Citind-o pe Kerrigan Byrne. Cartea „Totul e permis în dragoste”!

Luna aceasta am descoperit o autoare ce scrie excepțional. Nu mă avânt după titluri romanțioase, însă acesta pur și simplu mi-a sărit în ochi. Și pot să spun că stilul și unduirea textuală m-a făcut să apreciez această latură a autoarei. Scenele istoricale îmbinate cu acele de pasiune sexuală, acea pulsație de intimitate mi-au creat o năvălire de cuvinte menite să mă acapareze într-o fantezie a unor momente literare de o originalitate unică. Toate episoadele de iubire și pericol au fremătat în mine o accelerare a citirii, iar însăși clădirea etapă cu etapă a dragostei celor doi eroi mi-a susurat la ureche mierea armoniei a două suflete predestinate.

O avem ca eroină pe Lady Alexandra Lane, o tânără care duce o viață interesantă, dar solitară, cu excepția carierei și a relației cu cele mai bune prietene ale încă de pe vremea școlirii ei. Este o fire perspicace cât și atentă la detaliile ce ar putea să o scoată din zona sa de confort sau mai bine spus evită cu înverșunare bărbații, ca urmare a unei cicatrici emoționale debândite în urma unui viol cutremurător, dar și uciderea acelui mișel care și-a permis să treacă granița dintre director și elevă. Împovărată de acest eveniment își poartă cărările în sihăstrie și departe de mondenitățile gălăgioase până în ziua în care este anunțată că una dintre prietenele ei cele mai bune se logodește. Călătoria ei o aduce într-o lume nouă, dar și una de care se ferește, atracția sa față de un bărbat, și nici mai mult nici mai puțin de focosul alfa logodnic. Curiozitatea ei dar și inocența păstrată în ani neprihănită o fac să fie vulnerabilă, dar și totodată pregătită să-și ia avânt pe nisipuri mișcătoare.

Piers Atherton, logodnicul duce de Redmayne, găzduiește o sărbătoare de weekend la moșia sa pentru a-și anunța logodna oficial, însă evenimentele iau amploare, întorsăturile se unduiesc în umbrele trecutului iar secretele și vorbele tăinuite ies din ascunzișurile minții în cele mai nepotrivite momente. Iar pericolul planează pe pământurile ducelui la mirosul unui praf de pușcă. Logodna se termină cu o nouă întorsătură care o face pe Alexandra să ia locul celei ce ar fi trebuit să îi fie mireasă misteriosului Piers, iar de aici se pornește o avalanșă de momente care mai de care. O nuntă accelerată, atentate la viața celor doi, descoperiri aheologice, și porniri criminale ascunse de ura continuă a zece ani într-o agonie a unei minți viclene. Totul a fost într-un dute-vino accelerat, autoarea închegând într-un fel textul că pur și simplu nu te lasă să te îndepărtezi de ideea ce planează întreaga acțiune. Personajele principale se descoperă într-un timp foarte scurt, își explorează tentațiile și se mulează după dorințele fiecăruia într-un cocon al pasiunii arzătoare.

Povestea este cu ritm rapid și am citit-o într-o singură zi. Îmi plac acele povești care te prind în plasa cuvintelor și te fac să trăiești atunci și acolo. Mi-a plăcut maturitatea cuplului, dar și planul secund care vine din trecutul fiecăruia ca un gong al dezechilibrului. Recomand povestea cu drag, aici ve-ți găsi iubire, senzual, intim de o finețe atrăgătoare cât și o acțiune pătrunzătoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s