Hobby-urile Autorilor Români Contemporani! Partea II

Scriitorii, pe lângă faptul că sunt scriitori au o mulțime de îndeletniciri și înclinații spre a reda frumosul. Astăzi mi-am propus să aduc în atenția cititorilor mei un articol menit să scoată în față autorul român contemporan cu toate „bijuteriile” cu care se înconjoară prin muncă proprie sau prin felul său individual de a colecționa sau învăța ceva nou. Vă destăinui faptul că am fost încântată să aflu de la fiecare în parte detalii necunoscute, parcă aș fi deschis o cutie a dezvăluirilor! Sper că o să împărtășiți cu mine acest entuziasm!

 • Elena Druță autoarea cărții „Împărăția Ultimului Cerb” adoră să brodeze pe lângă citit și scris desigur. Să facă recenzii video la cărțile citite. Îi place și jocurile video, joacă World of Warcraft aproape zilnic!
 • Roxana Rusu, autoarea unor serii de cărți pentru copii adoră pictura și lectura. Aceste două pasiuni după spusele scriitoarei o relaxează cel mai mult, când simte că este momentul. Mai menționează și muzica.
 • Anna Noua, autoarea de cărți pentru copii „Clarisse pe tărâmul emoțiilor”, „Succesul e doar al tău” și „Pădurea fermecată”, susține că e un om curios din fire, așa că își schimbă des hobby-urile. Pe lângă citit a mai croșetat; scriitoarei îi place să învețe mereu, așa că participă la tot felul de cursuri, se formează în domenii conexe cu cel de dascăl, îi place să deseneze/creeze ținute!
 • Elena Petrea Kyrintzis, autoarea cărții „Anthos”, în puținul timp liber pe care îl are, scrie, citește, se plimbă în aer liber, adoră fotografia și să gătească dulciuri (torturi, prăjituri). Aceasta obișnuia să colecționeze timbre.
 • Marina Costa autoarea unui buchet de cărți ca o călătorie în largul cunoașterii adoră excursiile, să asculte muzica, să învețe limbi străine, să citească, și să coloreze. Menționează că a colecționat timbre, fotografii cu actori, vapoare/corăbii și trandafiri (pe care le mai păstrează în debara) pe vremea când era elevă!
 • L. M Aria autoarea unor thrillere de excepție colecționează comic books, pietre, pixuri, creioane, adoră să picteze. Iubește lumânările parfumate și dulcele (urăște lămâia și ce conține lămâie); îi place muntele (mai puțin marea). Menționează că îi plac și are o colecție de jocuri pe calculator, și să meșterească în lemn cu ajutorul soțului ( L.M. Aria a făcut un scaun cap coadă singură). Este mai mult indoor decât outdoor, îi place să aibă spațiul său propriu și iubește animalele…
 • Raluca Butnariu, autoarea care este cunoscută de oricine datorită romanelor sale istorice îi plac seturile de bjuterii gotice, numite krikor, compuse din cercei, inel și pandant. Are o slăbiciune pentru rujuri și parfumuri. Adoră rock-ul medieval și simfonic, îi place să viziteze ruine și castele vechi. Cel mai mult după scris îi place să citească.
 • Delia Moretti, autoarea cu un spirit aventurier îi plac călătoriile, să admire frumusețea locurilor cu o poveste fascinantă în spate. Îi place să își imagineze cum s-a transformat în cursul anilor orașul/peisajul. Aceasta iubește muntele, când vine vorba despre mare, aici se schimbă puțin situația, după prima călătorie cu vaporul și-a propus să nu mai pună piciorul pe așa ceva în viață, căci răul de mare suferit în timpul călătoriei a fost infernal, dar la întoarcere s-a răzgândit, căci experiența a fost mult mai plăcută decât cea precedentă. Delia Moretti menționează: „Nu pot spune că sunt un călător hoinar, dar locurile vizitate au rămas întipărite în mintea mea într-un mod frumos. Recunosc că am descoperit această pasiune în Italia, dar mi-am propus să îmi extind albumul plin cu amintiri frumoase și pe teritoriul României.”
 • Oxana Barbu, poeta cu o serie de poezii ce îți cutremură și cele mai sensibile coarde îi plac picturile făcute în piatră, unele descoperite chiar în muzeul de etnografie din Chișinău. Îi place mult să colecționeze bani și cărți vechi!
 • Cristian Palade adoră jocurile de cuvinte, să privească TV-ul la tenis de câmp, să rezolve Integrame și sudoku!
 • Irina-Cristina Ţenu menționează că i-ar fi plăcut pictura dar este antitalent, în schimb îi place să călătorească (să vizitez locuri noi), să găteasc pentru că o liniștește și îi oferă o stare de bună dispoziție. Și lectura, să nu uităm de ea, aceasta deține 3000 de volume de cărți acasă.
 • Roxana Brănișteanu, autoarea cărții „Dragostea pe strada mea” suține că plăcerea ce mai mare a ei sunt călătoriile (Bucureștiul îndeosebi îi place să-l ia la pas), croiește haine uneori (fuste cloș).
 • Daniela Faur susține: „încerc să citesc cât de mult pot și nu fug de niciun fel de gen literar, ba din contră, mi se pare o adevărată provocare să cunosc universuri literare diverse. Îmi place să machiez și să mă machiez. Am două cursuri de makeup artist, dar am ajuns să nu fac din asta o meserie ci o fac când simt nevoia să mă exprim altfel. Îmi plac mult culorile și îmi place să experimentez toate nebuniile când vine vorba de machiaj. Pentru sufletul și corpul meu practic Zumba. Mă deconectează de tot, îmi dă o stare de bine și o super energie.”
 • Apostol Ștefan, are ca hobby-uri călătoriile, fotografia, ciclismul și scufundările. Acesta menționează: „îmi place să fiu o persoană activă iar aceste pasiuni nu doar că mă împlinesc sufletește, dar îmi oferă și inspirație. În orice moment pot crea o poveste de suflet, plecând de la un răsărit de soare, vizitarea unei cetăți, o drumeție la aeroport sau la gară. Iubesc viața iar viața mă iubește pe mine.”
 • Nicoleta Mihai cu pseudonimul Nicoleta Marini, are ca pasiune muzica clasică. Între 15 ani și 30 ani nu a lipsit de la niciun concert al Filarmonicii Oltenia. De asemenea adoră să participe la repetițiile orchestrei, să simtă cum ia naștere muzica. Îi plac foarte mult călătoriile, să observe natura. Autoarea iubește foarte mult teatru, și să rătăcească prin galeriile de artă, dar dacă ar fi să aleagă – music is first!
 • Bianca Nemeș, are ca activități ce-i oferă plăcere plimbările, mai ales în zone liniștite, descoperirea de noi orașe cu caracteristicile lor. Îi plac traseele montane și mai nou ieșitul cu cortul. Bineînțeles scrisul, să picteze în ulei sau acrilice (coperta cărții sale de debut este o pictură proprie). Îi place să îngrijescă plante și să observe cât de repede se dezvoltă și să le creeze mediul dorit. Dansul este de asemenea o pasiune, a practicat dansuri sportive timp de 8 ani, ajungând la clasa de performanță, iar de câte ori se ivește ocazia să danseze, acest lucru o binedispune. O altă îndeletnicire e și psihologia cu observarea comportamentelor și emoțiilor umane.
 • Autorului Emil Laurențiu Drăgoi îi place foarte mult să citească. Sportul ocupă un loc destul de important în viața sa ca și mersul pe bicicletă, dar și mersul pe jos. Este un cinefil înrăit, cu mențiunea că îi este dor să meargă la cinematograf, ascultă toată ziua muzică hip-hop. Colecționeză monede și bancnote. Adoră muntele, drumețiile în aer liber, departe de oameni, beton și mașini. Îi place foarte mult și să călătorească, deși în ultimul an a trecut în plan secund!

Notă: Am rămas profund impresionată de ramificarea vieții fiecărui autor în parte, cu atâtea înclinații spre creativ, cu atâtea dorințe, aspirații și îndeletniciri! Mândră să vă cunosc oameni frumoși și la mulți ani cu Ziua Scriitorilor!

sursa foto: pinterest.com

6 gânduri despre „Hobby-urile Autorilor Români Contemporani! Partea II”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s