Citindu-l pe Clăbuc. Cartea „Sufletele celor Damnaţi.” Seria Legiunea lui Lilith Vol.3

Vinicius Moldovan, cunoscut sub pseudonimul Clăbuc, este autorul seriei Legiunea lui Lilith, serie ce va cuprinde șase volume. Actor de meserie, a activat în trupa Skepsis, din Alba-Iulia, cu care a câștigat nenumărate premii în concursuri la nivel național dar și internațional. În prezent este student la Școala de Actorie Bucharest Playhouse, dar continuă să scrie, lucrând în paralel la două titluri. Pe Clăbuc îl puteți urmări pe paginile sale de social media: @clabuctheartist pe Instagram și Clăbuc pe Facebook, însă cea mai frumoasă descoperire e prin prisma cărților sale, adevărate punți către lumi neimaginabil de fantastice.

Descriere: Poți salva toate sufletele trimise la pierzare?

Pentru a deveni membri oficiali ai Renăscuților, Satrina, Celia și alți adepți se pregătesc pentru ziua Botezului. Cu toate acestea, nu toți cei prezenți primesc binecuvântarea celor 3 Îngeri.

După un zvon apărut ca de nicăieri, Renăscuții și Sfatul, dar și o a treia entitate misterioasă, pornesc în căutarea unei cărți importante care ar putea salva lumea, dar și periculoasă dacă ar ajunge în mâini greșite. Determinați de amenințarea apărută, Renăscuții se unesc cu toate forțele împotriva celor două tabere. Dar vor reuși să deslușească planul celei de-a treia forțe care râvnește după Codex Gigas?

Cartea întâi din seria „Legiunea lui Lilith. Sufletele celor Rătăciți” reprezintă debutul literar al lui Clăbuc, o carte ce m-a primit val vârtej într-un joc al imaginației; volum doi intitulat, „Legiunea lui Lilith. Sufletele celor Întunericiți” a fost și mai și, un adevărat vulcan de emoții, iar acum… după citirea celui de-al treilea volum „Sufletele celor Damnaţi” stau și nu îmi pot aduna gândurile, sunt încă în vraja cuvintelor, a evenimentelor și a finalului care de fapt e un început la ceva ce încă mai tare îmi incită simțurile. Deci, după cum spuneam o carte într-o avalanșă de evenimente, unele mai acaparatoare ca altele, toate având menirea să mă țină lipită la propriu de acest volum.

Dacă primele volume m-au familiarizat cu personajele acesta din urmă m-a făcut părtașă la acțiune alături de forțele binelui dar și a răului într-un joc în care fiecare tabără a avut de suferit. Dacă primele cărți au fost o trece mai puțin învolburată cartea a treia a stors tot sucul meu și m-a lăsat să fierb intens, m-a făcut să aștept cu sufletul la gură următorul cuvânt, următoarea mișcare. Dacă primele cărți au reîntregit povestea Satrinei, o tânără ce poartă pe umeri o grea povară, cartea a treia a avut ca punct de pornire găsirea dar și protejarea Codexului Gigas, o carte ce o dată scăpată pe mâinile răului ar putea aduce iadul pe pământ. Și nu doar… Tentația e mare, gustul puterii trezește în mulți porniri negative iar eroii cărții sunt nevoiți să se arunce orbește într-o luptă de care nu sunt pregătiți. Aici vom vedea adevărata rezistență dar și adevărata față a unora, trădările se întrevăd, dar și forța unora de a ieși din anonimat în numele sentimentelor, a iubirii și speranței. Și parcă nimic nu e la voia întâmpării, parcă undeva acolo este scris negru pe alb ce va avea fiecare de îndurat, cu voie sau fără de voie. Toate provocările sunt încâlcite iar lămurirea lor o să le ia eroilor cărții încă mult mult timp. Sper fără pierderi deoarece am îndrăgit natura unică a personajelor, am parcurs alături de Satrina Roya și ceilalți un drum al intrigii și descoperirilor. O cale a botezului, al renegării, al fricii, al intuiției și a speranței, acea credință firavă că într-o zi totul va fi bine.

Cartea „Sufletele celor Damnaţi” a stârnit în mine o groază de sentimente, o nerăbdare străină mie, dar și mândrie pentru toată imaginația ce a explodat printre file a autorului. Și cu sinceritate spun că aș vrea cartea regizată, bucată cu bucată pentru că merită. Volumul este plin de aventură, iar pericolele se simt la orice pas, tensiunea m-a fiert iar direcțiile drumurilor pe care am mers m-au făcut mai încrezută că celălalt volum mă va uimi cu desăvârșire. Vă pot împărtăși că am avut o călătorie alături de eroi într-o lume plină de vibrația supranaturalului, în care super- puterile sunt sau binecuvântare sau blestem. Autorul a reușit să mă surprindă și de această dată, a creat lumi pline de lumini și umbre care s-au împletit într-o poveste a cărui sfârșit încă nu a venit. O lume a magilor și a ifriților, a cerului și a străfundurilor pământului, a binelui și a păcatului. A păcii și a războiului, a tuturor văzutelor și nevăzutelor. A zilei și nopții. O carte ce nu se va lăsa uitată, deoarece volum cu volum intri tot mai mult în tainele poveștii realizând că adevărurile se vor așeza semeni unui puzzle, însă pas cu pas, emoție cu emoție. Poate nu azi, dar poate mâine. Mă opresc aici, și vă invit să citiți singuri cartea pentru a afla mai multe deoarece totul e intens și merită trăit prin propriile viziuni. Și imaginație desigur…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s