10 lucruri care se vor întâmpla dacă începi să citești mai mult!

Cărțile sunt pentru toată lumea, dar unii preferă să nu ajungă până la ele. N-o să critic dur, doar voi aduce la cunoștință 10 lucruri care se vor întâmpla dacă începi să citești mai mult, poate în felul acesta voi reuși astfel să motivez la lectură.

  1. Veți găsi o modalitate excelentă de a evita depresia, șocul sau plictiseala! Nu este nevoie să apelați la televizor sau la Internet. Citirea economisește bani. Abonați-vă la bibliotecă sau descărcați câteva dintre mii de cărți care sunt disponibile gratuit. Scufundă-te în istorie. Pierde-te într-o altă lume. Rămâi în pielea personajului, nu a ta. Este rapid, economic și convenabil.
  2. Vei ști că ai o familie! Desigur, aveți părinți și poate frați și poate o grămadă întreagă de mătuși, unchi, veri, bunici și multe altele. Sau poate nu. Poate doar te simți singur. Fie că sunteți literalmente orfan sau simțiți că nu vă încadrați în familia dvs., devenind un cititor avid, veți deveni parte a unei familii uimitoare. Aceasta este o familie de cititori. Iubitorii de carte. Bibliofili. Pentru a deveni unul dintre ei, trebuie doar să deschideți o carte.
  3. Vei deveni parte a unei conversații globale dincolo de timp! Cărțile sunt un mod ca trecutul să comunice cu noi. Cărțile șterg diferențele dintre culturi și națiuni, diferențele sociale sau de clasă. Cărțile ne oferă posibilitatea de a intra în viața celuilalt într-un mod complet discret, dar incitant.
  4. Vei învăța să vorbești corect și bine! Cititul este cel mai simplu mod de a vă îmbunătăți vocabularul, ortografia și gramatica. Citiți mai multe și veți putea să zâmbiți cu sufletul la gură când prietenii dvs. își actualizează starea cu greșeli de ortografie. Veți putea corecta atunci când vor folosi cuvinte incorect. Poți deveni un tiran gramatical care nu a visat la asta?
  5. Veți aștepta cu nerăbdare la cozi, opriri, sau săli de așteptare. Acesta poate fi de fapt un moment de cotitură în viața ta, de testare a răbdării obișnuiesc să spun. În loc să vă legănați de pe un picior pe altul, să vă uitați la ceas, să oftați sau să vă arătați furia și frustrarea într-un mod acceptabil din punct de vedere social, puteți doar … citi. Fie ca cartea să fie întotdeauna cu tine. Având cartea vom umple timpul, golul care ne crează disconfort uneori și vom savura clipa prin divertisment, comunicare și stimulare intelectuală citind. Puteți fi fericit oricând, oriunde, chiar și atunci când așteptarea este foarte lungă.
  6. Vei deveni mai amabil și mai receptiv. Poate că nu vă pasă ce fel de persoană sunteți, dar chiar vă pasă de alte persoane. Citirea te va ajuta să simți emoțiile altora, ceea ce, la rândul tău, te va face mai sensibil la ceilalți. Este posibil să nu fi fost niciodată victimă a rasismului, violenței sau sărăciei. Poate nu știi cât de mult se simte dragostea. S-ar putea să fie mai ușor să critici decât să simpatizezi. Dar când trăiești alte vieți prin cărți, începi să observi alte sensibilități din jurul tău. O viață pe care nu ai știut-o că există. Și începeți să arătați mai multă înțelegere. Mai mult interes. Puțin mai puțin „suntem împotriva lor” și ceva mai mult „suntem cu toții aici împreună”.
  7. Vei învăța multe. Chiar dacă citești doar ficțiune, poți afla multe despre influențele culturale, relațiile, poveștile, temerile, psihologia umană, diversele manifestări ale spiritualității, consecințele războiului, modul în care roboții vor captura cu siguranță lumea sau modul în care super-eroii reușesc să țină pasul. Toate acestea sunt informații foarte utile. Dacă nu vă place ficțiunea, atunci nu o citiți. Înecrcați biografii, memorii, cărți despre evenimentele actuale. Deși nu, săriți cărțile despre evenimentele actuale. În schimb, citiți povestea, astfel încât să puteți afla mai multe despre ceea ce se întâmplă acum și de ce. Filosofie, psihologie, descoperire. Dacă te interesează ceva, poți găsi o carte despre asta. Cel mai probabil veți putea găsi o întreagă secțiune de cărți despre aceasta.
  8. Vei înțelege că ai fost mai „prost” scuze, neinformat, decât ai crezut. Ai crezut că știi multe, că ai o perspectivă largă asupra vieții și o idee destul de exactă despre lume, despre modul în care totul este aranjat. Și apoi ai început să citești. Poate că primele câteva cărți nu erau atât de mărețe. Poate că nu v-au forțat să părăsiți zona de confort. Dar apoi cineva a spus: „Trebuie să citești asta”. Și atunci îți dai seama că tot ce știai nu este chiar adevărat. Simți că cineva îți rupe creierul. Și puțină lumină începe să se scurgă înăuntru și îți dai seama că interiorul minții tale este de fapt slab, prăfuit și plin de diverse presupuneri. Cu cât citești mai mult, cu atât devin mai multe crăpături, cu cât inutilul dispare, cu atât devine mai multă lumină, aerul este curățat. Și începeți să vă populați mintea cu diferite imagini de conversații, idei, date, sentimente. Poezie. Fragmente de viață pe care nu le-ai trăit, dar, într-un fel sau altul, le-ai simțit prin carte. Emoții care nu-ți aparțin, dar le-ai simțit la fel de mult.
  9. Vei deveni mai creativ. Când vă umpleți mintea cu materiale din toate aceste cărți, începe să se întâmple ceva minunat. Mintea ta se trezește. La urma urmei, creativitatea este capacitatea de a găsi conexiuni. Oamenii creativi, a căror ingeniozitate o admirăm, o fac cu ușurință. Având o bază largă de cunoștințe, nu trebuie să le împartă în categorii. Permit poeziei să pătrundă în știință. Ei înțeleg că diviziunile sunt inutile. Punem etichete pe lucruri pentru a ne face să simțim că le înțelegem, dar uneori este ineficient. Citirea ajută la ruperea comenzilor rapide. Citirea ne ajută să ne umple mintea din diferite surse și apoi toate aceste cunoștințe pot interacționa și conecta într-un mod neobișnuit.
  10. Veți deveni mai curajoși și nu vă va fi frică să păreați ciudat. Când citești cărți care sunt produsul imaginației altcuiva, începi să ai încredere în propria imaginație și să o folosești. Aceasta este o idee grozavă! Folosește creierul cu tot potențialul său „nebun”, mare. Citirea vă va ajuta în acest sens. Dacă crezi că ești ciudat, scufundă-te în lumea suprarealismului sau a science fiction-ului (sau ficțiunea suprarealistă) și te vei simți ca cea mai normală persoană din lume. Cu cât citești mai mult, cu atât imaginația ta va participa mai mult la viața ta, creând o experiență unică, cunoștințe și personalitate. Cine știe care va fi rezultatul? Nu vrei să afli? Sau…
#coffeeshopvibes #afternoonvibes #relaxing
Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „10 lucruri care se vor întâmpla dacă începi să citești mai mult!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s