Citindu-l pe Ștefan Apostol. Cartea „Pierdut și regăsit în călătoria inimii”!

Astăzi vreau să vă vorbesc despre cartea recent citită, „Pierdut și regăsit în călătoria inimii” scrisă de Apostol Ștefan, o bibliografie depănată de un om sufletist, de un om în plină viață a cărei credință în Dumnezeu l-a întărit, l-a înălțat și l-a transformat într-un luptător pe viață.

Cum e să-ți expui viața semeni unui sculptor ce adună piesă cu piesă pentru a reîntregi o operă? Cum e să te descrii mărunt, pas cu pas cum ar face miticulos un făuritor de parfumuri în cele mai nuanțate mirosuri? Cum e să creionez traiectoria vieții măiestruos ca un pictor în plină splendoare artistică? Cum e să plăsmuiești smerenie semeni unui pelerin care adună slovă cu slovă pentru a-și cinsti credința? Astfel ca toți sus menționați autorul Ștefan Apostol a destrămat durerea, a tranșat dezamăgirile și a mers pe cursul inimii într-o călătorie a sufletului și minții care i-a adus întâietate, bucurie și credință eliberatorie.

Ștefan Apostol își deschide sufletul în fața cititorilor, pune pe tapet întâmplări frumoase, dar și mai multe momente dureroase, unele mi-au strâns inima în pumn și am oftat adânc, altele mi-au desenat zâmbete, altele admirație; fiind un suflet sensibil cred că unele dintre acele amintiri le-ar fi dorit uitate, închise sub un lacăt, însă Ștefan a dorit să le împartă cu noi, pentru că prin ele s-a călit, și s-a vindecat, iar la final a rămas cu lecțiile, cu bucuriile, prieteniile și cred că cu mai puține piedici pe drumul vieții.

Și acum stau și mă gândesc, contemplu, … cum e să îți pui viața pe tavă pentru cei care citesc, oare eu aș avea curajul? Autorul nu doar a fost descriptiv în ale povestitului ci ne-a permis cu blândețe să îl însoțim pe calea vieții sale, a creșterii și a durerilor, a celor fizice și acele ce nu se văd cu ochiul liber, ne-a transpus o dată cu el la cumpăna vieții sale și ne-a bucurat cu pozitivismul văzut la o margine de drum. Și totuși, cum poți să scrii despre o călătorie a inimii? O pierdere și o regăsire? O strădanie și o mântuire?…. Este cartea care-ți răspunde foarte balsamic la întrebarea CUM? Cartea e un semn de întrebare dar și un răspuns, pentru acei ce-l descoperă pe autor printre pagini, e o propăvăduire a trăirilor, a acelor experiențe de care nimeni nu te întreabă, e despre cum îți pui inima în laț și mergi mai departe, orice piedică nu ai avea, ce nu te-ar răni profund, mergi înainte cu capul sus. E despre cum totul a lăsat urme adânci, oamenii, neputința, nedreptatea, ignoranța, cum reușești să ieși din toate, cum scoți spinul din suflet atunci când durerea nu te lăsa să respiri și te tămăduiești prin bunătate.

Nu e nici ușor să povestești despre o carte bibliografică, din ea și cu ajutorul ei poți doar să simți și să simți, iar ceea ce voi încerca aici să pecetluiesc prin câteva cuvinte nu vor fi suficient, deoarece bătătorirea cărărilor lui Ștefan Apostol se face cu fiecare în parte, într-o manieră individuală și care marchează suflete sensibile. Pot doar să spun e că aici e emoție pură, de la copilărie până la maturitate, e despre frici, eșecuri dar și prietenii prielnice, este imposibil să rămâi indiferent la povestea de viață a lui Ștefan, nu ai cum, aici indirect îl iei de mână pe copilul pierdut și îi arăți calea, te rogi o dată cu sufletul lui rătăcit, te plimbi pe poteci și te bucuri sincer de descrierile frumoase ale locurilor pe care le-a vizita. Cartea e în ansamblu o motivație, o inspirație la bine și un glas ce a clădit prin credință putere de învingere.

 Am citit această carte cu mult drag și admirație, mai ales că îl cunosc pe autor din articolele publicate! Am terminat cartea cu vaga senzație că va mai fi ceva de spus, și cu gândul că mai doream să nu se fi sfârșit… măcar un pic mai mult. O recomand cu drag spre citire, vă îndemn la o călătorie a inimii alături de Apostol Ștefan!

11 gânduri despre „Citindu-l pe Ștefan Apostol. Cartea „Pierdut și regăsit în călătoria inimii”!”

  1. Multumesc din suflet, Cristina, pentru minunatele cuvinte pe care le-ai scris despre mine si despre cartea mea!
    Am ramas fara replica dupa ce am citit recenzia ta. Ma simteam prins intr-un vis, cel mai frumos vis pe care l-am avut vreodata. Traseul vietii mele este incredibil, cred ca e cel mai bun termen pe care il pot spune. Am luptat, am crezut, Dumnezeu mi-a trimis mangaiere prin oamenii frumosi ce au aparut si continua sa apara pe calea mea si acum iata, traiesc o noua viata. O viata dusa in simplitate si recunostinta. Sa ai o zi binecuvantata! Te cuprind!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s