Citind-o pe Melibeea Disaga. Cartea „Secrete și prejudecăți”!

Mirabela Disaga menționează pentru pagina editurii Dreams Publishing House următoarele: „Când eram mică, îmi doream să devin o cântăreață cunoscută. Am fost destul de aproape. Mai aveam nevoie de talent și aș fi reușit. Însă mi-am dat seama că am o fire deschisă, sunt prietenoasă, îmi place să fiu înconjurată de oameni, să socializez și să zâmbesc într-una. Așa că mi-am ales un job în IT, ca programator. Dar de când mă știu, mi-a plăcut să citesc. Iar la un moment dat, hobby-ul acesta a deschis porți noi, dând culoare și contur unei idei interesante. Ideea de a-mi crea propiile povești, de a-mi transpune visele pe hârtie. Pentru că da, îmi place și să visez. Uneori mai închid și ochii, ca să prind fiecare nuanță. Iar apoi mă pun din nou să scriu… În prezent, îmi doresc ca într-o zi, oamenii să înceapă să citească despre visurile mele…”

Iar eu am dat startul dorinței autoarei prin a-i citi cartea de debut intitulată „Secrete și prejudecărți” apărută în februarie 2021 la editura Dreams Publishing House. Povestea s-a dovedit a fi desprinsă parcă dintr-un film conturând cu precizie o iubire năbădioasă într-o luptă continuă de marcare a sentimentelor. Chiar dacă obstacolele nu au fost puține dragostea a tronat, ea și-a pus amprenta dar și a arătat că prin ea se produce maturitatea.

„Sophie nu putea spune cu precizie cât durase acel sărut, dar un lucru era cert. După acel moment copleșitor, pentru ea nu mai era niciun dubiu că era îndrăgostită complet de bărbatul care-n acele clipe o ținea în brațele lui, la pieptul lui. ”

Viața se întoarce la nuștiu câte grade în viața tinerei Sophie Wilson, o femeie simplă după întâmplarea în care ține piept unui bărbat brutal sărind în ajutor unei fetițe. Nefiind conștientă după ce este lovită aceasta ajunge la rezidența familiei Blake, și mai exact în grija focosului burlac, Edward. Ironia sorții o pune în fața unei alegeri care stârnește mari furtuni în inima ei, chiar dacă încă nepregătită, chiar dacă ignoră aceste semne ce o pârpâlesc pe dinăuntru, Edward îi intră sub piele în cel mai dulce mod, iar acel absurd contract a fictivei logodne apoi căsătorii i se pare o piatră de moară dusă în neștire; poate și o piesă de teatru jucată prost aducând pe tava vieții două inimi ce se cer dar nu se pot avea.

După încheierea contractului în care atât Edward Blake cât și Sophie Wilson trebuie să-și joace rolurile de îndrăgostiți peste măsură pentru ca afaceristul să primească partea sa din colosala avere a imperiului Blake, relația trebuie să dureze până ca aprigul tată să fie convins definitiv ca apoi fiecare să-și reia viața de la zero; la prima vedere planul lor nu prevede complicații și nici victime colaterale; ei, dar cu iubirea nu te poți juca… e ca și cu focul- te poți arde. Astfel într-un crescendo efervescent cei doi pasează emoția unul de la altul parcă ignorând dorința din spatele rațiunii. Și totuși cad în propria plasă a unui plan menit doar să fie un joc al banilor și influenței.

„Deodată ridică ochii și o văzu, moment în care se opri brusc, pe loc. Expresia feței lui se schimbă complet în timp ce o urmărea cum cobora scările. Părea de-a dreptul… vrăjit de ceea ce vedea, iar această concluzie făcu inima Sophiei să sară peste câteva bătăi.”

Cum și în ce manieră fiecare ajunge să lupte cu propriile sentimente, și cum totul se duce de râpă… vă îndemn să aflați. Nu este exclusă și o influență feminină din afară să-și facă apariția și multe alte taine ce doar pun mai multă ceață pe foia albă a unei relații ce se formează pe secrete și prejudecăți. Ce pot să spun pentru a nu divulga prea multe, e că într-un număr relativ mic de pagini autoarea a conturat o poveste ce m-a prins din prima. Acțiunea s-a dovedit a fi vibrantă iar întorsăturile pe măsură; textul nu a fost umplut de informații în plus astfel m-am putut bucura intens de o iubire în plină înflorire ce a radiat a pozitivism, a amuzament pe alocuri și a replici pur și simplu delicioase.

„Se opri când ajunse la un pas distanță de el și zâmbi slab, dar el încă nu schiță niciun gest. Abia după câteva secunde bune apăru și pe buzele lui un zâmbet cald. La fel de cald ca și privirea lui adâncă.”

Vă recomand cu drag cartea, pentru mine a fost o lectură relaxantă într-o zi de vară fierbinte. Iar dacă planificați să mergeți la mare povestea lui Edward și a Sophie va fi perfectă pentru a vă ține în priză până la ultima pagină. „Secrete și prejudecăți” s-a dovedit a fi o carte ce nu o poți lăsa din mână!

2 gânduri despre „Citind-o pe Melibeea Disaga. Cartea „Secrete și prejudecăți”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s