Citind-ul pe Tom Fletcher. Cartea „Crăciunozaurul”!

Tom Fletcher (n. 17 iulie 1985, la Harrow, Marea Britanie) este cântăreț, chitarist, autor de versuri pentru piese muzicale, scriitor și vlogger pe YouTube. Este membru fondator al trupei pop rock McFly. În 2012 Fletcher a publicat prima carte, scrisă în colaborare cu Dougie Poynter – The Dinosaurthat Pooped Christmas (Dinozaurul care a bălegat Crăciunul) –, titlu care a avut cel mai mare succes printre autorii debutanți de literatură pentru copii din acel an. Cărțile lui au fost până acum traduse în nouăsprezece limbi.

Astăzi este despre cartea „Crăciunozaurul”, o poveste ce a adus o mare notorietate autorului, o carte ce a adunat un public larg și care a avut vânzări surprinzătoare. Și vă spun sincer nici nu mă miră, ținând cont de faptul că cărțulia are un impact mare asupra copiilor cât și părinților, deoarece sunt puse în discuții teme dureroase; accident de mașină, absența mamei, invaliditatea copilului cât și dorința tatălui de ai oferi totul în pofida modestiei și nevoilor pe care nu le pot ascunde. O carte despre ajutor, prietenie, magie și puterea familiei.

Cartea „Crăciunozaurul” este o poveste minunată ce descrie nașterea unui dinozaur în plină sărbătoare de Crăciun, Moș Crăciun e cel cel găzduiește în minunata sa lumea a magiei departe de pericole, însă curiozitatea micului solzos e sâcâitoare iar singurătatea îl îndeamnă să facă lucruri necugetate, și mai exact să se aventureze cu Moșul în sania sa în noaptea împărțirii cadourilor. Astfel îl cunoaște dintr-o dorință sinceră pe William, un băiețel simpatic ce adoră dinozaurii. Povestea băiețelului William nu este una dintre cele mai frumoase, acesta suferă un accident care îl imobilizează în scaunul cu rotile, un accident în care își pierde mama și speranța la bine. Acesta este un copil atât de grozav. În încercarea de a-i face zilele frumoase tată acestuia îi crează un spirit al sărbătorilor frumos, familial și cald, totul ca micuțul William să nu se creadă exclus din normalitate. Acesta susține: „Fiecare pas care te îndepărtează de Crăciunul trecut te aduce cu un pas mai aproape de cel care urmează.”

După cum am menționat Crăciunozaurul se aventurează în lumea oamenilor, acolo unde dintr-o dorință de a-și recupera plușul drag în formă de dinozaur, curiosul dinozaur se face văzut de William, acesta nu e speriat însă e fascinat să îl descopere. Însă mirosul pericolului se simte că plutește în aer, iar cei doi cât și Moșul sunt la un pas de a pierde multe… un vânător înrăit vrea capul unicului dinozaur de pe pământ. Totul este un dute vino de imagini, discuții la contradictoriu și călătorii impresionante la Polul Nord, acolo unde micile ajutoare ale Moșului cântă și spun poezii într-o înaltă veselie. Aici veți găsi o avalanșă de bucurii literare, de la experiențe mai puțin plăcute ale micului băiat în cadrul școlii, la formarea unor noi prietenii, de la durere la conștientizare, de la singurătate la dragoste și ajutor.

O poveste de Crăciun încântătoare și originală! O lectură minunată cu mesaje frumoase și adânci. Mi-a plăcut în special modul în care personajul principal a făcut față cu brio la toate încercările în pofida dezabilității sale, autorul la creionat puternic, pozitiv și descurcăreț chiar dacă e pus la grele încercări… Această carte mi-a încălzit absolut inima chiar și după Crăciun iar copii au fost absolut acaparați de toată acțiunea antrenantă. O bijuterie de carte atât pentru copii, cât și pentru adulți. Noi o recomandăm cu mic cu mare!

Un gând despre „Citind-ul pe Tom Fletcher. Cartea „Crăciunozaurul”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s