Citind-o pe Monica Mihai. Cartea „Ești un om frumos! Învaţă să te iubeşti! „

Astăzi vreau să vă vorbesc despre cartea Eşti un om frumos! Învaţă să te iubeşti! de Monica Mihai, o minunată operă ce vine ca un alint dar și o trezire asupra a tot ce facem și ce nu facem. Vine ca o chemare asupra bucuriilor, a tristeților, a somnolenței sufletești și asupra comodității noastre mute de a fi într-o letargie furată din trecutul nostru încețoșat.

Ești un om frumos! Învață să te iubești e călătoria sufletului către regăsire. E acel drum presărat cu iubire, suferință, speranță, credință, la finalul căruia vei descoperi sensul vieții și te vei iubi cu adevărat. Pentru asta ai nevoie de o abordare matură, asumată, a femeii plecată desculț pe drumul autocunoașterii, rămasă singură, dar a cărei dorință de a-și recăpăta valoarea și a fi fericită e mai presus de orice.” bookzone.ro

Atunci când ai obosit să cauţi în jurul tău, întoarce-te la tine şi dă sens vieţii tale!

Cartea m-a condus pas cu pas în viața și suferința unei femei, gândurile fiindu-mi alături de ea, alături de nevoia ei de a învăța să se iubească pe sine, să treacă peste golul sufletesc și să înțeleagă că în inima ei este loc atât pentru ea cât și pentru bărbatul din viața ei. Totul fiind o călătorie către regăsire și acceptare. Cartea este despre mine și pentru tine, deoarece fiecare dintre noi a avut rătăciri, pierderi, decepții și înfrângeri care pur și simplu ne-au îngenuncheat. Iar aici între pagini ve-ți găsi o luptă cu acei demoni ai dezorientării, ai plutirii în neantul tristeților și ve-ți evolua spre frumoas împreună cu protagonista.

„Atunci când tu crezi că nu valorezi nimic, ce crezi că vor crede ceilalți despre tine?”

Cartea aceasta nu se povestește, ea se citește, se trăiește și se simte într-o turnură de treceri ale vremii. Ea e povestea unei povești, e cuvintele unor litere, e emoția unor trăiri înverșunate să simtă pulsația vieții. Parcurgând frumosul text am descoperit de mai multe ori enunţul Iubeşte-mă ca în prima zi!… ce m-a făcut să înțeleg profunzimea acestei expresii, deoarece din rutina existențială ne împăcăm cu „ce este” uitând să dăruim ca-n prima zi.

De-a lungul lecturii, cititorii vor descoperi mai multe versuri țesute cu măiestrie, cuvinte ce vi se vor arunca în ochi și care vă vor evidenția scăpările făcute, și totul izvorâte din suflet pentru suflete sensibile aflate între două lumi ale dorințelor și abandonului.

„Mă uit la mine în oglindă şi tot rimelul este acum întins pe faţa mea. Cică rezistent la apă! Cum să reziste cineva la atâtea lacrimi care par că-s scăpate dintr-un izvor nesecat de neputinţă? Abia reuşesc să-mi privesc ochii albaştri. Şi-au pierdut strălucirea şi eu am devenit ştearsă odată cu ei. E atâta neclintire în toată viaţa din mine încât inima e singura pe care o mai simt în mişcare. Şi ea cred că bate totuşi din reflex ca să-mi amintească faptul că nu-s singură şi că mai este multă viaţă de trăit. Închid ochii şi pentru câteva secunde îmi imaginez că apari în spatele meu şi mă săruţi pe gât aşa cum obişnuiai să o faci de fiecare dată atunci când mă ajutai să îmi dezbrac una dintre rochiile preferate…”

Citind această care, cititorul se autosesizează, gândește, plutește, și absoarbe iubire, pentru că fiecare pagină scrisă e unică în felul ei, textual și semnificativ. Din fiecare cuvânt scris iei ceva. Și în esență doar IUBIRE. Mi-a plăcut mult dantelarea momentelor, legăturile cu jurnale, cu mama, cu sine însuți, totul a dus ca lectura să pară firească, de viață, deoarece de cele mai multe ori ne întoarcem la origini, la învățămintele pline de tâlc ale mamei, de micile decepții notate la repezeală pe foile îngălbenite și la criticile aspre vociferate în fața oglinzii, oare cine nu a făcut așa?…

„Apoi îmi aminteam de mama care îmi spunea mereu atunci când mă vedea tristă că iubirea înseamnă libertate şi să nu mă tem niciodată. Că dacă locul tău este lângă mine, tu ai să vii fără ca eu să ţi-o cer, fără ca eu să fac ceva supranatural. Ai să vii pentru că, în toată libertatea, tu ai să simţi şi ai să ştii că eu sunt femeia aia care şi-ar da bucăţi din suflet ca ţie să îţi fie bine şi uşor.”

Cartea Eşti un om frumos! Învaţă să te iubeşti! se citeşte repede cu sufletul înainte, arătând că e o lectură pe cât de ușoară pe atât de blândă. Însă nu pot nega faptul că în acelaşi timp este şi profundă, de îndemn și aparteneță asupra traiectoriei vieții. Ca o călătorie! Fiind într-o mare măsură motivațională vă încurajez să o aveți alături, iar dacă aveți o prietenă care se luptă cu solitudinea și nălucile trecutului vă propun să i-o faceți cadou. Este un început pentru tot, iar cartea demonstrează cu veridicitate acest lucru! Spunând la modul de repetare: ”Ești un om frumos !„

O carte despre redobândirea împăcării sufletești. O carte care te face să simți emoție pentru tot ceea ce ești și ce faci. O carte pe care o recomand femeilor care au uitat cine sunt și încătro să se îndrepte!

” Într-o zi, nimic nu o să se mai măsoare în tine.

Și nici în mine.

Ci doar în noi.„

Un gând despre „Citind-o pe Monica Mihai. Cartea „Ești un om frumos! Învaţă să te iubeşti! „”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s