Ca de sfârșit de An…

E timpul unui bilanț ar spune mulți… eu aș spune altfel, e timpul unor gânduri și emoții depănate sincer pe foaie. Anul nou bate la ușă, iar cum cel vechi mi-a adus o efervescență de emoții nu am cum să evit să vorbesc despre ce a fost și ce se duce. Bun sau rău, bolnăvicios și vicios, feeric și însoțit de emoție este anul meu în care mi-am așezat pe trepte bucuria, durerea, abandonul, singurătatea, temerea, îndoiala în ce va fi și încotro o să mă îndrept, dar și simplitatea și prețuirea valorilor cu adevărat importante. A fost un an care pe unii i-a unit iar pe alții i-a dezbinat din temelii, pe unii i-a fericit iar pe alții i-a făcut anxioși și plini de o goliciune lăuntrică greu de dus, însă cu toate acestea vreau să cred că noul an ne va prinde pe toți sănătoși. Iar pe lângă toate încercările de zi cu zi pe mine 2020 nu m-a învățat cum să mă distanțez de oameni, să-i evit și să fug de socializare, ba din contra; însă cel mai mult m-a învățat cum să mă apropii de copiii mei, de familia mea, și să-mi prețuiesc prietenii pe care-i am. Un an care încă mă mai învață.

Câteva lecții de până acum:
1. Totul trece deși pare de necrezut. Totul absolut totul trece sau se atenuează, se așează sau se sedimentează mai devreme sau mai târziu. Nu trebuie să facem altar din probleme, indecizii sau angoase, cu o atitudine pozitivă poți depăși mai ușor orice încercare care îți e dată să o înfrunți. Nimic nu e veșnic, nici chiar durerea, mereu va ieși în cale o emoție nouă, o persoană să-ți dea aripi sau un scop neașteptat care îți va scutura viața din temelii.

2. Cea mai ușoară metodă este să renunți. Dar nu ajungi nicăieri cu asta. De multe ori mi s-a spus, încearcă dar nu renunța. O dată ce ai încercat deja devii un invingător/învingătoare. Astfel, ce ai a pierde, nimic, iar o dată ce ți-ai dat frâu liber încercărilor ai doar de învățat și evoluat. Deci, concluziile le faceți singuri!

3.Totul ține de cum interpretezi lucrurile. Unele lucruri sunt monstruoase și înfricoșătoare de la distanță, însă când te apropii de ele devin umane și abordabile, totul ține de cum le interpretezi și le accepți. Sau… sau! Cert e că trebuie să luăm întotdeauna cât putem duce, nici mai mult, nici mai puțin!

4. Aparențele înșeală. Să nu pierzi prudența, să încerci să simți și să vezi dincolo de aparențe. Mereu am fost selectivă, iar anul acesta la fel am ales și cules, și pot să vă spun cu mâna pe inimă că am alături oameni unici, perseverenți și plini de o bunătate divină!

5. Lucrurile mici emoții mai mari! Niciodată nu am fost omul care adună lucruri, nu am acumulat chestii impersonale, ci am optat pentru tot ce e mic dar simbolic. Ceva din suflet pentru suflete. Minimalismul și simplitatea este definiția personalității mele, aceste aspecte mă echilibrează, mă ajuă să gestionez mai bine dezordinea și haosul care a venit în viața din zilele noastre.

6. Oamenii sunt totul! Oamenii te vor dezamăgi, dar și tu vei dezamăgi pe alții, așa că bucură-te de tot ce este bun în fiecare om. Primește ceea ce oamenii au de oferit, nu ceea ce ai dori tu să ofere și nu sunt dispuși să dea.

7. Suntem mult mai puternici decât credem! În ciuda greșelilor trebuie să mergem mai departe. Vorbim uneori necugetat, alteori uităm ceva, o dăm în bară pe alocuri însă să nu uităm că alte ori suntem sub lumina norocului. Puteam să eșuăm dar fiind puternici ne reușește să depășim totul cu succes. Întotdeauna suntem mai însuflețiții decât credem și facem față unor obstacole mai mari decât ne-am fi închipuit vreodată.

8. Bunătatea e cheia umanității. Sunt încă lucruri în viață care te vor surprinde și pe care nu le poți anticipa iar bunătatea e cheia a tot ce înseamnă umanitate și frumos.

9. Totul vine cu un scop și ca orice problemă are și o soluție, care vine la momentul potrivit!

10. Toate lucrurile sunt posibile celui ce crede în bine, în frumos, în curajul de a „fi” în pofida a tot ce se întâmplă în lume!

Sursa foto: pinterest.com

12 gânduri despre „Ca de sfârșit de An…”

  1. Cred ca esenta relațiilor interumane este exact ceea ce ai spus tu mai sus: sa ne străduim sa vedem în ceilalți calitățile, partea frumoasa si sa nu analizam doar defectele. Aud pe multi spunând: „suntem rai, egoisti, cum sa ne mai suporte Dumnezeu?” Dar eu am întâlnit si persoane bune, înțelegătoarea, frumoase la suflet. Am în jur astfel de oameni.
    Un an nou cu sănătate si bucurii îți doresc!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s