Citind-o pe Daniela Faur. Cartea „Infidela”!

Autoarea Daniela Faur este născută și crescută în Reșița, a făcut studii și s-a stabilit în Timișoara. A debutat în ale scrisului în 2016 cu o poveste fantastică a primului volum al seriei fantasy „Forțe ale Naturii„, la editura Pavcon. În anu 2019 impresionează publicul larg cu un roman 18+ HOT ce apare la Editura Quantum Publishers, care atrage atât prin coperta provocatoare cât și titlul destul de sugestiv, „Infidela”, oare ce vă spune?

„Am fost o fată normală, fidelă, care a crezut în fiecare te iubesc pe care i l-a spus iubitul la ceas de seară. Și, pe negândite și neașteptate, m-am trezit visând cu ochii deschiși la un alt bărbat.
Când am realizat că negarea pornirilor mele nu mai e o soluție, am început să-mi doresc să duc simpatia la nivel de flirt și apoi mai departe, la o interacțiune fizică. Acum, când totul s-a întâmplat de-adevăratelea, și nici măcar nu am mustrări de conștiință, mă întreb ce fel de persoană sunt. Refuz să accept că aș fi o curvă. De ce? Pentru că nu m-am oferit pe tavă primului venit. Pentru că nu m-aș fi dăruit oricui, doar să fac sex cu un alt bărbat. Pentru că îmi place de el și doar de el și, dacă sentimentul nu ar fi reciproc, nu aș fi căutat să-mi satisfac poftele cu un oarecare. Sunt stăpâna deciziilor mele și mi le asum.”

Cartea „Infidela” m-a surprins plăcut, pe lângă o poveste ce poate întruchipa stabilitatea/instabilitatea în cuplu a fiecăruia a fost o unduire a unor „demoni” ce se luptă cu corectitudinea, cu morala, cu depășirea felului de a fi în concordanța sau în detrimentul efervescenței emoționale. Doza de realism a tronat, lectura simțind-o ca pe o provocare a fiecărui suflet, fie de femeie, fie de bărbat, deoarece nimeni nu este imun la emoție, la dragoste și la atracție fie ea și de moment.

O avem ca eroină principală pe Ela, o tânără care nu iese în evidență cu nimic, poate un pic cu „pufoșenia” ei, însă în rest e o tipă obișnuită. Aceasta mai are foarte puțin și va spune un „Da” mare în fața altarului însă nesiguranța și monotonia în cuplul ei o fac nesigură și mai ales lipsită de dorință de a face pregătirile cuvenite. Iar această siguranță că relația ei e pe ducă se confirmă zi de zi după ce la firma care lucrează vine noul șef (șefușor cu S mare) iar ei i se aprind călcâile la propriu iar fanteziile îi acaparează luciditatea. Ai zice o situație clișeică, o relație banală și veche de când lumea: șeful hot dar căsătorit și secretara „invizibilă” ajung, în cele din urmă, să aibă o idilă interzisă, ei, dar nu vă grăbiți să criticați.

Chiar dacă Ela se simte atrasă fără margini de șeful ei pus în diferite ipostaze de mintea acesteia, ea nu depășește normele morale a unui șablon de corectitudine, iar scenele în care o pun fanteziile ei ne trezesc cu zâmbetul pe buze. Acțiunea în fond se petrece la birou, unde replicile, privirile și micile atingeri nevinovate pun câteva puncte de suspensie într-un început de relație adulterină. Doi adulți care duc după sine relații în spate, el o soție, ea un logodnic, și o dorință ce mistuie dar și îi apropie într-o contopire absorbită de plăceri neomenești. În ce cadrul ia adus focul pasiunii sau începutul unei iubiri care nu poate fi dusă până la capăt vă îndemn să aflați, cert e că pe parcursul cărții, nu poți să nu te distrezi, să nu râzi tâmp, să nu îi susții chiar sau să îndemni la o decizie finală. Doarece inimii nu-i poți ordona!

Fiind la prima întâlnire cu scrierea autoarei Daniela Faur, am fost pur și simplu încântată, stilul ei este unul exact pe gustul meu, are și nebunie dar și corectitudine, are fantezie dar și o originalitate ce amplifică dorința de ai căuta și celelalte cărți; autoarea este atentă la detalii dar și ne lasă cu semne de întrebare. Ne excită mintea ca pe o provocare la mai mult. Cartea m-a întâmpinat furtunos și plină de zvâc s-a încheiat, ea pentru mine a avut mesajul ca și în vorba ceea … în viață totul e despre alegeri, iar eroina noastră și le-a asumat cu vârf și îndesat. O lectură autentică, un contrast fin între plăcere și rațiune, foc și ploaia nesiguranței, un balans între rațiune și dorințele intime, între a fi iubit și a iubi, între a te împăca cu ce este sau de a fi infidelă, iar Ela ne-a demonstrat în partea finală că fapt infidelitatea faţă de propria persoană are efecte și mai devastatoare… decât actul în sine!

Mie în revine sarcina să vă îndemn la lectură, eu am primit o deosebită plăcere iar pentru asta un mare mare mulțumesc autoarei! Abia aștept o continuare deoarece finalul cu siguranță are aerul de… va urma! Cine știe, poate curând!

Mi-am dat voie să simt cu toţii porii, să fiu indecentă şi obraznică, să spun lucrurilor pe nume. Am devenit amantă, şi asta m-a salvat. Mi-a salvat sufletul de pe pământ, chiar dacă mi-a asigurat bilet doar dus spre exil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s