Citind-o pe Semida Marcu. Cartea „Inima își va aminti”!

De fiecare dată când termin de citit o carte scrisă din suflet pentru suflete frumoase ajung să contemplez ore întregi, să îi caut dedesubturile și să iau din ea seva vieții, iar romanul „Inima își va aminti” de Semida Marcu s-a dovedit a fi o pulsație de lecții, de experiențe trăite intens și iubire, multă și din toată inima. Pot spune în câteva cuvinte că totul la ea m-a răscolit, m-a încărcat de un amalgam de emoții imediat ce am deschis-o și până când am dat gata și ultima pagină. 

Autoarea prin scrierea sa mi-a transmis că viața are un drum lung de parcurs și nici pe departe ușor, căi care vor fi labirintice și presărate cu piedici, suferințe, dar și momente plăcute, care vor suplini acel gol lăsat de lacrimile vărsate și pierderile care nu vor fi puține; cartea a respirat a curaj și îndârjire de a reuși, de a înainta spre îndeplinirea dorințelor și a construirii acelei emoții de pleniturine prin iubire. Romanul a fost zbucium, frământare și lacrimi, fiecare cotitură ne-a arătat că nimic nu este simplu cum și nimic nu este lăsat întâmplător, iar scrierea ne-a învață că indiferent de greutăți, trebuie să găsim în noi voința de a merge mai departe, luptând pentru acel final fericit, însă și aici autoarea a avut un cuvânt de spus.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, carte, în aer liber, copac şi text care spune „SEMIDA MARCU ÃȘI Aminti ÎNCEPUT" INIMA SERIA UNNOU”

O avem ca eroină principală pe Samantha și minunata sa familie adoptivă, care îi este alinare în calea sa bătătorită de o copilărie mult prea dureroasă; după o știre devastatoare în care se află că mama suferă de inimă, aceștia se mută în Elveția din nevoia de a-i acorda tot ajutorul cuvenit. Schimbările nu întârzie să apară cum nici persoanele noi ce le schimbă viețile radical, însă după cum bine știm o tragedie nu vine întotdeauna singură Sam după multe încercări de a prelungi viața mamei adoptive îmbracă haina doliului. Tristețile se înfig cu ghiare sângerii în membrii familiei chiar și a noilor prieteni făcuți în Zermatt însă dragostea își face simțită prezența, suav, timid, cu cicăleli provocatoare însă una ce va fi și dincolo de ceața minții, va fi acolo unde inima simte și pulsează a viață!

„… poate ochii și creierul meu nu te vor mai recunoaște, dar inima o va face. Pentru că ești parte din ea.”

Samantha îl cunoaște pe Ethan Evans în perioada în care este pusă cel mai mult la încercare, atunci când moralul îi este la pământ și pierderile pietre de moară, astfel vede în Ethan un tămăduitor, acesta îi ofere fericire și împlinire sufletească. Toate până într-un moment când cerul se întunecă și ia chipul unei femei fatale care se declară logodnica lui, suferința din nou își face simțită prezența cum și prima dezamăgire venită de la persoana în care și-a pus toate visele prezente și viitoare. Din păcate, problemele și complicațiile îi aduc într-un punct final ce le îngenunchează sufletele însă îi fac să râvnească tot mai mult unul față de altul; timpul trece iar curcubeul se lasă așteptat chiar dacă ploile au săpat în ei maturități.

Îi vedem pe tinerii noștri după trei ani, mai pregătiți, mai predispuși atât să se ascute cât și să-și acorde o șansă, însă nici măcar iubirea lor redobândită, nici clinchetul celor doi copii născuți din cele mai sincere emoții nu le oferă siguranța unei vieți de… și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, nu- viața nu este un basm, ba chiar e acel blestem ce sfărâmițează în mii de bucăți orice speranță. Și te întrebi, cu ce s-a greșit? De ce? Oare așa a fost scris ca o boală nimicitoare sau un ceas rău să despartă definitiv două suflete ce și-au venit în întâmpinare?

„(…) Creierul Samanthei nu mai lucra, dar inima ei încă iubea. „

Cartea „Inima își va aminti” m-a primit într-o legare și dezlegare de destine, scrisă într-un stil alert a adus în fața ochilor lucruri de o încărcătură aparte ce m-au făcut să citesc cartea cu sufletul, și nu cu mintea, cu sinceritate declar că nu am gândit textul, doar m-am lăsat purtată de glasul inimii parcurgând fiecare capitol ce a însemnat pâlpâirea suferinței combinate cu compasiune și nevoia de a fi acolo lângă eroii cărții. Pe alocuri am simțit necesitatea câtorva pagini în plus, pentru a putea înțelege mai bine mersul lucrurilor dar și perceperea personajelor, să le pătrund mai mult în minte și suflet și să le înțeleg mai mult dorințele, renunțările și fricile însă modul de transmitere a textului prin mesajul profund a suplinit acele goluri. Și totuși, știind că e primul volum din seria „Un nou început” pot spera ca autoarea să ne redea în celelalte cărți povești mai compuse ce vor intra sub piele prin emoție și finaluri fericite deoarece acesta este unul sfâșietor, unul care ne arată că nimic nu e veșnic, poate doar intensitatea iubirii.

Dacă vă doriți să citiți o poveste de viață plină de încărcătură emoțională și cu un impact puternic, atunci cartea „Inima își va aminti” este perfectă pentru voi. Eu vă îndemn la lectură…

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Dreams Publishing House!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s