Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Înger de Pază”!

Alina Cosma întotdeauna mă uimește frumos. Cartea din această zi este „Înger de pază”, un thriller cu o notă de sensibilitate, specifică autoarei după care mă topesc, am rămas captivă printre pagini, dornică să aflu deznodământul final. De cum am început să citesc cartea, am fost prinsă în acțiune și am avut dorința aceea de a citi tot mai mult și mai mult, autoarea tamponând o rană pe alta și construind o poveste ce „taie în carne vie”, e toată o încercare, o suferință, o provocare, o avalanșă de strări ce te zdruncină din rădăcini. Mi-a plăcut modul în care este scrisă, într-un ritm alert. Scenele decurg repede una după cealaltă, de parcă ai urmări secvențele unui film ce îți taie respirația…

Povestea deapănă o întâmplare nefericită și chinuitoare a unei tinere țintuită în scaunul cu rotile. Dorința ei de angajare. O fabrică ce o întâmpină neprimitor cu o poartă metalică grea ce nu se lasă deschisă. Și un înger de pază ce îi dă o mână de ajutor. Iar de aici intră într-un joc pe muchie de cuțit… emoțiile se înfiripă, pericolul suflă în spate, iar geloziile crează o treaptă aluneacoasă a pedepselor.El o privi, dar nu picioarele nemișcate pe care le priveau toți, ci fața ei.
– Ai găsit ce căutai?
– Căutam un loc de muncă, dar mi s-a spus că nu mai sunt locuri libere. Se pare că handicapul meu nu mă avantajează!
– Așa ți s-a spus? Experiență în domeniu? Văd… Eu văd un om ambițios. Doamnă sau domnișoară? Ah, da! Am înțeles! Ce nătărău ar observa frumusețea acestor ochi?!
– Te asigur că dacă vrei să mă bagi în patul tău, nu pot face nicio mișcare de la brâu în jos! pufni ea.
– Ai și simțul umorului!
– N-am nevoie de compasiune!
– Eu sper că am angajat un om competent! Dar dacă mai continui în felul acesta, până deseară voi dori să te iau și în patul meu! Bun venit în compania noastră!

Cartea „Înger de pază” e o carte a răzbunării, cu o Ea care începe prin nesiguranță ca mai apoi să o poarte pe cărările unei dreptăți pe care și-o face singură sieși. Ca mai apoi să renunțe și să capituleze în numele dragostei. Este o poveste despre un trecut care încă marchează, care încă îngenunchează inimi dar și despre puterea de a merge mai departe, indiferent de câte suferințe îndură un om. O avem ca eroină principală pe Selena Filip, o tânără frumoasă, însă cu o karmă ca o scorpie, parcă toate nenorocirile au făcut pact împotriva ei. Cu o copilărie marcată de dispariția tatălui acesteia, cu moartea mamei și cu accidentul care o face infirmă aceasta merge prin viață dărâmată din temelii. Totul se schimbă o dată cu o nouă angajare, cu un nou accident și cu revenirea tatălui pierdut într-o brumă a unei încrederi deja pierdute.

Anii trec… Ea revine dornică de răzbunare. Pentru a-și atinge țelul va trebui să-l rănească pe cel căruia îi datora totul.

Partea a doua ne primește cu o nouă umplutură dar și cu o mai mare atenție asupra acțiunii, aici totul o ia pe repede înainte și ne trezim aruncați într-un vârtej al circumstanțelor, a alegerilor greșite și a părerilor de rău. De data aceasta mica ființă firavă mobilizată în scaun nu mai e atât de neajutorată, ea este foarte înverșunată împotriva lui Remus, acel el care a sprijinit-o în cele mai grave momente. Când îi descoperă adevărata identitate, acesta nu înțelege de ce femeia care îl sprijinise atât, acum vrea să îl distrugă. Întrebările curg în lanț provocând o tulburare lăuntrică, creând suspans și pulsație cu fiece pagină pe care o tot dai înapoi. Și totuși, oare care să fie motivul răzbunării tinerei? Vă îndemn să aflați, cert e că ve-ți fi încântați de turnura de informații și evenimente ce vor tatua în sufletul fiecăruia supine și neliniște perturbatoare.

Iubirile și destrămările închegate de autoarea Alina Cosma sunt excepționale. Cum spuneam, cărțile autoarei sunt un deliciu, avem și de această dată secrete întunecate de familie, cu situații periculoase, personaje cu totul diabolice, sinistre prin felul lor de a fi, dar și o poveste de dragoste intensă, trăită prin fiece por. Binele și răul sunt într-o contiună cursă, care pe care, cu dezvăluiri cutremurătoare, cu răsturnări neașteptate, și un profil textual bine conturat psihologic. Fără îndoială îmi doresc să descopăr noi povești captivante scrise de Alina Cosma, lucru pe care vi-l recomand și vouă. De fiecare dată găsesc povești incitante. Focoase. Pline de mister și acțiune ce îmi face inima să tresară. Cărțile autoarei le puteți găsi la Editura Petale Scrise, căreia îi mulțumesc pentru minunatele lecturi!

Editura Petale Scrise

3 gânduri despre „Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Înger de Pază”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s