Curiozități neverosimile despre Scriitori!

Întotdeauna când luăm o carte în mână analizăm coperta și vociferăm autorul, acel maestru a scrierii care a așternut un titlu, o poveste și un legământ sacru de chemare spre cititori. Mereu am avut un interes mare asupra a tot ce înseamnă bibliografia autorilor; probabil ați observat că încep o recenzie cu câteva date ale autorului, deoarece consider că e potrivit să îl aducem în față atât pentru ceea ce a creat de-a lungul timpului până a avea noi în mână opera acestuia cât și pentru ce a fost înafara orelor de scriere continuă. Astfel, astăzi mi-am propus să vă aduc la cunoștință câteva aspecte mai puțin cunoscute ale scriitorilor. Unele cunoscute altele mai puțin. Vă îndemn să le aflați și voi!

 • Din familia Shakespeare, doar William Shakespeare știa să scrie și să citească.
 • Autorul bestseller-ului „Stăpânul inelelor”J.R.R. Tolkien, a fost un francofob înverșunat – ura francezii și „franțuzismele” – și șofa teribil de prost. Dar nici când „trăgea pe dreapta” nu-i mergea mai bine: pe motiv că sforăie prea tare, soția îl invita să se culce oriunde altundeva, dar nu lângă ea. Așa că Tolkien înnopta singur… în cada din baie.
 • Despre Casanova, celebrul aventurier amoros care a dus la bun sfârșit nu mai puțin de 42 de cărți, se crede că era clarvăzător. În unicul său volum SF, Casanova anticipează apariția telefonului, televizorului, automobilului și avionului.
 • „Război și Pace”, capodopera lui Tolstoi, a fost transcrisă de Sofia Andreevna Berg, soția sa de 7 ori. 
 • Lev Tolstoi era un Don Juan în timpurile sale. A rămas celebru pentru ceea ce a făcut în noaptea nunţii sale cu Sophia Behrs (în vârsta de 18 ani): a obligat-o să-i citească jurnalele întreaga seară pentru a o pregăti cu obiceiurile lui sexuale şi a-şi mărturisi toate aventurile amoroase pe care le avuse până atunci.
 • La fel ca Dostoievski, Tolstoi avea patima jocurilor de cărți. După un joc care a durat ca-n povești, 3 zile și 3 nopți, Tolstoi a reușit să-și piardă casa.
 • E.A. Poe, un scriitor cu predispoziție către teme mai întunecate, avea spaimă de… întuneric.
 • Toată viața sa, James Joyce s-a luptat cu cinofobia, keraunofobia şi hidrofobia, adică frica paralizantă de câini, fulgere şi apă.
 • Scriitorul science – fiction şi horror, H.P. Lovecraft‚ a avut o stare mintală condiţionată atât de influenţe interne, cât şi externe. El a suferit de tulburări de somn.
 • După ce fiica scriitorului Bogdan Petriceicu Hasdeu, Iulia Hasdeu, a trecut în neființă la 19 ani, acesta îndurerat și confuz, a început să practice spiritismul. Ca să „vorbească” cu draga sa Iulia „așa cum trebuie”, omul de cultură a construit Castelul Iulia Hasdeu de la Câmpina.
 • Bogdan Petriceicu Haşdeu şi-a început carieră literară scriind în limba rusă.
 • O repulsie cruntă nutrea ciudatul Mark Twain… pentru copii. Oricât de greu de crezut, creatorul cărților de aventuri cu Tom Sawyer și Huckleberry Finn venera pisicile, îi detesta pe cei mici și voia să-i ridice o statuie regelui Irod. Evident, nimeni n-a aprobat construcția statuii.
 • Lewis Carroll suferea de vreo 20 de boli diferite. Există printre exegeţi suspiciunea ca el ar fi fost de fapt Jack Spintecătorul.
 • La 8 ani după ce-a câştigat Naţional Book Award, scriitorul Jerzy Kosinski şi-a retrimis cartea sub un alt nume şi titlul mai multor edituri, pentru a testa editorii. Nu mică i-a fost suprinza când a fost refuzat de toţi (27 în total), inclusiv de editura care-l publicase în prealabil.
 • „Să nu ucizi o pasăre cântătoare” este singurul roman scris de Harper Lee.
 • Marquizul de Sade a avut, fără îndoiala, o viaţă excentrică. Credinţele sale culturale stăteau la confluenta ideilor revoluţionare legate de libertatea sexuală şi morală, narate, de altfel, în multe lucrări de ale sale şi de unde noi am moştenit termenul de sadism. În 1803, nu mult după încarcerarea sa, el a fost declarat nebun şi plasat într-un azil. Dar nici în azilul respectiv, de Sade nu a renunţat la relaţiile sale sexuale ilicite, până la moartea sa din 1814.
 • Roald Dahl a fost un autor extrem de creativ, căruia îi plăcea enorm să inventeze cuvinte. El a inventat peste 500 de cuvinte, dezvoltându-și propriul său limbaj, Gobblefunk. Universitatea din Oxford a creat un Dicționar special Roald Dahl, care conține aproape 8.000 de cuvinte reale și imaginare pe care autorul le-a folosit în cărțile sale.
 • Autorul nuvelei Peter Pan, J. M. Barrie a dat drepturile de autor spitalului care-i poartă numele – J.M Barrie de pe strada Great Ormond, pentru care spitalul încă primește bani, chiar și astăzi. Acordarea drepturilor de autor acestui spital a ajutat la salvarea a numeroase vieți.
 •  Ian Fleming, pasionat de ornitologie (studiul păsărilor), și-a numit personajul James Bond după ornitologul american cu același nume.
 • Franz Kafka era veşnic nemulţumit de cum arată, aşa că se dezbraca complet foarte rar – de exemplu, deşi credea că spa-urile nudiste îi vor face bine la sănătate, nu îşi dădea niciodată pantalonii jos.
 • Ernest Hemingway a fost autorul unor romane celebre, câştigător al premiilor Pulitzer şi Nobel. Scriitorul american a iubit la nebunie pisicile și a ajuns să aibă la casa din Key West, Florida, aproximativ 60 de pisici, jumătate dintre ele sufereau de polidactile, o malformație congenitală. Cum a devenit Hemingway un mare iubitor de pisici? Un căpitan de vas i-a oferit acestuia prima pisică cu şase pernuţe, iar din acel moment, scriitorul a devenit cel mai mare iubitor al felinelor care au această particularitate.
 • Walt Whitman, Edgar Allen Poe, Henry David Thoreau, Rudyard Kipling, Mark Twain şi Beatrix Potter şi-au publicat singuri cărţile.
sursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Curiozități neverosimile despre Scriitori!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s