Citindu-l pe Apostol Cristian. Cartea „Cro, un erou înaripat”

Cristian Apostol s-a născut în Republica Moldova pe 30 septembrie 2011; în momentul de față locuiește la Cluj-Napoca. Își urmează studiile la Liceul Lucian Blaga din Cluj. Și da, e băiețelul meu care are o mare pasiune pentru scris și citit pe lângă alte activități propriu zise. Cristian a început inițial prin a citit cărți apoi încurajat de mine am făcut primul filmuleț pe care l-am postat pe canalul YouTube (aici). Treptat am sesizat să iubește să și scrie, iar cu un pic de ajutor și ghidare micul meu campion a notat câteva povești, una dintre ele a fost selectată de Editura Velvet Story în proiectul lor, „copii scriu cărți pentru copii”. Bucuria a fost infinită cât și dorința lui Cristian de a rămâne în continuare pe acest drum al cuvintelor. Iar menirea mea este să îi fiu aproape oricare i-ar fi calea sa.

Eroul imaginat de Cristian Apostol – Cro – este o cioară cu suflet mare, care duce o bătălie înverşunată împotriva unei bande de ciori condusă de maleficul Mix. Oare cine va învinge?

Vă las mai jos un fragment cât și îndemnul lui Cristian la lectură!

Într-o țară îndepărtată, pe unde poate nici picior de om nu a pășit se făcea o adunare de ciori negre cu ochii sticloși și răutăcioși. Discuția lor era foarte aprinsă, se certau, strigau și puneau la cale un plan diabolic. Mai precis cum să invadeze lumea, să facă doar rău, să nimicească oamenii și să distrugă tot în calea lor, bucată cu bucată. Erau pline de venin și încercau să facă un plan cum să strice tot, tot, parcă și așa era urâtă lumea, dar acum va fi mai ciudată. Grupul ciorilor era foarte puternic, deoarece erau multe și toate aveau un anumit plan, planul lor era să hipnotizeze pe oameni și să fie ele stăpânii tututor. O dată pus la punct planul ele au pornit să cucerească țară cu țară fără să le pară măcar rău. Pe unde treceau negru lăsau, croncăiau fioros și înnegreau cerul, pornite toate împotriva tuturor. 

În grupul lor era o cioară șef care mereu ieșea în față și croncăia cele mai diabolice gânduri. Se vorbea că cioara lider avea o putere invincibilă și avea ciori care o slujeau de multă vreme, iar acum erau gata să lupte pentru liderul lor căruia îi ziceau, invincibilul Mix, având puterea supunerii tuturor. Negrele ciori îl urmau oriunde zicea. 

Nimeni nu se găsea destul de puternic să lupte cu Mix invincibilul și negrele lui ajutoare, mereu cei care încercau să se pună cu ei ajungea să piardă sau chiar să fie atacați și chinuiți de croncăitul lor răutăcios. Până în una din zile când…

6 gânduri despre „Citindu-l pe Apostol Cristian. Cartea „Cro, un erou înaripat””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s