Citind-o pe Elena Petrea Kyrintzis. Cartea „Anthos”!

Petrea Elena Kyrintzis, născută în data de 12.05.1988, din Constanța. Studii: Facultatea de Științe Politice. Master în Politici Europene de Dezvoltare Regională. De curând autoare cu acte în regulă la Editura Velvet Story cu cartea „Anthos”. Din nota autoarei: „M-am apucat să scriu dintr-un impuls pe care nici acum nu mi-l pot explica. De îndată ce am început să scriu prima pagină am simțit că asta trebuie să fac, că asta este menirea mea: să creez povești. Pentru că da, în acel moment scriam o poveste și nu o carte. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că voi ajunge să public. Bucuria pe care o simt ori de câte ori sunt în fața laptopului nu poate fi descrisă în cuvinte deoarece nu m-am mai întâlnit cu un astfel de sentiment. Este ca o pasiune care nu poate fi stăpânită sau oprită ci trebuie să curgă pe hârtie. O zi în care nu aștern puțin din sufletul meu, este o zi pierdută pentru mine. Da, scriu cu sufletul și asta voi continua să fac indiferent de situație. Fiind o fire introvertită, îmi găsesc alinarea și mă regăsesc pe mine însămi, în scris. Din prima clipă în care am auzit cuvântul “anthos”, am știut că va avea cumva un rol important în viața mea.

Oare ce mă oprea să-i spun ceea ce simt? De ce aveam nevoie să-mi pot pune în ordine sentimentele? Din ce motiv eram plină de regrete? De ce simțeam că nici înainte nu avusesem o viață împlinită? De ce dezamăgirea și amărăciunea mi se păreau atât de cunoscute? De ce aveam sentimentul că el era omul din spatele a tot ceea mi se întâmplase rău vreodată, dar și bun? De ce când ochii minții mi s-au închis și m-am gândit că pășesc departe de el, mi-am văzut inima agățată de marginea prăpastiei? De ce îmi cerea să nu-i dau drumul, când eu voiam de fapt să mor? De ce lumea mea fără el arăta ca după apocalipsă? De ce aveam impresia că nu acesta avea să fie nici începutul și nici sfârșitul nostru? De ce când mi-a zâmbit am putut să văd soarele și albastrul infinit al cerului?

Nu este disponibilă nicio descriere.

Anthos m-a prins în euforia unor acțiuni accelerate. Îmi plac romanele cu povești frumoase de dragoste dar și cu o energie ce te înlănțuie în cadrul unor imagini pline de conținut, de condimente textuale incredibile. M-am pierdut în fiecare istorie care a înflorit sub ochii mei, direcțiile și alegerile au tronat suspine, am tresărit la fiecare ușă trântită și am zâmbit de fiecare dată când fiorii dulci ai dragostei și-au parfumat prezența, și cel mai mult mi-a plăcut senzația unei înfloriri a unei iubiri ce a marcat drumul spre sufletele protagoniștilor din carte. Am fost prinsă într-un lanț al sensibilului, al amarului, a incertitudinii de ce va urma!

Se pot întâmpla multe lucruri în viața unui om, iar o dată pornit caruselul unor emoții ce te scaldă și te înneacă totul scapă de sub control, așa ne întâmpină povestea eroilor noștri, Amalia și Robert. Aceștia încă din primele pagini joacă pe muchie de cuțit fiind mai tot timpul la ținta unor minți perfide și a unor războieli de familie. Totul începe cu un accident, sau mai bine zis o tentativă de omor asupra Amaliei, aceasta ajunge să fie cufundată într-o amnezie temporară însă inima ei îi dictează căile pe care să meargă. Însă frica persistă, incertitudinile bat în goluri sunătoare, deciziile ajung pietre de moară, iar dragostea o rană deschisă. Aici pe lângă euforia iubirii ce se încinge e loc și pentru tristețe, minciuni, pierderi și trădare. E dureros să afli că ai fost folosit și mințit, că ai sperat și la final ai pierdut totul din puținul de care te mai legai.

„Din prima clipă în care l-am văzut, inima mea mi se îmbujorase, inexplicabil. Uneori viața te pune în fața unor fapte sau te aruncă în vâltoarea unor sentimente, pe care doar timpul le poate explica. Inima-i mută. Inima-i lipsită de cuvinte. Inima doar bate. Dar cine să o audă când de cele mai multe ori singuri de mutilăm sufletele? De frică, de teamă sau din simplă lașitate.”

Știți ce senzație am avut eu citind? De beatitudine literară. Totul în carte a plăcut, infiriparea treptată a unei iubiri ce se luptă cu dezlegarea amneziei, o prietenie de peste ani, sentimente neîmpărtășite, o dispariție misterioasă, și multe secrete împachetate într-o carte care m-a ținut pe valul adrenalinei constante. O iubire dornică dintre o inimă împietrită de o educație dură și o surprinzătoare floare de bujor; o alergare disperată a detectivului Jake Carter de la un caz la altul, și consternarea acestuia la dispariția femeii pe care o iubește. Vag se va simți izul unui complot ca mai apoi să ia amploare totul, să se răbufnească măreția puterii și jocul dur al unei familii înstărite. Și cum nu ai întoarce foaia scrisul e distorsionat, cum nu ai da- crapă, iar sărind dintr-o acțiune în alta îți dai seama că în joc e soarta unor oameni nevinovați ce sunt victime a unei puteri încă neînțelese de ei.

„Am închis ochii încercând să-mi liniștesc bătăile inimii. Amintirile începuseră să-mi revină una după alta. Ceea ce visasem nu era o plăsmuire a imaginației, ci un moment pe care mai că nu voiam să mi-l amintesc.”

Anthos” este o poveste dulce amară despre dragoste, trădare și puterea unei familii. Cartea se citește foarte ușor și ți se întipărește în memorie, rămâne acolo, vibrează, își cere tributul. Este mai presus de tot un alint, sau o mângâiere prin iubire dar și o văpaie a durerii prin dezamăgirile protagoniștilor. Această operă stârnește în sufletul cititorului o mulțime de emoții variate, lovește în plin cu originalitate și scoate în față tot ce e mai bun din dăruirea scriitoarei Elena Petrea Kyrintzis. Aceasta ne fierbe pe foc mic ca la final să ne lasă cu un …va urma în plină curiozitate!

Recomand cu căldură cartea pentru că este un roman excelent, în care trădările, secretele și relațiile schimbătoare din sânul unei familii vă vor acapara fără precedent…

Romanul Anthos este la comandă în acest moment pe site-ul editurii Velvet Story!

-“Dacă vei sta la umbra fricii toată viața, spiritul tău va deveni din ce în ce mai mic, tot încercând să nege iubirea. S-ar putea să ai, însă, o mare surpriză când vei constata că Amalia poate ierta așa cum nimeni nu o poate face și poate iubi cum doar Venus a făcut-o în mitologia voastră, a grecilor. Sufletul Amaliei este o adevărată pasăre Pheonix: are nevoie de o singură scânteie pentru a arde, iar dacă devine scrum, renaște din propria-i cenușă, mai frumos și mai capabil de a purta și dărui iubire, cum nici un alt pământean nu poate să o facă!”, acestea au fost cuvintele lui Robert, Amalia. Vorbele lui au avut darul de a-mi da curajul să te întâlnesc, mi-a răspuns printre lacrimi.”

Sursa foto: Alina Ioana Dinu

3 gânduri despre „Citind-o pe Elena Petrea Kyrintzis. Cartea „Anthos”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s