Citindu-l pe Tom Fletcher. Cartea „Crăciunozaurul și Vrăjitoarea Iarnă!”

Tom Fletcher (n. 17 iulie 1985, la Harrow, Marea Britanie) este cântăreț, chitarist, autor de versuri pentru piese muzicale, scriitor și vlogger pe YouTube. Este membru fondator al trupei pop rock McFly. În 2012 Fletcher a publicat prima carte, scrisă în colaborare cu Dougie Poynter – The Dinosaurthat Pooped Christmas (Dinozaurul care a bălegat Crăciunul) –, titlu care a avut cel mai mare succes printre autorii debutanți de literatură pentru copii din acel an. Cărțile lui au fost până acum traduse în nouăsprezece limbi.

Astăzi am ajuns să vă vorbesc despre ultima noastră lectură, „Crăciunozaurul și Vrăjitoarea Iarnă”, carte scrisă de Tom Fletcher, ilustrată de Shane Devries (n. la Adelaide, Australia) artist digital și ilustrator; ediție întreținută de Editura Arthur. O carte ce ne-a bucurat cu desăvârșire, o poveste despre familie, prietenie, curaj, și magia care va pune din nou stăpânire pe viața lui William Trundle cel pe care deja l-am cunoscut din volumul întâi al seriei „Crăciunozaurul„.

Deși fiind la a doua carte care ne prezintă aventura Crăciunozaurului și a farmecului de sărbători nu am simțit acea trecere bruscă, ba din contra, ne-am bucurat de această distracție a călătoriei la Polul Nord într-o manieră magică. Sclipiciul poveștii e tot în pragul sărbătorilor și a colindelor de Crăciun, o zi în care Moș Crăciun îl vizitează din nou pe William și familia sa și îi invită pe toți să vină la Polul Nord pentru o excursie specială. Acolo invitații nu doar văd cum derulează pregătirile Crăciunului, cu cântecele și voie bună dar află și o taină ce nu ar fi trebuit să ajungă la ei, însă jocul sorții fac să o descopere pe Vrăjitoarea Iarnă. Malefică sau nu urmează să aflați, cert e că o dată răscolit un secret nimic nu va mai fi la fel, iar lucrurile rele care au să se întâmple se vor înfăptui chiar dacă trecutul, prezentul și viitorul se întretaie între ele și țes o poveste neverosimilă în care William și Brenda încearcă totul pentru ca Crăciunul să fie sărbătorit așa cum trebuie. Și totul să iasă bine chiar dacă credințometrul scade, copii nu mai cred în Moș Crăciun, nu se mai produce farmecul obișnuit în freamătul de sărbători, și mai mult ca atât- spiridușii dispar și renii se evaporă… totul e o harababură care trebuie așezată piesă cu piesă.

„Este cel mai bine păstrat dintre secretele Crăciunului, a șoptit Moșul, ceea ce e surprinzător, pentru că este atât de puternică, încât Crăciunul însuși n-ar exista fără ea. E mai bătrână decât timpul, și totuși la fel de tânără ca ziua de mâine. Este cunoscută numai sub numele VRĂJITOAREA IARNĂ.”

„Crăciunozaurul și Vrăjitoarea Iarnă” s-a dovedit a fi o lectură distractivă pentru întreaga familie, chiar ideală pentru copilul meu de 9 ani, fiind un cititor independent. După spusele lui cele două volume au fost în topul cărților anului 2020. Ne-a plăcut foarte mult și de personajul lui William și aspectul în care este creionat de autor, deoarece în carte acesta este cu dezabilități naratorul la descris din alt punct de vedere, ca un băiețel isteț și descurcăreț, bun și săritor la nevoie, o carte în care handicapul unui personaj nu se află în centrul poveștii, și e de admirat acest lucru. Scrierea lui Tom este minunată, chiar te face să fii colo în poveste și să încerci să ajuți chiar dacă nu e posibil, dar ai vrea. Acțiunea a fost complexă și aventura pe măsură. Iar finalul, un deliciu, cu o întorsătură grozavă la sfârșit care va plăcea instantaneu; cu sinceritate și cu glas comun menționăm că abia așteptăm să vedem dacă vor mai exista aventuri cu fantastica familie Trundles, marii prețuitori ai Crăciunului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s