Citind-o pe Petruța Petre. Cartea „Puterea Prieteniei”!

  Din nota autoarei Petruța Petre: „Mă simt bine când spun că sunt profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială nr. 1 Târgușor, județul Constanța. Este exact locul unde vreau să fiu: alături de copii și de cărți. Cred că asta mă definește ca persoană. Așa a luat naștere și cartea pentru copii, din dorința de-a aduce copilului de azi personaje actuale, personaje cu care să rezoneze și în compania cărora ei să se simtă bine.

Scriitoarea Petruța Petre este autoarea seriei Întâmplări cu puști, cărți citite cu mare încântare de piticii mei și care ne-au rămas întipărite în suflet, cu mic cu mare. De curând autoarea a bucurat din nou micii cititori printr-o nouă apariție editorială la Editura Creator cu cartea „Puterea prieteniei”, toată o călătorie în căutarea elexirului miraculos și mai cu seamă a reîntregii prieteniei.

Ar putea fi o imagine cu carte

Astăzi autoarea vorbește despre prietenie
Într-o cărțulie dragă mie,
Ne povestește întâmplarea lui Robert
Care a căutat disperat un antidot.
Cum și despre ce e aici,
Vă zic cât ai clipi
E despre un virus ce umblă hai-hui
Și tulbură sănătatea oricui.
Că te speli, că te agiți,
El oricum îți arată dinții.
Însă un copil voinic,
Îl înfruntă destoinic,
Cu prietenii alături
A căutat în diverse locuri,
Ingredientele secrete
Să șteargă virusul cu un burete!
Echipa într-un ajutor prietenos,
Au întors totul cu sus în jos
Pentru a salva lumea toată
Bucată cu bucată
Totul la un ajutor comun,
Pentru ca corpul să devină imun!

Nu este disponibilă nicio descriere.

Trăim timpuri inedite, incerte, greu de definit mai ales emoțional, vremuri diferite față de ceea ce am trăit până acum. Perioada pe care o traversează întreaga lume, din cauza crizei generate de răspândire a noului virus-Corona, a adus schimbări catastrofale, iar copii sunt cei mai afectați chiar dacă noi încă nu conștientizăm acest aspect. Autoarea Petruța Petre ne prezintă o poveste cursivă, poetică care ne relatează aventura unui băiețel în căutatrea răspunsurilor dar și a unui antidot pentru ca el sărmanul și ceilalți să nu mai stea atât în casă izolați și să le fie frică și de umbra lor. Acompaniat de albinuța cea isteață și a ursului Moș Martin pornesc în pădurea deasă după toate soluțiile necesare. În calea lor apare o veveriță isteață ce le va arăta puterea naturii, și a conlucrării prietenoase pentru a ajunge la un final bine meritat. Și le iese, datorită faptului că puterea prieteniei lor este măreață!

Copiii se pot regăsi cu ușurință în poveștile acestui băiețel voinic, Robert fiind un copil dornic să facă bine semeni unui erou gata pregătit să salveze o lume întreagă. Fiecare cadru povestit este o înclinație a copiilor de a vedea bine și soluții acolo unde noi adulții suntem neputincioși. O poveste drăguță prezentată într-o manieră cât mai naturală, reală și pe înțelesul celor mici. Recomandăm cu cea mai mare plăcere cărțulia, pe lângă textul poetic prezentat de autoare, aici vom găsi imagini plăcute care ne vor capta atenția transformând lectura însăși într-o călătorie spre frumos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s