Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Luna de Topaz”!

Alina Cosma, născută în Oradea. A terminat Liceul Teoretic „Emanuil Gojdu” Oradea, profil informatică. După spusele autoarei: „… eram pasionată de matematică, dar mama m-a dat la Medicină. Așa s-a născut pasiunea mea pentru Medicină. Am terminat Facultatea de Medicină Generală, Universitatea Oradea, sunt medic specialist Pediatrie. Sunt căsătorită și am un băiețel.” Buchetul său literar numără cărțile: „O singură minune”, Seria: Tărâmul Mistic – volumele: „Îngerului luminii ”și „Suflete pereche”, „Darul vieții”, „Atingerea destinului”„Înger de paz㔄Darul vieții. Predestinați”„Legături fatale”Aripi frânteSeria: Ducele de Castle – „Fiica regelui”, „Tratatul de pace” și „Luna de topaz”.

Poate un suflet zdrobit să se vindece și să renască?

Predestinare, secrete, abilități speciale, genom uman modificat genetic, inteligență artificială și un singur scop: perpetuarea rasei… Poate iubirea să apară acolo unde totul pare doar un plan bine pus la punct?

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Despre autoarea Alina Cosma aș vorbi la nesfârșit, în primul rând aș începe prin ai lăuda izvorul nesecat de imaginație și fler scriitoresc de o amplitate impresionantă. Autoarea reușește de fiecare dată să mă surprindă într-un mod diferit astfel bucurând curiozitatea atât a mea cât și a cititorilor săi. Ea construiește povești unice, pline de profunzime, presărată cu romantism, dulcegării și erotism suav.

Romanul „Luna de topaz” chiar de la primele pagini ne aruncă direct în haos, pulsând a acțiune și a adrenalină vibrantă! Acțiunea are loc în anul 2117, pe Terra, Regatul Solaris. O lume unde robotizarea și invazia unor specii de mutanți vor trona, iar desfrâul, violența și suferința vor fi o parte a acestei lumi duse la extreme. O avem ca eroină principală pe Tessa, un soldat experimentat pregătită să se descurce în cele mai severe condiții, iar acum și aici are de confruntat pierderea echipei ei și a duce la bun sfârșit misiunea de a transporta un subiect la punctul stabilit. Find bine antrenată și nemiloasă aceasta încearcă să își parcurgă traseul ajutată de Max, robotul ei programat după modelul fratelui pe care l-a pierdut acum mult timp, însă starea ei de sănătate nu-i permite prea multe, fiind îngrijită chiar de El.

Deci, după cum v-ați dat seama eroul principal dar și subiectul misiunii este Dave, înaltul demnitar pe care trebuiau să îl protejeze cu orice preț. Iar situația se schimbă considerabil când Tessa află că acesta este un empat care face parte din clasa conducătoare a regatului Solaris, un născut sub semnul Lunii de topaz care dispune de abilități speciale. Tessa este un personaj care mă intrigă prin curajul său dar și încăpățânarea de care nu se lasă. Dave însă are o latură secretoasă, care ține cititorul în ceață, parcă intenționat. Nu-mi dau seama care este scopul lui de fapt, în afară de a ajunge pe Solaris… Și totuși, Tessa și Dave pornesc împreună într-o cursă nebună având un scop comun, scopul de a supraviețui, lucru destul de greu cu drone care îi urmăresc la fiecare pas, și nu doar ele.

„Lis făcu doi pași în spate. Îl privi speriată, era atât de diferit de acel Dave pe care îl cunoscuse în urmă cu doi ani. Nu mai părea băiatul neștiutor. Săruta cu pasiune, dominant, și îi invadase intimitatea fără ezitare, intimitate pe care și-o păstrase ascunsa tuturor în acei doi ani. Doar acel bărbat care acum stătea în fața ei, și pe care, își dădu seama că nu îl cunoștea defel, știa totul despre ea. Ce proastă fusese în urmă cu o seară! Ea îl chemase și știa că și el e conștient de acest fapt. Iar în acea clipă probabil îi simți nesiguranța…”

Vă întrebați cine e Lis?… Lis este numele de botez al Tessei! Iar o dată ce Dave își dă seama că e ea, cea predestinată lui totul se întoarce împotriva lor. Pericolul pândește, iar dușmanii pălesc din umbră. Reîntâlnirea cu Lis cumva îi dă așteptările peste cap. Se simte atras de ea și prezența ei îl năucește, îl face vulnerabil. Începe să se întrebe dacă destinul lui nu cumva este altul, iar când totul este parcă așezat aceasta rămâne însărcinată. Iar de aici totul pornește într-o tornadă de evenimente ce cu greu le reziști, parcă ai vrea să ajuți, parcă simți pe propria piele durerea ce le disecă sufletele prin suferințe și pierderi. Dacă Lis și Dave vor reuși sau nu să facă față pericolelor văzute și nevăzute care-i pândesc la orice pas, vă las pe voi să descoperiți, deoarece aveți ce. Eu vă pot spune că dragostea învinge tot chiar și atunci când crezi că nu mai există speranță! Întotdeauna se vede o undă de lumină sau o fărâmă de o a doua șansă. Deși până acolo eroii noștri vor bătători multe cărări, cu răbdare, încurajare, pierderi, suferințe, căințe, dar și cu emoția vie a unei iubiri adevărate pregătite să țină piept tuturor!

“Doamne, cât o iubea! Nu putea să-i schimbe trecutul, dar putea să-i schimbe viitorul. Ar fi vrut să-i spună totul, dar trebuia să fie alegerea ei. Ea era singura care putea să o aducă la viață pe Lis.”

Am devorat fiecare pagină cu sufletul înflăcărat. Am avut parte de o aventură de la început și până la ultimul cuvânt scris. Mi-a plăcut foarte mult personajul lui Tessa/ Lis, spiritul ei libertin și aventurier, un personaj care îți intră la inimă și încă rămâne. Alina Cosma m-a surprins de această dată cu un cadru științifico-fantastic care m-a introdus într-o lume dură, unde clasa de jos e într-o mizerie și degradare continuă, și pătura regală susținută de niște experimente de laborator prin încrucișare ADN. Am fost fascinată de carte, de poveste și de modul în care evoluează lucrurile, ba chiar și de creionarea unică a personajelor principale.

Recomand cartea tuturor. Minunat scris, minunată poveste!

3 gânduri despre „Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Luna de Topaz”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s