Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Darul vieții. Predestinați”!

Mi-am acordat câteva zile de toamnă agale, rare momente însă prețuite de mine, iar în aceste clipe prefer să mă cufund în nevoia de a citi o carte de dragoste, o carte care să mă emoționeze și să îmi hrănească spiritul de romantică. Cu romanele semnate de Alina Cosma nu dau niciodată greș. Ea are o doză mare de sensibilitate, emoție, frământare, prin fiecare poveste transmite foarte ușor o istorisire „iubibilă”. Ce am apreciat foarte tare la toate cărțile autoarei e că pe lângă afectivitate, pasiune și stilul de scriere, este faptul că aceasta are un talent în a țese tot soiul de răsturnări de situație, intrigă, fiorul necunoașterii provocându-te în a o descoperi tot mai mult. Astăzi vreau să vă vorbesc despre cartea „Darul vieții. Predestinați”, inițial autoarea a publicat în anul 2016 cartea „Darul vieții”, o primă variantă a poveștii, apoi republicată în anul 2018. Reeditarea a dus la o a doua imagine, una dacă nu completă, atunci major schimbată și pe care am îndrăgit-o instantaneu, sub titlul „Darul vieții – Predestinați”, autoarea a făcut câteva îmbunătățiri care m-au apropiat și mai mult de eroii poveștii.

„Darul vieții – Predestinați” este cartea care a venit mănușă pe starea mea, cu ploi afară și stare melancolică, astfel povestea aceasta de iubire, dramatismul, emoția, speranța este tot de ce am avut nevoie. Să nu vă așteptați să fie o lectură ușoară sau doar o simplă poveste de dragoste, pentru că nu este. Este o poveste presărată cu necunoscut, aventură și momente tensionate. Aaaa, să nu uităm de personajele încăpățânate și vulcanice. 

”Doi tineri se cunosc întâmplător. Bizarul lor pact provoacă o neobișnuită poveste de dragoste. Cristian dorește să dea lecții despre libertate, el însuși fiind prins într-un trecut ce-i limitează sentimentele. Dalia, o tânără care trăiește retrasă în universul ei posttraumatic, încearcă să-i redea încrederea în viață. Toate contradicțiile ce par că ar trebui să-i despartă nu fac decât să-i unească.”

Ca oricare poveste de dragoste și aceasta este însoțită de două suflete ce se unesc înainte într-un cerc al predestinărilor. Eroii poveștii noastre se cunoasc fugitiv, vulcanic, tensionant. Exact pe gustul meu. Simt că va ieși foc și pară. Întâlnirea lor este întâmplătoare, sau e o vagă impresie a destinului. Începutul poveștii ne poartă la pensiunea “Popasul” aflată la periferia localității Vadu Crișului, unde ne întâlnim cu cei doi protagoniști, El un mascul încrezut și înfumurat, și o Ea, în singurătatea ei mută. Până aventura se dezlănțuie. O datorie o marchează pe Dalia, iar cum e o fire cinstită preferă să pice în plasa lui Cristian, pentru a se achita de obligație fiindu-i damă de companie, un târg greu pentru ea, însă pentru liniștea ei acceptă toate condițiile de a-l însoți peste tot pe arogantul „domn Gray” pardon Cristian.

Treptat, cei doi se cunosc din ce în ce mai bine. Ce află unul despre altul îi apropie și mai mult, Cristian află că părinții Daliei au decedat cu ceva ani în urmă într-un accident de mașină iar acesta fapt a îngenuncheat-o până la această depresie pe care o îmbracă zi de zi. El în dorința de a o ajuta se vindecă treptat și pe sine, cu o familie ce a fost marcată de un eveniment macabru, cu o fostă relație toxică, ei se completează, renasc din propria cenușă. Însă știu din propria experiență, nimic nu e ceea ce pare, iar acea mână care te mângâie te și poate pălmui, soarta care i-a adus împreună îi și poate despărți. Impactul este iminent, dar poate distruge oare și iubirea lor? 

Nu vă spun ceea ce urmează, dar trebuie să vă spun că veți avea parte de scene pline de acțiune, de răsturnări de situație și de polițe ce se vor plătite fără întârziere. Mi-a plăcut povestea, mi-au fost dragi personajele, am avut câteva ore de visare. O poveste cu răsturnări de situație, cu răni ce trebuiesc vindecate. Una peste alta, m-am bucurat de lectură și am devorat cartea într-o singură zi. Mulțumiri Editurii Petale Scrise pentru romanul oferit. Eu vă recomand și celelalte cărți ale autoarei dacă sunteți în căutare de povești sensibile, pline de dragoste și acțiune.

Editura Petale Scrise

4 gânduri despre „Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Darul vieții. Predestinați”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s