Citindu-l pe Jay Shetty. Cartea „Gândește ca un călugăr”

JAY SHETTY este povestitor, podcaster și fost călugăr. Viziunea lui Shetty este de a Face Înțelepciunea Virală. În 2017, a fost inclus în Forbes 30 Under 30 pentru aportul adus la schimbarea lumii media. Se află într-o misiune de a împărtăși înțelepciunea fără vârstă a lumii într-un fel accesibil, relevant și practic. Shetty a creat mai mult de 400 de clipuri video virale, care au fost vizionate de peste 5 miliarde de ori și este gazda podcastului #1 de sănătate și wellness din lume, On Purpose.

În această carte inspiratoare, Shetty se folosește de perioada în care a fost călugăr pentru a ne arăta cum putem curăța de obstacole drumul care ne duce către potențialul nostru și către putere. Combinând înțelepciunea veche cu bogăția experiențelor proprii din ashram, „Gândește ca un călugăr” ne dezvăluie cum să depășim gândurile și obiceiurile negative și să accesăm calmul și scopul ce se află în noi. El transformă lecții abstracte în sfaturi și exerciții pe care le putem aplica pentru a reduce stresul, a ne îmbogăți relațiile și a face cadou lumii ceea ce descoperim în adâncul nostru. Shetty dovedește că toată lumea poate – și ar trebui – să gândească precum un călugăr.

Mi-am setat timpul încât să pot citi tot mai multe cărți de dezvoltare personală și psihologie, această sferă nu-mi este străină însă trebuie reactualizată de fiecare dată. Mereu se vor găsi viziuni și teorii ce sau mă vor fascina sau mă vor transpune într-o filosofie de excepție ce-mi va fi punct de reper. Astfel, am pornit calea cu o carte foarte mediatizată în ultimul timp; „Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty a fost o adevărată provocare, scriu povocare deoarece stilul cât și învățările lui Jay mi s-au părut pe cât de ușoare pe atât de excentrice pe alocuri. Și doar citind ve-ți înțelege despre ce vorbesc…

„Gândește cu voce tare…”

Cartea „Gândește ca un călugăr” mi s-a părut cu adevărat utilă, într-un limbaj lejer și pentru toată lumea autorul a creionat viața, subtextele existenței noastre dar și limitele care ni le trasăm singuri. Cu exemple despre viața sa dar și despre tot ce s-a raportat la sine pe traseul pe care a mers Jay ne dezvăluie niște teorii cum ar trebui să structurăm gândirea, cum să lăsăm gândurile să ne ajute, cum să întoarcem toate săgețile către noi și nu numai. Nu spun că ve-ți descoperi cartea-cărților, însă felul simplu dar și complex al autorului va puncta acolo unde trebuie deschizându-ne ochii într-un mod surprinzător. Cei ce cunosc teoria o vor putea pune în practică iar cei ce vor absorbi cuvintele într-o noutate continuă vor putea să-și structureze viața/gândurile; nu spun că toate postulatele pe care le-am găsit în carte sunt de urmat (postul, exerciții extreme, sau sihăstria), însă în ansamblu aici în cartea vei găsi răspuns la multe întrebări, ți se va dezvălui o viziune care a experimentat viața în toată splendoarea sa.

Pentru cei orientați spre dezvoltarea personală această carte poate fi prima treaptă spre înaintarea către multe altele. Un prim pas spre autodezvoltare și autocunoaștere în nevoia de a completa cunoștințele prin spiritualitatea unor persoane ce s-au dedicat viața pentru a se descoperi pe sine. Mai presus de tot am fost fascinată de lejeritatea cu care autorul ne povestește despre toate încercările ce l-au marcat dar care l-au făcut omul de azi sugerându-ne și nouă o privire în ansamblu a tot ce trăim la zi. Cum să privim cu calm provocările și să ne dăm voie să medităm întrebările dar și răspunsurile.

Cartea „Gândește ca un călugăr” este un ghid fantastic care te menține implicat și concentrat pe tot parcursul lecturii și care îți amintește că viața e aici și acum. Și recunosc, de mult nu am mai citit o carte care să mă reîntoarcă din drum și să o iau de la capăt pentru a mi se imprima în minte tot de ce aveam nevoie. Și cred că știți expresia, o carte vine atunci când ai nevoie de ea, astfel „Gândește ca un călugăr” a căzut pe sufletul meu mai blajină ca oricând mângâindu-mi zbuciumul dar și provocându-mi mintea ca să limpezească ceața de pe drumul vieții. Iar dacă sunteți curioși ca și mine de această lume a dezvoltării personale vă recomand cu căldură această carte, ea vă va învăța cu adevărat să vă scufundați adânc în propria minte oferindu-vă instrumentele practice pentru cunoaștea proprie, a vă stimula gândirea și a vă schimba mentalitatea pentru a trăi viața într-o armonie echilibrată.

2 gânduri despre „Citindu-l pe Jay Shetty. Cartea „Gândește ca un călugăr””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s