regatelor? Vă îndemn să aflați cum se termină întreaga poveste și prin ce lucruri este nevoită să treacă regina noastră pentru a ajunge acolo unde își propune.

Ce pot adăuga este că stilul autoarei Alina Cosma pe mine m-a cucerit iremediabil, de la romane incendiare la cele în plină ascensiune istorică, de la iubiri de poveste la acțiune în plină forță. Dialogurile absolut minunate, amuzante pe alocuri, înțepătoare și cu o conturare a personajelor care m-au făcut să le trăiesc povestea citindu-i. M-am bucurat pentru finalurile dulci și am suspinat o dată cu Miriam la eșecurile întâlnite, am înaintat cu repeziciune printre cuvinte pentru a afla direcția și prelungirea iubirii lor, și am găsit-o, alături de copii care au pecetluit neamul regal și care mi-au dat o notă de … va urma. Cine știe, poate autoarea ne va pregăti ceva în timpul apropiat?

Recomand cu drag această serie scrisă de Alina Cosma cititorilor ce adoră genul atât istoric cât și romantic, celor care plonjează ușor în ariile historical și celor ce doresc să descopere o poveste încântătoare marcată de dragoste, gelozie, putere, trădare și rădăcini Regale!

Cartea mi-a fost oferită de Editura Petale Scrise, căreia îi mulţumesc cu desăvârșire!

7 gânduri despre „Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Ducele Castle. Tratatul de pace”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s