Citind-o pe Delia Moretti. Cartea „Legile nescrise ale vieții. Două inimi, un singur trup.”

Cu un deosebit interes o urmăresc pe autoarea Delia Moretti în mediul online, aceasta are o serie de cărți apărute la Editura Stylished, iar anul 2020 a apropiat-o de minunata familie a Editura Petale Scrise unde a publicat cartea „Legile nescrise ale vieții. Două inimi, un singur trup”. Autoarea susține: „Sunt o visătoare incurabilă, mamă și soție devotată, iar într-o perioadă în care aveam foarte mult timp liber, am descoperit că pot fi și o autoare debutantă. Seria Prenupțial, cele trei cărți cu care am pătruns în lumea scriitorilor, mi-au dat curajul și forța necesară de a continua călătoria mea îndrăzneață. Drumul ales a fost anevoios și plin de piedici pe care am reușit să le depășesc în cele din urmă odată cu lansarea cărții ,,Legile nescrise ale vieții – Două inimi, un singur trup”. Ideea cărți a plecat de la concepția că cu toți merităm o a doua șansă. Legile bisericii catolice sunt foarte rigide, iar credincioșii fideli tind să le respecte. Printre paginile cărții se pune în discuție totul și se dă o altă semnificație predicilor instituției. Totul pentru a ne arăta că suntem stăpâni pe propriile acțiuni. Că legile sunt făcute să le încălcăm pentru a obține ceea ce vrem cu adevărat de la viață.”

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „MORETTI DELIA LEGILE ALE inimi, un NESCRISE VIEȚII singur trup Două”

Ce-ți poate oferi o carte? Ce-ți poate da aceasta ca să fii înmărmurit la moralele sale, la experiența ce ți-o deapănă, la efervescența stărilor, la povestea ce o iubești înainte să se așeze pe adâncimea sufletească? Vă spun eu, originalitate! Sunt cărți pe care le strângi la piept semeni unor neprețuite comori care le ceri și care îți cern amintire, povață și apreciere, iar romanul „Legile nescrise ale vieții. Două inimi, un singur trup” este una din acelea care pur și simplu nu se lasă uitate!

„Dorul a început să mă doară și să mă împiedice să mă concentrez așa cum se cuvine.”

Este o cartea a pierderii dar și a regăsirii, a fericirii dar și a dezamăgirilor, a căilor înfundate dar și a luminii de la capătul tunelului. E acea poveste care îți arată magia vieții prin concentrarea firescului, fără retușuri, o carte ca o șansă de a primi și a oferi iubire, a ierta și a păși cu capul sus în pofida încercărilor ce bat la ușă. Iar acestea nu întârzie să apară atunci când în calea protagonistei noastre, Daria îi apare o veche prietenă, Matilda; aceasta prin diverse motive o „sechestrează” să stea cu ea la moșie și să-i fie aproape în ultimele săptămâni până la nașterea copilului. Cum Daria e tânără și pe alocuri ușor de manipulat acceptă cu o oarecare reținere, iar când aceasta se ciocnește cu ura soțului Matildei încearcă să-și scurteze vizita, însă de fire bănuitoare graviduța își țese propriile planuri în care nimeni nu este scutit de firea sa vicleană. Declinul apare atunci când aceasta naște, iar reacția acesteia e cu totul nespecific acelei Matilda, fosta logodnică a fratelui său, care o cunoaște Daria, aceea fiind blândă, plăcută și grijulie, însă Matilda de acum e departe de a fi bunăvoitoare și iubitoare, aceasta de cum a născut și-a abandonat copilul fără remușcări și rețineri. Sugrumarea acestei vești i-a făcut pe toți să nu înțeleagă felul ei de a fi, însă totuși această plecare a dat naștere unei eliberări semeni unei guri de aer proapăt, mai ales că roșcata Daria a suplinit euforic inima oricărui membru a familiei redând moșiei un aspect primitor iar cu ajutorul ei necondiționat a făcut uniunea unor suflete ce pur și simplu tânjeau după iubire.

„Îi vine să spargă totul în calea lui. Se simte damnat din nu se știe care motiv. Nu a cerut niciodată marea cu sarea de la Dumnezeu. O soție iubitoare, copii, înțelegere și armonie în familie. Nimic mai mult de atât. Când a întâlnit-o pe Matilda, a crezut cu îndârjire că și ea își dorește același lucru de la viață. Dar adevărul s-a dovedit a fi altul. Idealurile ei erau altele, complet diferite de ale lui. Ar trebui să fie trist. Scumpa lui soție l-a abandonat, dar, în schimb, sentimentele predominante în momentul de față sunt altele: frustrare și neputință.”

„(…)Îi pare bine că este încă o dată liber să își trăiască viața după regulile sale, nu cele impuse de o femeie care nu merită iubirea lui sinceră.”

De la un punct la altul unduirea poveștii ne lasă să fim purtați într-o dramă a unor familii care își au propriile secrete, temeri, înfrângeri dar și dorințe sincere. Autoarea aplică o abordare foarte interesantă asupra vieții, iubirii dar și a alegerilor la care-i supune pe eroii cărții. Îi spală în ape tulburi ca apoi să le arate că după furtună vine cel mai colorat curcubeu, că după orice iarnă geroasă se așterne o primăvară cu promisiuni. Este o carte pe care nu o poți lăsa din mână oferindu-ți senzații noi cu personaje vulcanice, plăcute, senzuale și mereu gata pregătiți să te surprindă plăcut. E acel gen de carte pe care ai vrea să o grăbești în a o citi, însă ești și în contradicția emoțiilor, și parcă ai mai amâna încă un pic. Ai vrea să o răsfoiești pe repede înainte ca să pui piesă cu piesă, dar în același timp nu vrei să ajungi la sfârșit. Romanul te ține captiv în aceea lume condimentată cu toate picanteriile unei vieți trăite din plin, simți durerea, fericirea și licărul de speranță a personajelor a căror emoții sunt ghidate de instrictul de familie, corectitudine și iubire. Cu mâna pe inimă declar că această carte m-a îmbătat în simțire, în emoție, transmițându-mi mie o profunzime textuală unică.

Vă recomand cu căldură „Legile nescrise ale vieții. Două inimi, un singur trup.” pentru acele zile lungi în care simţiţi nevoia unei lecturi cu o acțiune efervescentă. Vă aştept cu interes părerile voastre legate de carte şi vă urez lecturi plăcute! Dacă vă doriţi să achiziţionaţi cartea o găsiţi Aici!

Este posibil ca imaginea să conţină: floare

2 gânduri despre „Citind-o pe Delia Moretti. Cartea „Legile nescrise ale vieții. Două inimi, un singur trup.””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s