Citind-o pe Monica Mihai. Cartea „Întoarce-te la tine când nu mai știi cine ești”!

Scriitoarea Monica Mihai este autor de carte ( Întoarce-te la tine când nu mai știi cine ești și Iubește-mă ca în prima zi); de asemenea este owner & blogger la femeiacocheta.ro. De curând am descoperit scrierea ei în cartea „Ești un om frumos! Învaţă să te iubeşti!„, o scriere motivantă care poartă după sine niște adevăruri profunde. Cuvintele sunt ticluite cu migală și blândețe oferindu-ne o înțelepciune alături de o evidențiere a micilor/marilor noastre scăpări și în special de a ne scoate în față pe noi, așa cum suntem, perfecți prin imprefect.

Astăzi însă am descoperit minunata carte „Întoarce-te la tine când nu mai știi cine ești”, aceasta la rândul ei de asemenea tronează cu niște expresii și situații de o desăvârșită cumpătare, fiind scrisă în forma suavă a unui dialog între mamă și fiică, două suflete sensibile, două femei una cu experiență alta cu o curiozitate ce se cere așezată în ani și o realitate la comun care construiesc o carte ca o bijuterie.

„Atunci când simți că nu mai poți, gândește-te că există în lumea asta cel puțin o femeie care a trecut printr-o situație similară. Dacă ea a reușit, tu ce scuză ai?”

Cartea „Întoarce-te la tine când nu mai știi cine ești” este o chemare către toate femeile să nu fie jumătăți, să nu se rupă de ele pentru a aparține necunoscutului ci să fie un întreg pentru a se redefini prin feminitate, seninătate și iubire desăvârșită. Autoarea inspiră prin scrierea sa toate tinerele femei care nu au răspunsuri să le caute acolo în sufletul lor, să nu uite de ele și de ceea ce sunt prin definiție. Monica Mihai ne îndeamnă să nu cedăm la fiecare piedică pe care o întâlnim în cale ci să înaintăm cu tărie, să fim puternice și dornice de a explora lumea. Să creștem, să citim ce ne place, să experimentă, să apreciem ce iubim și mai presus de orice să fim femei!

„Tu ce vrei să spui lumii despre tine? Ce-ai vrea să spună lumea despre tine? Cine ești tu prin ochii celorlați?”

Cartea e un alint dar și o necesitate, e un drum parcă știut dar totuși redescoperit. Am rămas plăcut surprinsă de linia dialogului mamă- fiică, parcă mă văd deja discutând cu fetița mea, parcă simt că nu voi fi scutită de unele întrebări iar pe altele le voi iniția chiar eu pentru ca ea, mica mea prințesă să treacă mai ușor pe drumul zdruncinat al vieții. Cartea îmi va fi de căpătâi, fiindcă în ea s-au cuprins practic toate întrebările care m-au frământat pe mine în boarea anilor, în ea am regăsit neliniștile ce mi-au mânat deciziile grele dar și revelații pe care le-am luat drept încurajare să merg mai departe fie ci-o fi. Spre deosebire de multe alte cărți de motivație și dezvoltare personală, aceasta își are propria sa amprentă, unică și în care se oglindește suflet pentru suflete, din nevoia de a dărui sinceritate și experiență, din a spune o poveste presărată cu sfaturi înțelepte și ușor de urmat.

Finalul este unul care m-a surprins plăcut, cartea venind cu exercițiile după ea, prin niște întrebări specifice de coaching, pentru a ne afla, pentru a pune negru pe alb, pentru a răspunde cu aceeași sinceritate cu care autoarea ne-a umplut câmpul nostru vizual. Astfel Monica Mihai ne va ghida spre autocunoaștere și acceptare, spre iubire față de sine și nu din egoism ci din nevoia de a completa frumos pe cel de lângă noi; vom pune accent pe curajul de a merge înainte și ce împrejurări nu ne-ar arde să știm cine suntem și unde să ne întoarcem. Și nu în ultimul rând să ne păstrăm sufletul curat!

Recomand cartea oricărei femei, care e pregătită să facă o schimbare prin autocunoaștere individuală!

„Și de fiecare dată când viața te va mai duce într-un punct în care ai să simți că nu mai poți, întoarce-te la aceste pagini și ia-o de la capăt! Încă o dată și încă o dată și ori de câte ori este nevoie până când o să simți că ești fericită și împlinită, tu cu tine, fără nimeni altcineva!”

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Intoarce-te latu w știu cine cine ești când w ma ONE A BOOK”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s