Mulțumesc!

Cât de încărcat nu ar fi fost anul care a trecut eu am o mie și o sută de motive să-l laud, cât de bolnăvicios nu ar arăta în ochii unora pentru mine 2020 a fost un an ce m-a ținut pe linia bunătății, a toleranței, a înțelegerii, a prieteniei, a dăruirii, a iubirii, și a solidarității. Nici că aș putea fi mai recunoscătoare pentru toate lucrurile din viața mea acumulate de la început până la gongul ce a semnalat finalul anului 2020, care mi-a adus în față prietenii neasemuite și succese la care nici nu aș fi visat. Sunt sigură că anul deja curent va fi un an minunat, și mai bun decât cel precedent, cu și mai multe surprize frumoase, cu și mai mulți oameni alături! Așa că astăzi sunt recunoscătoare și mulțumesc, tuturor persoanelor și evenimentelor ce m-au marcat, m-au schimbat, m-au bucurat.

Mulțumesc pentru lumina de la capătul tunelului. Problemele, întunericul și starea de angoasă mereu vor fi parte din noi, însă doar datorită lor putem aprecia lumina la justa sa valoare! Mulțumesc celor ce nu au crezut în mine, acest aspect m-a motivat să fiu mai dârză pe poziție și să înaintez destoinic zi de zi.

Mulțumesc acelor oameni care și-au croit drum în viața mea dar și celor care m-au primit cu brațele deschise și mi-au arătat definiția prieteniei sincere. Acei oameni care mi-au dat avânt și un imbold la faptul că viața e frumoasă, e unică și plină de lucuri încă nedescoperite. O mare prețuire pentru acei oameni care mi-au împărtășit poveștilor lor, secretele, și cele mai tainice sentimente, acei care și-au lăsat propriile activități pentru a spiriji gândul meu, activitatea mea, și vorbele mele de suflet. Sunt onorată pentru că i-am descoperit!

Mulțumesc familiei mele, mulți puțini suntem o forță. Pentru fiecare zâmbet și îmbrățișare sunt recunoscătoare, pentru o vorbă caldă și un clinchet de poezie fredonată de vocile zglobii ale celor mici. Pentru părinți sănătoși și înțelepciunea lor, pentru casa părintească și dorul de meleagul natal. Mulțumesc pentru neam, pentru grai și glie! Fiecare zi am transformat-o într-un miracol alături de ei, în fiecare zi zâmbesc cerului regăsit în sânul familiei mult iubite! 

Mulțumesc încăpățânării mele în a-mi asculta sufletul dedicând timp scrisului, poate n-am făcut-o cât de des aș fi vrut și cu fiecare ocazie cu care aș fi avut ceva de scris însă ceea ce am depănat aici a fost vorbe din suflet pentru suflete frumoase. Cu mulțumire celor care au apreciat la justa valoarea scrierea mea, gândurile mele sincere și freamătul meu prin cuvinte. Așa puține cum au fost. Vă mulțumesc pentru această călătorie virtuală care ne face tot mai aproape, descoperind noi voci, citind emoția cuiva și apreciind textul, imaginea ce o transmite și efervescența emoțională.

Mulțumesc iubirii din viața mea. Tot ce se trăiește prin dragoste și în numele ei. Oamenilor ce au semănat pași de tandrețe, părinților ce au dat ce au putut mai bun, pentru familia mea dragă care în fiecare zi îmi amintesc că iubirea e importantă. În anul trecut deja, am înțeles că nu pot iubi pe altcineva până nu mă iubesc pe mine. Am învățat iertarea, adevărul și imperfecțiunea. Am învățat că toți cei care mi-au greșit sunt la fel ca mine, nici mai buni nici mai răi, iar o dată ce arăți iubire și acceptare te mulțumești prin perfecțiunea afecțiunii pur omenești. Și o faci fără mari așteptări!

Mulțumesc felului meu răbdător de a fi. Doar așa am obținut ce mi-am dorit, cu răbdare și muncă asiduuă. E migălos așa, poate prea pe dinafară pentru unii, însă eu am o luptă cu mine însămi, apoi cu înțelepciune clădită bucată cu bucată redobândesc ceea ce e al meu cu bună dreptate. Astfel treptat mi-am dat seama că nu e corect să presezi timpul, șansa, sau să mergi peste oameni. Că nu am dreptul să intervin în experiențele cuiva fără să mi se ceară, că ajutorul nesolicitat poate face mai rău decât lipsa lui. Că toate suferințele au sensul lor. Că nu e rolul meu să judec sau să decid când lupta unora e prea mută. Am învățat că e bine să cer ajutor oricum și să am încredere că, totul vine la momentul potrivit, și totul cu răbdare.

Mulțumesc vieții. Chiar dacă am avut pierderi, chiar dacă am avut dureri grele, chiar dacă am suferit în neștire, chiar dacă mă îndoiam de mine însămi, anul ce a trecut mi-a schimbat viziunea asupra vieții. Anul cel dus… mi-a deschis cărțile la faptul că totul trece și vine altceva în loc, că nu le putem avea pe toate și că nu totul depinde de noi. Am învățat că trebuie să am încredere în posibilitățile mele și în faptul că nu va fi mereu așa, nu voi rămâne unde sunt, nu dau în spate, și cel mai important – nu cedez. Niciodată!

Vă mulțumesc…

Sursa foto: pinterest.com

4 gânduri despre „Mulțumesc!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s