Citind-o pe Anamaria Alfieri. Cartea „Zei Străini”!

Autoarea Annamaria Alfieri dă viață trecutului cu povești bogate și convingătoare într-un cadru istoric încărcat de mister și acțiune pe muchie de cuțit. În palmaresul său bogat se numără titluri exotice și pline de magnetism care îți taie respirația. Astfel, cartea „Zei Străini” s-a dovedit a fi o călătorie în timp, pe vremea coloniilor și a ocupației, din care omul alb a profitat la maxim cultivând cafea și alte plantații ce au îmbogățit băncile britanice. Și poate totul ar fi fost doar descriptiv, un traseu al Africii vii însă o crimă odioasă scoate la iveală secrete rușinoase cât și dorințe noi răsărite într-un tablou feeric, nou și enigmatic care m-a ținut cu sufletul la gură până la final.

…aventura nu-i aventură dacă la mijloc nu e implicată o femeie!

În inima Africii într-un timp în care descoperirea noilor teritorii și popularea acestora era în plin avânt ucidea unui doctor încântător tulbură toate apele aducând în față secrete bine tăinuite și tradiții ale unor aborigeni ce nu se împacă cu invazia acelor chipuri bine îmbrăcate care au o dominație mult peste înțelegerea acestora. Un tânăr ofițer de poliție britanic, Justin Tolliver, investighează uciderea medicului scoțian care lucrează într-un spital misionar; unchiul Verei, o tânără mult prea îndrăzneață pentru postura femeii în societate. Deși superiorii săi vor să încheie cazul cât mai repede și să trimită vina în direcția vraciului local presupunând că doar el ar avea un motiv întemeiat de a-l ucide, Justin crede că vinovatul ar putea fi unul dintre coloniștii albi. Iar instinctele nu-l înșeală. Pentru a complica lucrurile, el se simte atras de nepoata atrăgătoare a victimei, o femeie de care este fascinat. Chiar dacă cei doi se plac, împrejurările în care se intersectează nu le sunt favorabile, nici persoanele ce-și pun amprenta pe relația lor, dar cel mai mare dușman le este lipsa curajului de a-și împărtăși sentimentele parcă de frica unei spulberări emoționale.

Cu cât înaintăm în lectură ies la iveală o serie de secrete întunecate, păreri de rău cât și retrăirea unui trecut care va schimba pentru totdeauna soarta unor oameni ce au fugit de culmea rușinii. Nu degeaba se spune: „trecutul de cele mai multe ori te ajunge din urmă”, aici e exact la fel, însă prețul plătit e viața unor oameni ce nu au meritat un astfel de sfârșit. Datorită istețimii lui Justin cât și agerimii Verei s-au unit probele și fărâmele de dovezi aducând în față un adevăr ce a cutremurat întreaga comunitate, piese cheie care s-au dovedit a fi mult mai complexe, ba chiar solide dar și întunecate deopotrivă au creat un cadru evocator cu pasaje ce au trasat frici, altele incertitudini, însă de o duritate ce a îngenunchiat biata inimă a tinerei Vera. Însă îl are aproape pe el, acel bărbat în care-și pune toate visele și fanteziile, însă desigur, nici la ei nu-i totul miere și zahăr, certurile apar ca și cuvintele spuse pe jumătate, dar vă asigur că romantismult cât și idilicul locurilor vor contura o poveste peste așteptările voastre în stilul clasicilor.

Titlul cărții m-a dus cu gândul la dezrădăcinarea religioasă, și nu m-am înșelat, pentru că victima Josiah Pennyman îndemna locuitorii triburilor să adere la creștinism după ce îi trata, iar acest aspect e departe de a fi aprobat de căpeteniile triburilor creând astfel un motiv în plus ca acesta să fie exclus definitv din viața comunității, însă dedesubturile sunt mai noroioase, ca și faptele tânărului doctor mânat de vicii. Fiecare alegere aici are o reacție ce provoacă un lanț de evenimente, și de cele mai multe ori însoțite de bârfe și complicații. Ni se vor dezvălui în text superioritatea omului alb în comparație cu cel de culoare, statulul de dominare în fața legii scrise doar în favoarea celor veniți, britanici, scoțieni, englezi, scoțând din schemă nevoile africanilor, chiar dacă ei sunt în locul natal. E o discriminare evidentă în care cei ai locului se simt expuși, neputincioși chiar…

Cartea „Zei Străini” ne va aduce în față personaje fascinante, cu povești personale pe măsură, o ea crescută în sălbaticul Africii alături de băștinași și un el dornic să descopere aceste tărâmuri candide, totul condimentat cu misterul unui omor ce lasă gust amar, și apoi cu o direcție plăcută ce va reuni un final destul de palpitant cu o iubire ce sper că va trona încă mulți ani de acum în colo!

Scriitoarea Anamaria Alfieri m-a surprins plăcut, țin să vă atenționez că „Zei străini” e primul volum din trei cărți superbe, pe care le aștept traducerea în română, din ce am citit deja în engleză vor fi senzaționale. Cum altfel, când combini iubirea cu pericolul întotdeauna ies scântei, iar eu i-am simțit destul de încinși! Recomand cartea cu căldură pentru a simți exoticul Africii dar și unduirea într-un dans al iubirii a două suflete încărcate de pasiune!

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Tritonic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s