Zece motive să citești „Karma-i o zdreanță!” de Simona Tănăsescu!

Astăzi e despre jocul karmei, despre labirintul emoțional ce l-am parcurs alături de Simona Tănăsescu, și despre bucuria de a citi cartea „Karma-i o zdreanță!, și de a mă exprima cu privire la unicitatea literară cu care am fost alintată!

Din nota autoarei: „Cartea „Karma-i o zdreanță!” pentru mine a fost o provocare, deoarece am avut careva rețineri de prejudecățile românești cu privire la erotică, însă Elis Iasmy (literatura pe tocuri), ma înclinat să scriu, susținând că scriu ca autorii din afară. M-am ambiționat și am scris, chiar dacă primele 86 pagini word, într-o bună zi le-am șters, nu-mi ieșea sentimentul, era o alăturare de cuvinte deoarece am vrut să scriu erotic ce să strârnească senzație, nu pornografic, mai presus de tot am vrut poveste. Susțin că m-am documentat foarte mult despre India, nu am intrat în multe amănunte, cultura indiană este foarte colorată, dacă nu ești stăpân pe ea faci greșeli, am selectat cele necesare și am început să lucrez la partea cu tradiția și tot ce o definește. Legat de partea a doua cu București, aici am vrut să scot în evidență România noastră, pentru că și noi suntem parte din literartura universală pe care o prețuiesc enorm. Cea de-a treia o consider o distopie, acolo m-a dus suflul scriitoresc, mi-am imaginat un viitor distopic pe care l-am dus și l-am dus….” 

Principalul motiv pentru care citesc este ca să evadez. În momentul în care deschid o carte, mai ales dacă e vorba despre o carte care îmi captează interesul, lumea din jurul meu dispare cu desăvârșire. Astfel mi-am propus să ofer pentru început 10 motive să vă îndemn să citiți cartea „Karma-i o zdreanță” de Simona Tănăsescu

“Karma este doar o altă femeie cu capricii!…”

1. Cartea te va face să trăiești alte vieți, expuse senzual printr-o traiectorie a karmei amăgitoare. Aici nimic nu e simplu când soarta se întoarce împotriva a tot ce crezi, a tot ce simți, a tot ce iubești.
2. Cartea nu doar te va ghida spre a trăi alte vieţi, ci te va transporta în alte locuri, chiar şi alte timpuri într-o manieră a scrierii unice, autoarea fiind o expertă în a manipula cu emoțiilor celor cărora îi vor parcurge conținutul textului.
3. Cartea te va îndeamna să visezi cu ochii deschiși o poveste și încă una și o alta cerându-i autoarei să le mai acorde șanse eroilor și dreptul de a fi fericiți.
4. Cartea mi-a excitat imaginația la propriu, am avut piele de găină la senzualitatea care s-a simțit pulsând între pagini. Karma-i o zdreanță explorează un erotism incitant.
5. Cartea te va face să dorești să înțelegi și motivele din spatele acțiunii, să urmărești dezvoltarea personajelor cheie. Să pricepi de ce eroii cărții au ales să ia unele decizii care i-au pus în defavoare sau i-au înnălțat în cele mai înalte culmi. Ve-ți simți nevoia să analizați informația, să procesați și să judecați în unele cazuri.
6. Carte reprezintă o lume plină de elemente încântătoare. La fel ca un film, fiind bine ticluită prin detalii care parcă te îndeamnă să afli mai mult.
7. Aspectul erotic e definit într-o manieră senzuală care atrage, nu provoacă dezgust sau aversiune, ba din contra, îl simți ca pe un val al emoției care este acolo unde trebuie! Stare vie. Sexuală. Esențială.
8. Citind Karma-i o zdreanță, automat faci legătura în timp deoarece coagulează trei povești într-o traiectorie a vremii în jocul zdrențuros al Karmei. Vei palpa cum erau sau sunt vremurile în care se desfășoară acțiunea, cum au influențat evenimentele din anii respectivi gândirea personajelor. Vei face mult mai ușor legătura între trecut, prezent și viitor.
9. Citind îți vei da seama ce înseamnă de fapt erotic: spre deosebire de filme, în carte vei afla alt unghi al cunoașterii, al detaliilor, al patosului și al înstrăinării și dorinței. Detaliile care curg aici între pagini nu le vei găsi în film, eu chiar nici în unele cărți erotice nu le-am întâlnit, sau au fost insuficiente sau au dus la exagerări, totul e de o măiestrie unică și perfectă din punctul meu de vedere.
10. Dincolo de partea erotică, așa cum știți deja, există și o poveste, una bine documentată și pornită de la niște termeni cheie. O veți descoperi pe Rena, prin ochii căreia, la un moment dat, se trage linie între iubire și atracție fizică, între a face dragoste și a face sex.

Eu vă îndemn la lectură…

2 gânduri despre „Zece motive să citești „Karma-i o zdreanță!” de Simona Tănăsescu!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s