Crăciunul cu suflet de copil. O antologie coordonată de Laura S. Götz & Oana N. Boabeș!

Laura S. Götz s-a născut pe 14 Martie ’90 ȋn oraşul lui Bacovia. Acolo a copilărit şi a terminat liceul ‘’Vasile Alecsandri’’ la profilul Ştiinţele Naturii în 2008, urmând ca mai apoi, ȋn 2014, să absolve Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca. Dragostea a purtat-o până în Germania unde s-a căsătorit (Götz este noul nume) şi ȋn prezent lucrează ca medic rezident. În 2007 a debutat cu primul volum al seriei Fantasy ’’Vicontele Verenţei Pierdute’’, până la momentul actual a publicat trei volume ale seriei, iar în curând va bucura cititorii cu noul său volum, VVP! Anul 2020 i-a adus autoarei o minunată idee de a implica copii de toate vârstele într-o provocare de Crăciun pentru a-și reda poveștile într-o minunată Antologie a Noii Generații de Scriitori coordonată atât de ea cât și de Oana N. Boabeș.

Antologia ”Crăciunul cu suflet de copil” urmărește colectarea de texte scrise în limbajul autentic al copiilor, captând inocența și bucuria pură a acestei vârste. Dacă scriitorii mai experimentați doresc să se alăture proiectului, textele vor fi scrise din perspectiva copiilor. În fond, niciodată nu ne-am bucurat mai mult de Crăciun ca atunci când am fost mici!

Cărțile de copii sunt mereu o oază de liniște pentru mine, dar ce ați zice de o carte scrisă de copii, acele suflete inocente care aștern pe foaie sinceritatea unor cuvinte ce te alină, ce te uimesc, ce te îndeamnă să fii mândru că noua generație pulverizează a cunoștințe și imaginație desăvârșită. Cu sentimentul de încredere și voiciune am pășit într-o lume de poveste mărșăluită de niște copii ce au crescut în mine mândria către noua generație ce se înalță literar surprinzător.

„Băgă mâna în sac de unde scoase o mașinuță roșie, nou-nouță. Pe lângă acel cadou erau hăinuțe, dulciuri și fructe, pe care i le dărui colegului său cu mult drag.

– De ce mi-ai adus aceste daruri? întrebă Ionuț

-Pentru că am citit scrisoara ta. Nu ai cerut cadouri. Ai vrut ca să devenim prieteni.
A fost cel mai frumos Crăciun din viața amândurora.”
(din povestea Miracolul de Crăciun, Mario Voinea, 13 ani)

Fragmentul de mai sus e doar o părticică din minunata lume creionată de acești minunați autori care surprind prin originalitate și fler scriitores, unii cu rețineri, alții cu teme sensibile, unii cu morale adânci alții cu țeserea unor iubirii, micii și marii scriitori ne îndrumă spre un Crăciun de poveste. Și cum cele mai frumoase amintiri sunt cele ce se adună ani de ani încă din copilărie aceste povestioare au bucurat seară de seară micile urechiușe ale copiilor mei, bucuroși să afle că și copii scriu și o fac exact pe gustul lor într-o manieră lejeră și gata pregătită să-i înlănțuie în lumea basmului. Cartea e despre a descoperi adevărata dorință a inimii tale, și de a învăța că imposibilul ar putea fi posibil de fapt. Cu credința în magia a tot ce înseamnă Crăciun!

 Cartea este scrisă atât în mici povestioare pline de entuziasm, adăugând colinde, moși de zăpadă colorați, pinguini, și bucuria darurilor; cât și în versuri, poezii ce în falnicele rime au creionat podoabele unor sărbători ce pentru unii înseamnă mult. Eu, mai bine zis noi, le-am citit pe toate cu plăcere și cu un zâmbet în colțul gurii. Fiecare poezie sau poveste în parte e cu o încărcătură aparte, are un miez dulce din care cei mici vor avea de învățat, vom găsi și pasaje emoționante, realiste și care vor atinge coarde sensibile. De exemplu copii, vor învăța că în viață trebuie să vezi partea plină a paharului în orice, să îți apropii familia, și că nu trebuie să încetezi să crezi în visele tale orice piedică nu ai avea în cale. Volumul este completat de ilustrații realizate de copii într-o formă originală și care încă o dată uimește. Așa că drag cititor de orice vârstă oprește timpul în loc, și citește cartea unei sărbători pentru a cărei magie au depus mărturie treisprezece autori unici, povestitori și mânuitori ai scrisului într-o formă de basm.

O carte care va fi iubită de micii cititori surprinzându-i cu gingășia unor pasaje ce au uns privirea. Noi, cu mic cu mare o recomandăm cu drag!!

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

2 gânduri despre „Crăciunul cu suflet de copil. O antologie coordonată de Laura S. Götz & Oana N. Boabeș!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s