Citind-o pe Mihaela Anghel. Cartea „De dincolo de timp”!

O să vă povestesc pentru început cât de mult m-am atașat de Editura Petale Scrise, fiecare carte pe care o găzduiesc în biblioteca mea de la această editură e o nouă călătorie, o nouă poveste ce mă cuprinde într-un dans al cuvintelor care doar spre final mă lasă, și totuși, fredonarea notelor încă le mai simt și după multe alte lecturi. Ating fiecare titlu iar povestea parcă vrea să erupă dintre pagini, ating filele iar senzația de plenitudine literară e simțită la intensitate. Astfel, parcă cu un avânt mai puternic mă cufund în citit, în descoperirea faptelor semeni unui detectiv, suspin la povești de dragoste semeni unei romantice incurabile și trăiesc fantasticul prin orice por.

Astăzi e despre „De dincolo de timp”, o nouă apariție la Editura Petale Scrise; cartea cuprinde timpul și dincolo de legitățile universului, aceasta sfidează normalitatea creând atemporal iubirea dându-i amploare în ani, în sentimente și în intensitatea unei vieți ce își cere datoria de a fi, de a se trăi în pofida piedicilor karmice.

„- Persoanele menite să se întâlnească se vor întâlni întâmplător, dar exact când trebuie… Nici timpul și spațiul, nici persoanele, circumstanțele sau cele mai dificile obstacole nu vor fi în stare să împiedice această întâlnire.(…)”

Romanul „De dincolo de timp” ne conturează peisajul unei istorisiri marcate de neverosimil. Aparent povestea de rătăcire și regăsire a două suflete pereche care în încercarea de a se apropia stârnesc evenimente istorice ce i-au marcat într-o altă viață, însă ce a rămas neatinsă în vâltoarea existențială e iubirea, sinceritatea ei și jertfa care îi unește din nou. Avalanșa emoțională stârnește curiozitatea, astfel ajungem să o cunoaștem pe Anna-Marie, o femeie de 27 ani cu un farmec personal aparte, psiholog de profesie, din București; aparent cu o viață pusă la punct de o carieră construită cu minuțiozitate, cu o prietenă pe care se poate baza și cu părinți ce-i sunt liană, aceasta își duce traiul domol cu fixarea de a ajuta cât mai multe persoane prin intermediul vocației sale. Însă cum viața mereu e imprevizibilă, apare mereu ceva ce te scoate din zona de confort; iar acel ceva sau mai bine zis cineva o face pe tânăra noastră să-și reseteze prioritățile, să acționeze imprevizibil și total diferit de felul său echilibrat.

Celebrul actor Johnny Luck o dată văzut pe micul ecran îi străbate prin fiecare por simțind acea privire spre el ca o reîntoarcere într-un timp de mult trăit, ca într-un flash ce parcă a fost mai ieri. Din seara când îl vede pentru prima dată la televizor Anna nu mai e ce a fost, un gol împletit cu o iubire neînțeleasă îi dirijează acțiunile, îl caută pe internet, îi vizionează filmele. Cum starea sa este într-o alarmă continuă apelează la o metodă mai puțin practicată de psihologi și anume, hipnoza; astfel află lucruri care o depășesc la nivel normal dar și îi explică multe nelămuriri, una dintre ele fiind faptul că ea și Johnny sau mai bine spus Ian Hora într-o viață anterioară și-au declarat iubire veșnică înainte ca acesta să plece la război.

Interesant, nu, cert e că după aflarea acestei etape din viața ei, fie și una desprinsă dintr-un trecut de peste anii în care se desfășura cel de-al Doilea Război Mondial aceasta parcă retrăiește pe viu abandonul sufletului său pereche, iar cum stelele se așează în cel mai provocator mod, o nouă veste o înștiințează că nimeni altul decât celebrul actor, Johnny Luck vine în București, cu un pas mai aproape de ea. Acum doar ea poate să-l apropie pe El sau să se lase în voia întâmplării…

„-Deci, noi doi ne-am întâlnit cumva?
Anna intuia că urmează un moment delicat. Trebuia să îl depășească la fel de delicat.
-Unde ne-am mai fi putut întâlni? (…)
-Tu să-mi spui! Mi-ai scris că m-am întors… De unde?
Anna lăsă câteva secunde să treacă.
-De dincolo de timp? riscă ea, apelând la un truc feminin: ridică la el ochii săi mari și, cu un aer voit nevinovat, clipi din genele-i lungi. (…)”

Ce a urmat e de-a dreptul năucitor, e o revoltă a sorții care încearcă două suflete și așa purtate ca niște frunze în zarea cenușie, și totuși e lupta iubirii lor în pofida timpului, a distanței, a încercărilor și a descoperirilor pe care le fac împreună în cabinetul de hipnoză, acolo unde rădăcinile unor vieți sunt reconstituite de o iubire răscolitoare. Anna merge cu pași nesiguri dar hotărâți adunând piesă cu piesă dintr-un timp ce a legat dragostea acelor doi a cărui iubire îi pulsează prin vene și în prezent; ce le rămâne e să-și primească trecutul și să învețe să accepte inexplicabila conexiune ce-i încarcă. Însă și aflându-se reciproc constată că încurcate sunt căile Domnului, iar ei sunt doar niște spectatori pe scena propriului film regizat de cel mai sinuos maestru. Unul care nu-i vrea scăpați din scenariu…

„Ea își dorea să-l ajute să înțeleagă iubirea lor atipică, cu rădăcini adânci, atemporale, care pe ea, cel puțin, o consuma pe de-a-ntregul, dar care și lui îi schimbase, în mare măsură, ordinea priorităților.”

Cartea „De dincolo de timp” ne surprinde din toate punctele de vedere, este o mărturie cutremurătoare despre iubirea care poate vindeca răni dincolo de timp și spațiu, când abruptă și nemiloasă în negura istoriei, când tandră și plină de dragoste în prezentul ce își deapănă păsul, cartea te va cuceri și măcina deopotrivă cu încărcătura emoțională a poveștii. Romanul e o istorie a două destine încercate de două ori, reduși la o osândă prin căutarea iubirii dăsăvârșite. O poveste care îți amintește că, în pofida a multor deziluzii, granițele timpului pot fi sfidate atunci când iubirea e parte din doi. O poveste care îmbină excelent ciclul de transmigrare a sufletelor, cu misterul, istoria și dragostea pasională ce se strigă într-un vocal spiritual.

Recomand cu drag cartea, am primit o adevărată plăcere citind-o!

2 gânduri despre „Citind-o pe Mihaela Anghel. Cartea „De dincolo de timp”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s