Zece motive să citești Seria Dennis Kayderman: Cazul “Vulpea” de Leila Sandra M.

Cazul ,,Vulpea” este un thriller polițist extrem de captivant, în care situațiile te țin pe marginea unui suspans activ până la ultimul cuvânt scris. Aici ve-ți avea parte de dispariții misterioase, crime oribile, răpiri neexplicabile, secrete mușamalizate, și de un detectiv cu mintea brici ce întoarce munții pentru a-și găsi femeia iubită. Astfel, astăzi mi-am propus să vă aduc la cunoștință Zece Motive să Citești Cazul „Vulpea”, acestea de mai jos fiind doar câteva indicii spre o lectură incitantă care te va primi în tornada unor evenimente ce se cer așezate pas cu pas, totul alături de Dennis Kayderman.

” Interiorul clădirii mirosea a cafea, gogoși, sudoare și fum de țigară. Holurile îmi aduceau aminte de stațiile de metrou prin care m-am plimbat de numărate ori în timpul facultății. Stansfield Umbrich mă conducea pe treptele de beton, explicându-mi vrute și nevrute. Stansfield, Stan, pe scurt, era un bărbat înalt, uscățiv, care-și pocnea degetele ori de câte ori nu-și găsea cuvintele. Părul negru ca pana corbului și-l ținea tuns scurt, poate în speranța de a-l îmblânzi, întrucât unele șuvițe mai rebele îl dădeau de gol că avea părul creț. Sacoul pe care-l purta în acea zi, un gri spălăcit din lână, era cu vreo două numere mai mare, iar asta mă făcea să mă întreb dacă nu cumva încerca să impresioneze. (…).”

  1. Această primă carte dintr-o serie, se anunță a fi foarte spectaculoasă, Leila Sandra M. jonglează admirabil cu genul thriller dându-i o tentă ce te poartă cu gândul la serialele americane de investigație.
  2. Autoarea a reușit să-mi inducă toate acele stări de tensiune și emoții împletite cu adrenalină creând suspans, mister și traseu imprevizibil al acțiunii. Parcurgând scrierea am trăit o tulburătoare încântare, să-i zic mai bine, o mulțumire de cititor, care mi-a oferit din plin energie și fascinație. 
  3. Cartea îmbină micile detalii cu un mister dus la minuțiozitate, atinge prin suspansul cu doza de tulburare a liniștii proprii printr-o nevoie de a citi și a afla deznodământul final.
  4. Portretul personajelor și conturarea intrigii este atent ticluită oferindu-ne nouă cititorilor o poveste bine închegată, cu atenționare asupra veridicității trăirilor eroilor din carte, cu fricile lor, cu durerile, cu deznădejdea și speranța că într-o zi… totul va fi bine, dând astfel armonie scrierii.
  5. Personajul principal e deosebit, total ieșit din tipajul dur până la oase, autoarea l-a construit firesc dar și cu un intelect ascuțit, acesta la rându-i e mai mult uman și mânat de instinctele proprii, înfruntă legea pentru ceea ce simte, pe alocuri lăsa impresia că e gata să se înece la mal, nu a fost să fie, e deosebit și mai încăpățânat decât alți eroi citiți, și acest aspect îi dă un plus de autenticitate poveștii.
  6. Cartea merge pe două planuri, ea și el, două perspective ce se intersectează într-un punct comun care cu siguranță îl ve-ți primi cu inima strânsă în pumni.
  7. Toată avalanșa textuală propusă de autoare am apreciat-o enorm, mi-a plăcut faptul că a știut cum să dozeze suspansul, să stârnească interesul cititorului, ținându-l cu sufletul la gură într-o cursă cu obstacole.
  8. După lectură ve-ți rămâne cu o groază de întrebări… cum a fost posibil ca un ucigaș cu sânge rece să fie nedescoperit atâția ani și care au fost motivele pentru care șeriful și doctorul orașului să îl ascundă cu o astfel de „dibăcie”, ce intenție au ei și de ce să fie în cârdășie cu criminalul…
  9. Ritmul de scriere a fost alert, întâmplările nu m-au lăsat nicio clipă pradă plictiselii și am devorat romanul imediat, și simt că și voi o ve-ți face. Vă mărturisesc că sunt nerăbdătoare să citesc și următoarele volume din serie!
  10. Cartea e de o profunzime atentă, cultivată și antrenată să ne incite și să ne fiarbă la foc mic. Autoarea a avut grijă să ne primească într-o lume a unui thriller acaparator. E scris într-o manieră fluentă care te îndeamnă să fii cot la cot într-o investigație ce te împinge într-o prăpastie a necunoașterii dar și a anatomiei documentale.

Seria Dennis Kayderman: Cazul ”Vulpea” este pentru mine cel mai bun thriller al unui autor român contemporan al acestui an și este recomandarea perfectă pe care o fac tuturor iubitorilor de acțiune și nu numai, e o carte care merită să găzduiască biblioteca fiecăruia!

„Știi și tu cum merg lucrurile… câteodată e mai simplu pentru toată lumea să arunce un atât s-a putut face sau pista s-a răcit, i-am pierdut urmele.”

4 gânduri despre „Zece motive să citești Seria Dennis Kayderman: Cazul “Vulpea” de Leila Sandra M.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s