Iulia Nani. Mi-am dorit să transmit un mesaj serios, dar într-un mod distractiv!

De la an la an literatura română contemporană se îmbogățește nu doar cu noi titluri dar și cu autori minunați și talentați, fiecare aduce cu sine un aer proaspăt și de bun augur prin scrierea sa, scriitori care merită să fie aduși în față și să fie cunoscuți de cititorii curioși. Printre autorii recent cunoscuți de mine se numără și Iulia Nani, o scriitoare ce debordează de talent și charismă care m-a cucerit instantaneu. Cartea sa „Cine nu e gata” a fost un deliciu literar, aceasta cuprinde o combinație cameleonică dintre personal și statutul profesional, de la iubire la dezamăgire, de la implicare la starea de neputință. Astfel, mi-am propus pe lângă cunoașterea lecturii sale să o descopăr din alt unghi, dacă și voi vreți să-i cunoașteți parcursul literar vă îndemn să citiți interviul de mai jos.

****

Cum am ajuns să scriu?

Încă de când eram la şcoală mi-a plăcut să scriu – mă bucuram când aveam de făcut o compunere ca temă şi la majoritatea orelor de română ajungeam să îmi citesc creaţiile cu voce tare în faţa clasei. Cam asta era singura audienţă la care puteam ajunge, ţinând cont că internetul şi blogurile au apărut pe când am terminat facultatea. De-a lungul timpului am avut mai multe bloguri în care am scris mici povestiri şi articole de opinie. În plus, am scris şi scriu foarte mult şi datorită profesiei mele de specialist în marketing şi comunicare. Mi-a luat destul de mult să mă hotărăsc să scriu “Cine nu e gata” – m-am apucat de ea doar când am fost sigură că am un subiect “beton” şi suficientă experienţă de viaţă pe care să o transmit.

Ce s-a schimbat în viața mea odată cu publicarea cărții?

Nu s-a schimbat mare lucru, doar că am mai multă muncă de făcut – ironic, nu? Îmi văd în continuare de jobul meu full time, de familie şi îndatoririle casnice, traduc o nouă carte şi peste toate astea sunt propriul meu impresar literar şi agenţie de publicitate: solicit recenzii, trimit cărţi cu poşta şi curierul, pun reclame pe Facebook ş.a.m.d. Nu am scris o carte în ideea că viaţa mea se va schimba radical, mai ales ştiind cât de prost stăm, ca ţară, la capitolul “citit”. Am vrut doar să pun pe hârtie o poveste… iar mai departe vom vedea ce se va întâmpla (cartea este lansată doar de o lună şi ceva, deci mai e cale lungă de bătut, mai ales d.p.d.v. al promovării).

Cum au primit cititorii cartea?

Cele trei aspecte care se repetă în aproape toate recenziile sau feedbackurile primite sunt:

  1. Cartea m-a prins, e foarte uşor de citit şi aproape am terminat-o într-o singură ”şedinţă”;
  2. Cu toţii avem nevoie, uneori, de o Victoria care să ne împingă de la spate;
  3. Trebuie să fim atenţi la burnout şi să nu ne sacrificăm viaţa personală pe altarul muncii fără sens.

Practic, este exact ceea ce mi-am dorit: să transmit un mesaj serios, dar într-un mod distractiv. Faptul că oamenii care au citit cartea au perceput asta poate doar să mă bucure şi să mă încurajeze.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi carte

sursa foto: arhiva autoarei

4 gânduri despre „Iulia Nani. Mi-am dorit să transmit un mesaj serios, dar într-un mod distractiv!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s