Citind-o pe Anna Noua. Cartea „Pădurea fermecată. Furtul amuletelor”!

Sunt unele cărți care pur și simplu ți se lipesc de suflet și rămân acolo, iar când vine vorba de cărțile pentru copii acelea rămân pe veșnicie, deoarece datorită lor timpul petrecut cu copii devine de aur, clipele feerice și zâmbetele perle ce îmi înseninează privirea și aduc miere pe suflet. Datorită cărților pentru copii țesem povești proprii, interpretări, punem în discuție personaje, emoții și trăiri, ce-și poate dori un părinte mai mult… decât o copilărie fericită pentru pruncii săi?!

Astfel, astăzi vreau să vă vorbesc despre cartea „Pădurea fermecată. Furtul amuletelor” scrisă de autoarea Anna Noua apărută la Editura CURS, o carte ca un curcubeu plin de culoare, emoție și morale bine lucrate pe înțelesul celor mici. Scriitoarea ne țese un spațiu plin de provocări, acțiune și un final fericit care ne-a prins cu zâmbetul pe buze. Cărțulia Pădurea fermecată are puterea să ne arate cât de unici suntem, cât de diferiți dar perfecți prin originalitarea cu care ne-a înzestrat Creatorul, e cartea constrastelor, a schimbării lumii prin schimbarea proprie, prin acceptarea venită întru corecția unor suflete bântuite de singurătate. E cartea ce va schimba percepția celor mici cât și a noastră adulților prin simplitatea de a prețui micile gesturi dar esențiale prin definiție.

…povestea din care ai ce învăța…

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Cartea ne relatează povestea micuței zâne Lara, care într-o dimineață sesizează că unele flori au culoarea galbenă doar pentru a fi atinse de razele soarelui mai insistent, unele insecte se camuflează pentru a scăpa de prădători, fluturii ajung să-și piardă coloritul de curcubeu în favoarea culorii albastre, iar unele păsări viu colorate se perindă după scoarța copacilor fiind doar o ștearsă memorie a acelor zburătoare ce creau visul nuanțat pe bolta cerească. Toate astea întâmplându-se din cauza lui Falsus, cel care din lipsa de apropiere cu cineva încearcă să atragă atenția asupra sa. Acesta fură două amulete importante cu ajutorul cărora se face mersul lucurilor prin pădure și dincolo de ea iar toate acestea duc la misiune grea pentru zânele din ținut, de a le găsi, de a-l trage la răspundere pe cel care a îndrăznit să tulbure lucrurile și să redea culoare celor ce au pierdut-o. Nimic simplu, vă asigur… Cum au reușit?… sau mai bine, cine au fost cei ce au dat de urmele lui Falsus, vă îndemn să aflați, cert e că aventura a curs în lanț, iar ochișorii fugitivi ai copiilor mei au captat orice imagine, orice răsfoire suavă a cărții care a dus la deznodământul mult așteptat.

„Nu era sigur dacă a înțeles bine. Adică să fie primit între ceilalți…?”

Cartea s-a dovedit un deliciu potrivit după zi încărcată, i-am simțit pe copii relaxați lângă mine și numai ochi și urechi pregătiți pentru ca eu cu intonația mea obișnuită să le dau flah-ul unei povești plăcute. Iar lectura a fost exact ceea ce ne-a trebuit, potrivită chiar și pentru vârste mici, căci limbajul este nuanțat fără elemente grele și ușor de înțeles, povestea …construindu-se din imagini vii ce ne-a transpus pe tărâmul fantastic. Mesajul poveștii pe cât de simplu, pe atât de important, deoarece- suntem unici și trăim experiențe unice, avem nevoie de prieteni și tânjim să fim alături de cineva și la bine și la greu. Iar povestioara a întărit această convingere…

„Dar singurătatea e grea. Falsus n-a avut pe nimeni să aibă grijă de el. Așa a ajuns să-i fie ciudă pe toți cei care aveau pe cineva în preajmă, să fie gelos pe toți cei care se simțeau bine în pielea lor și să-i urască pe cei care se bucurau de viață. Falsus nu e rău, să știți asta. (…)”

Dacă nu v-am convins deja cu atâtea cuvinte frumoase despre cartea „Pădurea fermecată. Furtul amuletelor”, mai încerc o dată. Are niște ilustrații uimitoare realizate de Mihaela Teodorovici și o poveste plină de empatie, strecurată de forța prieteniei și a experiențelor în urma ajutorului reciproc, e despre unicitatea noastră și vocea ce ne dictează să fim acolo unde se cere implicarea noastră. Cuvintele autoarei Anna Noua prind viață sub pensula ilustratoarei, iar decorul acestor povești e cum nu se poate mai potrivit pentru a reda culorile și praful de stele dintr-o relatare numai bună pentru voinicii noștri curioși!

Recomand cu căldură. O carte pe care ar trebui să o aibă toți copii!

Din operele autoarei se numără și cartea „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor”, și nu în ultimul rând, „Succesul e doar al tău. Jurnalul copilului spre Succes!” pe care vă îndemn să le descoperiți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s