Citind cartea „Ninge cu povești. Antologia de Crăciun a Autorilor Velvet Story.”

Crăciunul și perioada magică a Anului Nou aduc după sine dorințe nestăvilite de iubire, credință, speranță și bunătate. Atunci parcă lumea e mai calmă, mai caldă, mai predispusă să ierte, să cuprindă totul cu toleranță și tonurile molcome ale omeniei. Cu siguranță am mai spus-o și până acum, dar voi relua ideea: îmi place la nebunie să citesc și iubesc Crăciunul, iar o carte cu tematică specifică e tot de ce am eu nevoie pentru a-mi îmblânzi serile și a-mi crea cea mai tainică atmosferă. Miros de portocale și ciocolată caldă… și iubire nemărginită! Și o carte care ascunde după sine un buchet de povești ce îndeamnă cititorii să viseze cu cohii deschiși.

Editura Velvet Story a lansat de curând o Antologie de Crăciun a autorilor Velvet Story, o carte ce atrage printr-un titlul minunat, „Ninge cu povești”, și ce mai povești. Aici vom găsi autori selecți care au bucurat ochii mei, magnetismul și emoția în toate formele ei au tronat și mi-au făcut inima să tresară la fiece întâmplare, și de fiecare dată am dorit o prelungire, o continuitate a istorisirilor ce au plăcut.

Inspirați de spiritul sărbătorilor de iarnă, autorii Velvet Story și alți scriitori surpriză și-au reunit poveștile într-o antologie de Crăciun. Nouă povestiri scurte, care vor cerne zâmbete și farmec, vor încânta prin unda de iubire și liniște care vrea să ne cuprindă în sezonul rece.

Crăciunul nu a fost nicicând mai bogat în povești. Autorii: Dan Claudiu Tănăsescu, Cristian Radu Constantin, Leila Sandra M., Simona Tănăsescu, Cynthia Orszag, Petruța Petre, Elena Petrea Kyrintzis, Cristian Palade și Tau Ceti bucură cititorii cu întâmplări ce îi readuc în atenție pe protagoniștii cărților: Cazul ”Vulpea”, Karma-i o zdreanță!, Scrum în vânt, Anthos, dar făcând loc și unor personaje speciale. Povestirile sunt un spin-off al cărților publicate, cât și din universuri particulare.

Bucuria citirii a fost nemărginită, cum să nu te bucuri atunci când ai într-o carte nouă povestiri cu acțiuni bine definite și gata pregătite să te captiveze, să te primească în aura unor iubiri sau pierderi, în deznodământul unor situații enigmatice și a unor cazuri de rezolvat. Cum să nu fii încântă de tot ce descoperi când emoția freamătă de la colinde și pasiuni focoase, cum să nu fii strânit de curiozitate atunci când un caz polițist te provoacă să-ți pui întrebări, vă spun eu, nu ai cum! Autorii Dan Claudiu Tănăsescu, Cristian Radu Constantin, Leila Sandra M., Simona Tănăsescu, Cynthia Orszag, Petruța Petre, Elena Petrea Kyrintzis și doi autori surpriză, Cristian Palade și Tau Ceti, ne-au primit în lumea lor de poveste dăruindu-ne imaginile unui Crăciun plin de artificii!

O scurtă descriere a cărții: Cartea ne întâmpină cu autorul Dan Claudiu Tănăsescu cu sensibila sa poveste, „Un dar de Crăciun”, aici vom surprinde o istorie a unei dorințe de evadare dar și de blândețe prin redescoperirea nevoii de a avea grijă de cineva, de un suflet inocent în chipul unui copil. În schimb Cristian Radu Constantin ne propune o poveste a unui monolog al autocompătimirii, a declinului și al pierderii în titlul „Crăciunul domnului Mihail„. O poveste ce poate fi realitatea oricui, deznădejdea fiecăruia și abandonul în gândurile sumbre a unui Crăciun solitar. O poveste ce cutremură dar și care te ademenește. În schimb, Un Crăciun roșu” ne creionează caz după caz într-o acțiune dirijată cu măiestri de Leila Sandra M., aici îl găsim în plină anchetă pe Kayderman, iarăși misterul captează iar imaginația de cititor se combină cu lectura arătând un interes vădit să atingă punctul de a descoperi făptașul. Totul într-un cadru de Crăciun unde Moșul e punctul țintă a poveștii, vă rămâne să aflați în ce sens.

Pentru Simona Tănăsescu iscusința de a crea începuturi și povești frumoase nu are margini; dragostea sa pentru povești ce trezesc cele mai sensibile note ale inimii sunt o provocare pentru noi cititorii iar aceasta de surprinde cu fiece carte scrisă. Și de această dată în plină sărbătoare autoarea ne uimește scriind în Antologie povestea, 603.421 plus infinit” reamintindu-ne că Karma este undeva aproape și veghează sau provoacă, că își cere tributul și prețul timpului. Dacă Simona Tănăsescu ne duce pe valurile dragostei și al împlinirii printr-o dorință sacră, Cynthia Orszag ne dă porții din realitatea de zi cu zi, cea pe care o vedem dar o lăsăm să nu ne afecteze, prin povestea „Când lui Moș Crăciun i se face foame„; aici după cum vă dați seama autoarea a fost destul de pronunată și ne-a dat de înțeles că povestea eroilor din „Scrum în vânt” nu se termină aici.

În schimb „Primul Crăciun cu tine” al autoarei Petruța Petre e de o sensibilitate aparte, dar nu pot nega și faptul că printre iubirea ce ne este deschisă să o vedem se conturează un subtext al unei enigme, a unor jumătăți de măsură ce se cer aflate, ca un puzzle ce se cere așezat într-o planșă a unui roman în plină ascensiune. Autoarea cu un ritm alert ne stârnește curiozitatea și sper să nu ne lase mult să așteptăm până la publicația completă a romanului în lucru „O altă ea”, cel care va avea ca protagoniști personajele din antologie. Elena Petrea Kyrintzis o vedem îndrăgostită nemărginit de bujori, iar emoția sa ni-o împărtășă în povestea „Bujori cu miros de zăpadă”; aici vom afla o fărâmă din trecutul fiorosului bunel care vrea să dețină controlul asupra nepotului său Robert Walsh, însă acesta îi scapă printre degete tânjind după un Crăciun în brațele iubirii sale, Amalia Smith, cea care a trăit iubirea prin toate intensitățile ei în cartea „Anthos”; „…dau viața la schimb pentru 8 minute în compania unei stafii!”.

Surpriza volumului sunt doi autori noi, unul dintre care este Cristian Palade ce ne atenționează că „Întotdeauna există un al doilea Crăciun„, poate mai bun, poate mai feeric, poate mai plin de surprize, și totul într-o poveste menită să impresioneze, să creeze punți între inimi, să apropie dar și să deschidă larg ochii asupra unor sentimente pline de magie. Exact ca în poveștile specifice Crăciunului! Iar autorul Tau Ceti confirmă că magia există printr-o poveste mică mică… în care ne descrie frumos, „Cine e Moș Crăciun”, o descoperire impresionantă care cu blândețe le-am și citit-o piticilor mei, fiind curioși să audă și de această variantă a devenirii Moșului și a implicării lui de a face inima copiilor să fie veselă și dornică de fascinația Sărbătorii!

Cartea „Ninge cu povești. Antologia de Crăciun” este disponibilă pentru comandă pe site-ul editurii Velvet Story, iar mie îmi rămâne să vă îndemn la lectură, deoarece cu siguranță vei îndrăgi fiecare poveste în parte! Eu pur și simplu le ador!

8 gânduri despre „Citind cartea „Ninge cu povești. Antologia de Crăciun a Autorilor Velvet Story.””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s