Citind-o pe Simina Sescioreanu. Cartea „Asfixiat în sânge”!

Simina Sescioreanu s-a născut pe 16 decembrie 2004 (iar pe 16 decembrie 2020 a debutat cu romanul „Asfixiat în sânge”), aș zice că s-a născut sub o stea călăuzitoare. La întrebarea ce a determinat-o să scrie această cartea Simina Sescioreanu subliniază: „Sentimentele mele m-au inspirat să scriu acest roman. Fiindcă scriu ceea ce simt. Inițial, trebuia să fie un basm, dar perioada în care am scris la carte a fost foarte proastă și am ajuns să îmi omor timpul scriind zi și noapte. Primele zile în care am lucrat la prima parte a povestirii nu am realizat că nu pot să mă opresc, însă la un moment dat mi-am adus aminte de faptul că mi-am propus în 2019 la final de an să public o carte. Așadar, m-am răscolit și mai mult pe dinăuntru până ce am finalizat cartea, ca în cele din urmă să o public.

Însă tânăra autoare nu se oprește aici, scrisul fiindu-i alint, pentru acest articol aceasta menționează: „Cărțile pe care le-am scris și sunt șanse să apară sunt: „Ultima petală”, un roman de dragoste, unul în care am stors și ultima picătură de romantism din mine. Nu prefer acest gen, deoarece mă consumă mult prea tare, dar romanul a fost scris cu un scop. Având ca idee „TRECUTUL te urmărește când tu nu urmărești VIITORUL”. „Un sărut în București”, un roman în care am accentuat faptul că totul se poate schimba într-o secundă dacă nu crezi în răutate. Dacă te minți că totul este bine când de fapt nu este. Pot spune că am avut aceeași problemă precum personajul principal. Nu am crezut în răutate. Vedeam doar bunătate oriunde mă uitam. „Liceul de coșmar” (am terminat primul volum, urmează să-l scriu pe al doilea). Este un roman de groază. Sau cel puțin, să fiu sinceră, așa am încercat să pară. Am pornit de la ideea „Ca să ai dreptul la iertare, fii rău cu un motiv.” Și, în cele din urmă, să mai spun de una…”Nu este despre noi”, un volum de poezii la care încă lucrez.”

Astăzi am terminat cartea „Asfixiat în sânge” a tinerei autoare debutante Simina Sescioreanu; aceasta cu un avânt scriitoresc îndemnată de Editura Dreams Publishing House și-a văzut visul realizat.

Cartea „Asfixiat în sânge” ne aduce în față o poveste a două suflete ce se cheamă reciproc, un el plin de orgolii- Damon, și o ea- Anastasia, o tânără naivă și mult prea credulă în lumea unor suverani gata pregătiți să își asume rolul de cotropitor al sufletului, al trupului și al libertății. Întâlnirea celor doi e întâmplătoare de fapt ca toată derularea poveștii lor, își lasă emoțiile să-i acapareze ca apoi să le estompeze într-o văgăună a sufletului negând cu desăvârșire comunicarea care i-ar fi adus cu siguranță împreună, însă ei au ales calea cea mai dură aducându-i într-un circuit al asfixierii în sânge! Aici în carte trecutul se întretaie cu prezentul iar viitorul e incert ca o bulă a imprevizibilului pus pe tava vieții!

Cartea deapănă o poveste îmbinând nuanțele meditative cu o istorie a unor iubiri neîmplinite. Autoarea cu o naivitate suavă crează o lume în care iubirile nasc freamăte, orgolii, gelozii dar și sfârșituri monumentale. Și ca o vâltoare a anilor efectele karmice își țes propriul drum al corectitudinii, al așezământului universal. Această carte mi-a demonstrat că tinerii pot să scrie frumos cu un imbold asupra înclinațiilor lor, ei pot fi cei care țes frumos povești menite să impresioneze o dată cu cizelarea lor. Am găsit aici printre pagini o luptă a autoarei cu cuvintele prin a dărui cititorului tânăr o euforie de stări, o uniune textuală, unele aspecte au fost poate peste puterile ei, însă gustul ei de a crea acea fantastică erupere se simte, se face apreciată. Au fost foarte multe pasaje care m-au surprins iar altele care mi-au creat semne de întrebare, unele lăudabile iar altele care mi-au încins spiritul de observație. Nu aș vrea să redau pasaje din carte, deoarece o poveste e o poveste, trebuie citită și atât, și chiar nu vreau să vă stric plăcerea lecturii. Însă lumea creată de autoare, deși una fantasy, oferă nenumărate lecții de viață care se pot dovedi folositoare tinerilor cititori, în special în ceea ce privește deosebirea binelui de rău, despre orgolii, gelozie, pierderi și iubirea, dăruirea ei, care de fapt e și unul dintre laitmotivele cărții. Cartea s-a lăsat citită pe valul unor emoții vii, caldă, calmă, copilăroasă … povestea a fost primitoare și într-o continuă ascensiune.

Recomand această carte tinerilor cititori, e minunat să citim cărți ce ne conduc într-o aventurieră călătorie a poveștilor care ne stârnesc imaginația!

„Iar el, pentru că a iubit-o atât de mult, i-a lăsat un întreg imperiu Asfixiat în sânge.” Simina Sescioreanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s