Citind-o pe Rodica Mihai. Cartea „Iubire și dincolo de Viață”!

În lumea literaturii ochii noștri de cititori se avântă pe titluri incendiare, peste cărți cunoscute și mai puțin, mereu tindem să luăm după recomandare, după popularitate sau după un gen anume; și eu mă număr printre acele persoane care au o preferință literară, în special pe cele bibliografice, jurnale de memorii, acele cărți care deapănă trăiri și amintiri adunate într-un cufăr al timpului. Astăzi vreau să vă povestesc câte ceva despre o carte nou descoperită la Editura Dream Publishing House, „Iubire și dincolo de viață” de Rodica Mihai, apărută în noiembrie 2020!

„Nu poți uita niciodată prima dragoste, atunci când este pură. În această carte am vrut să arăt tuturor că iubirea noastră a rămas neschimbată și după patruzeci de ani. Ea nu va pieri nici când noi doi nu vom mai fi pe pământ. Dragostea va rămane și în viața de apoi.” – Rodica Mihai

Cartea „Iubire și dincolo de viață” este o confesiune adusă de către autoare către inimile sensibile sau acele nesigure în ale lor sentimente, ea îndeamnă la iubire și la credința a ceea ce desemnează această emoție. Povestea prezentată de autoare e o depănare a firului vieții având în conţinut încercările vieții acesteia și tulburătoarea poveste de iubire a două suflete ce s-au căutat în boarea anilor, și s-au găsit.

„Copilă fiind, vedeam altfel lucrurile, iar tu mă ajutai să înțeleg totul. Amândoi eram atât de mândri că ne putem înțelege doar din priviri! Am simțit că vom fi împreună mereu.
Iar acolo unde erai tu, veneam și eu, eram nedespărțiți. Eram atât de împliniți încât nu luam în seamă părerile celorlalți, care nu doreau să fim împreună. Când erau nunți sau petreceri în cartier, noi eram cei mai buni dansatori.

Fiecare frază cursă de suava peniță ne desenează traiectoria unor destine, cu tinerețea lor, cu inocența gesturilor, și cu impasul dinafara lor, familie, orgolii, neplăceri, cum au călcat în capcana rudelor și uşor-uşor au căzut în capcana sentimentelor, iar acest lucru i-a marcat definitiv viitorul, dar și i-a călit aducându-i aproape mai uniți, mai pegătiți să facă față greutăților. Mi-a plăcut mult curajul și speranța autoarei, felul ei „curat” în a-și aștepta iubirea, în al diviniza pe acel El și a-i pune altar pe suflet. Sincer, o iubire cum rar o mai putem găsi în timpul actual, timp în care orgoliile sunt prea mari și iubirile mult prea fugare, iar acest jurnal al intimităților autoarei mi-a permis să văd o simplitate suavă a unor sentimente ce sper să fie piatră de temelie încă la multe cupluri viitoare.

Cartea „Iubire și dincolo de viață” este scrisă într-un stil plăcut, lejer și de iubit. Nu ai cum să nu apreciezi unduirea amintirilor, a vieții ce se lasă dusă însă își cere tributul de a fi simțită și trăită la intensitate. Miezul și esența acestui volum îți dă o forță revelatoare asupra sufletului cuprinzându-te de întrebări… oare iubești destul?, oare cât de mult alimentezi cuplu cu ceea ce simți?, oare ai putea trăi o iubire similară?… și cel mai important, cât de mult te apropii de acel termen- „iubirea adevărată”? Eu fiind o romantică incurabilă am primit această lectură ca o mână cerească, m-am lăsat în voia lecturii delectându-mi retina cu toată amploarea textuală luând din fiecare cuvânt și întâmplare doar morala, esența și timbrul iubirii.

Am simțit cartea ca pe o gură de aer proaspăt și cu o subliniere în numele iubirii, o adresare către acei care aleg să renunțe la acest sentiment în detrimentul comodității, către acei care merg pe linia subțire și pe regulile stabilite de alții, la supunere și la o viață în solitudine, o carte ce a împuternicit sentimentul și i-a oferit valoarea supremă. E o carte ce îndrumă la visul de a purta iubirea și dincolo de viață. Este pentru cei care își transformă inima în arta iubirii eterne.

Este posibil ca imaginea să conţină: floare

Cartea o puteți achiziționa de pe saitul editurii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s