Citind-o pe Georgiana Laura Gheorghe. Cartea „Cufărul vieții”!

Autoarea Georgiana Laura Gheorghe este născută pe 31 octombrie 1989 în municipiul Brăila, județul Brăila, România, a absolvit studii de masterat în domeniul Traducere și interpretariat cu predare în limba engleză din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați (2012-2014) și Facultatea de Litere din cadrul Universității „Spiru Haret” din București domeniul Limbă și Literatură Engleză – Limbă și Literatură Franceză (2009-2012). Este traducătoare și a efectuat traduceri literare pentru unii scriitori din Antologia Scriitorilor Români Contemporani din Întreaga Lume/ Contemporary Worldwide Romanian Writers Anthology, coordonator Ligya Diaconescu, STARPRESS, 2021, ediție bilingvă română-engleză și pentru distinsul poet Vasile Bele din Antologia de Texte, Recenzii de Cărți – Personalități ale Literaturii Contemporane. Sincerus Verba, Vol. III, coord. Vasile Bele, prof. Gelu Dragoș și poetul popular Nelu Danci, Editura Mircea cel Bătrân, Băile Olănești, 2021 (pp. 510 – 516). În timpul liber îi place să călătorească, să citească vreo carte bună, să participe la evenimente culturale, să asculte muzică și să navigheze pe internet.

Prin volumul român-englez “Ce este viața?” publicat în 2019 la Editura Liric Graph, Făurei, poeta încearcă să le dea cititorilor răspunsul la una dintre cele mai importante întrebări și totodată să îi învețe despre pilonii vieții și anume: iubirea, familia, credința, dragostea față de țara de baștină și arta. Prin cea de-a doua ediție revizuită și adăugită a volumului menționat sub titlul „Cufărul Vieții” care a fost publicată pe 29.03.2021 la Editura Liric Graph, Făurei, poeta a mai adăugat un strop de mister poemelor ei. 

Astăzi după cum v-ați dat seama este despre „Cufărul Vieții”, un volum de poezie bilingv gata pregătit să aline suflete și să alinte privirile. Și după cum știți, poezia pentru mine e zborul spre neant, versurile autoarei au fost un adevărat deliciu prin rimă curgătoare și cadru textual plăcut. Iar acest anotimp după mine îl văd perfect integrat în starea de frumos, iar dantelarea acestor poezii parfumate în tradiție, nație, tot ce înseamnă românesc mi-a întărit această convingere!

„Plimbându-ne prin ploaie
În scuterul meu în locul unui tren
Eu și iubitul meu
Ne gândim la un moment frumos
Petrecut împreună.”
(în poezia „Un poem mic de dragoste”)

Ar putea fi o imagine cu floare

Cufărul vieții vine ca o melancolie și un cântec al sufletului ce ne arată bogăția ce accentuează sentimentul de nostalgie, iubire, și condei care a dat suflu cărții. Autoarea cu pași mici ne ghidează prin cuvinte arătându-ne nădejdea vieții, cărările iubirii și a regăsirii. Și de ce credeți că autoarea a intitulat cartea așa?… vă spun eu, deoarece a pus în ea tumultul acumulat în ani, a pus iubire, părintescul stativ al amintirilor cât și podoaba scrierii cu care este înzestrată.

Fiecare vers a cărții e plin de amintiri ale fragilității umane, dar totuși exaltând viața în tonuri viguroase, poezia autoarei Georgiana Laura Gheorghe este o introducere importantă pentru o voce sensibilă, o carte care ne arată cât de vizionară, dar și sensibilă este scriitoarea. Deși anumite momente rămân înstrăinate cititorului, toate emoțiile vor fi mai devreme sau mai târziu descurcate.

Aceste poezii plutesc între vis și veghe, ne conduc spre tărâmuri line și spre familiaritatea creată dintre însăși poetă și cititorul împătimit. Aici vom parcurge drumul folcloric și suflul prin credință și rugă cerească. Stilul de scriere este unul simplist și ușor de înțeles, iar poezia parcă izvorăște de acolo din adâncurile unei respirațiii versatile, ce își schimbă direcția în circuitul vieții și a dicției interioare. Aceasta este o lucrare remarcabilă, iar cititorii vor fi recunoscători pentru că are două posibilități de citire fiind bilingvă (româno-engleză). O carte scrisă profund, cu expresii ce te răscolesc și poezii ce-și ating scopul ce a-ți intra în inimă, autoarea a formulat clar și sensibil emoția și a sedimentat-o într-un cufăr al vieții permițându-ne să îi descoperim pas cu pas „goliciunea” emoțională. Iar pentru asta un mare mulțumesc… O carte înveșmântată cu frumos pe care o recomand cu drag!

(…)
Atunci muza i se arată
În chip de lumină
Iar el începe să scrie
Ceea ce simte pe hârtie.
Plânge, zâmbește,
Urăște, iubește,
Se încruntă, se calmează,
Dar ce să-i faci?
El este poetul sensibil.
(din poezia „Poetul sensibil”)

2 gânduri despre „Citind-o pe Georgiana Laura Gheorghe. Cartea „Cufărul vieții”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s